Пт. Тра 3rd, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

18 грудня в Бучі Київської області відкрився перший супермаркет «Сільпо». Спеціально для цієї події українська письменниця Ірена Карпа написала книгу «Щоденник Білки-Детективки», атмосферу та персонажів якої відтворили в дизайні нового магазину.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Детективну дитячу історію можна прослухати та прочитати на великому інтерактивному екрані, який ми розмістили в зоні самокас. На цьому ж екрані Гості мають змогу пройти квест після кожного підрозділу книги. Крім того, в різних відділах магазину розміщені QR-коди, за якими також можна послухати аудіоверсію книги. Начитала її особисто Ірена Карпа.

Сюжет книги розгортається навколо Білки Саші, яка відправляється на пошуки зниклого Золотого Горіха. Він є символом збереження природи та лісу. У пошуках Білці допомагають інші тварини та небайдужа дівчинка.

«Ця історія відгукнеться тим, кому до вподоби історії пригод, кому не байдуже до справжньої дружби, підтримки і свободи. До того ж, я вклала у неї чимало сучасних челенджів – як от екологічне життя у світі надмірного споживацтва, межа між віртуальним життям і справжнім тощо. Підійде як малюкам, так і підліткам, бо одна з героїнь – їхня ровесниця», – каже авторка Ірена Карпа.

Героями інтер’єру нового “Сільпо” стали ліс та звірі. Наприклад, персонажі книги спостерігають за гостями з дерева у фруктово-овочевому відділі, а в колесі під стелею медитує головна героїня – Білка-Детективка. Вона нагадує, як важливо сповільнитися і без метушні обрати серед величезного асортименту саме ті продукти, які вам будуть до смаку.

Звичайно, в магазині можна відшукати той самий Золотий Горіх із книги Ірени Карпи, який Білка Саша наполегливо розшукувала. А ось щоб знайти найсмачніші продукти в супермаркеті, не потрібні надзусилля. Адже ми вже зібрали найкраще. Тут і екзотичні фрукти та овочі, і продукція українських фермерів у «Лавці традицій», і навіть риба власного копчення.

У відділі «Власної кондитерської» Гості можуть обрати еклери, шоколад або торти, які так спокушали Білку в книзі. А ще наші кулінари та крафтярі створюють апетитні страви у відділі кулінарії та духмяну випічку у власній пекарні, перед якими важко встояти.

Екологічною новацією бучанського «Сільпо» стали електронні цінники, які дозволяють скоротити використання паперу та оперативно оновлювати ціни на товари.

У новому супермаркеті площею 1211 квадратних метрів працює 8 звичайних кас, 6 кас самообслуговування та 2 – табачні. Гості можуть придбати продукти самостійно, а також замовити доставку або самовивіз.

«Сільпо» за мотивами книги Ірени Карпи працює щодня з 8:00 до 22:00 за адресою: м.Буча, бульвар Леоніда Бірюкова, 2 (ТРЦ Авенір Плаза).

Про «Сільпо»

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на грудень 2021-го нараховує понад 320 супермаркетів, зокрема 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

«Cільпо» — один із небагатьох у світі великих мережевих продуктових ритейлерів, який створює індивідуальний тематичний дизайн для кожного магазину. Нині в мережі вже майже 100 тематичних дизайнерських супермаркетів і 4 делікатес-маркети Le Silpo, кожен з яких має власну концепцію. Тематичну атмосферу «Сільпо» створює і для своїх співробітників — кімнати для персоналу також відповідають оформленню магазинів. У мережі є супермаркети в стилі всесвіт Мавки, музичний, ямайський, муркотиковий та інші. Команда «Сільпо» також отримує натхнення з картин Ван Гога, культових хітів рок-музики, азіатської культури, історії Подолу тощо. П’ятий рік поспіль супермаркети мережі входять у Europe’s Finest Store — перелік найкращих інноваційних дизайнів європейських магазинів за версією European Supermarket Magazine. У 2021 році до переліку потрапили три «Cільпо»: за мотивами «Маленького принца», у стилі Америки 50-х, присвячений дайнерам, і «Cільпо» Re Cycling — магазин, який побудовано за «зеленими» технологіями та присвячено дбайливому ставленню до планети.