Чт. Мар 28th, 2024

Господарський суд Києва 4 січня заборонив «ЗТ-Інвест» (група компаній «Цитрус») користуватися торговельною маркою та доменним іменем компанії (citrus.ua) за позовом «Е-Тікетс Сервіс Україна». Про це пише The page.

За рішенням суду сайт і домен компанії мають бути заблоковані до розв’язання спору. Роздрібна мережа компанії зобов’язана припинити торгівлю під торговельною маркою «Цитрус». Господарський суд також ухвалив інші обмеження на використання торговельної марки.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Під заборону будь-яких дій із нею потрапили кирилична та латинська торговельні марки «Цитрус», а також низка інших торговельних марок, які використовує група компаній: «ЦИТРУС дискаунт» (CITRUS discount), «ЦИТРУС гаджети та аксесуари», «eton», «like.bike», «AIR MUSIC» і «L.А.Р.Т.І.».

Суд також заборонив «Укрпатенту» вносити будь-які зміни до Державного реєстру на зазначені торговельні марки до набрання чинності рішенням суду в цій справі.

Контекст

Навесні 2021 року Генадій Корбан подав сумарно чотири судові позови на понад 1 млрд грн до партнера — співвласника компанії «Цитрус» Григорія Топала та групи афілійованих юросіб за нібито незаконні операції. У компанії все заперечують.

Раніше «Цитрус» заявив про намір оскаржити в суді купівлю Корбаном 50%-ї частки в «ЗТ-Інвест». За даними Єдиного держреєстру, засновниками ТОВ «ЗТ-Інвест» є Топал і Корбан із частками 50%. Водночас кінцевими бенефіціарами вважаються Топал і Дмитро Зінченко. Корбана було внесено до реєстру як засновника замість Зінченка 25 лютого 2021 року, свідчать дані Opendatabot.

У липні 2020 року співзасновник мережі «Цитрус» Зінченко заявляв про спробу рейдерського захоплення компанії з боку партнера Топала.

Додатково

«Цитрус» заявив, що вважає цей позов «нікчемним», оскільки компанія, на яку було подано позов, не входить до групи компаній «Цитрус». Крім того, у компанії наголосили, що група компаній «Цитрус» не використовує торгові марки, які фігурують у вищезазначеному позові.

«Швидкість винесення рішення дає змогу задуматися про те, що суддю ввели в оману, оскільки відповідача не було повідомлено про розгляд справи, його не було на засіданні, і він не зміг донести судді свою позицію. Приватні виконавці, які так прагнули виконати рішення суду, не мають повноважень на таке виконання», — наголосили в компанії.

У компанії також заявили, що, згідно з рішенням суду, Геннадій Корбан не є власником 50% частки «ЗТ-Інвест».

«Цитрус» ніколи не був акціонерним товариством. Про яких акціонерів ідеться? Крім того, торгова марка, яку громадянин Корбан прикріпив до своєї посади, не є спірною й належить зовсім іншій компанії на законних підставах», — додали в пресслужбі «Цитрусу».

Наразі «Цитрус» подав необхідні процесуальні документи для оскарження рішення суду, а також скарги до правоохоронних органів і Міністерства юстиції України.

У компанії наголосили, що «Цитрус» працює у звичайному режимі як offline, так і online.