Сб. Тра 4th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

«Сільпо» і Національний антарктичний науковий центр відкривають ‘філію’ Антарктиди в м. Южне Одеської області

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

20 серпня 2021 року відкривається новий «Сільпо» за підтримки Національного антарктичного наукового центру. Цей супермаркет присвячено Антарктиді і, звісно, легендарній станції «Академік Вернадський». Новий магазин наповнено артоб’єктами – від спеціального літака до синього кита, а також запасами смаколиків, які сподобалися б і полярникам для довгих південних днів в оточені крижаної краси.

«Коли до нас звернулися «Сільпо» з проханням підтримати відкриття тематичного супермаркету, що буде присвячений Антарктиді – ми з радістю погодилися. Адже присутність України в Антарктиді є важливою для нашої держави і для наукової спільноти всього світу. Ми радіємо ще одній можливості популяризувати дослідження цього суворого континенту, і тому, що великий бізнес в нашій країні нарешті зацікавився роботою українських науковців. В Антарктиді є ще безліч загадок, вона надважлива для вивчення зміни клімату – тож можливо хтось із дітей, які нині завітають до “Сільпо” по морозиво та захопляться полярними пригодами, згодом виросте нашою науковою зміною», – поділився Євген Дикий, директор Національного антарктичного наукового центру.

«Для міста з назвою Южне ми шукали натхнення у найпівденнішому місці нашої планети – Антарктиді. Тим більше, що Україна – одна з 30 країн світу, яка має свою цілорічну науково-дослідну станцію у цьому фантастичному місці. Тож ми вирішили відкрити своєрідну антарктичну «філію» і щасливі, що робимо це у партнерстві з найвитривалішими науковцями нашої країни. Новий супермаркет наповнено смачними продуктами, історіями полярних пригод, гостинними людьми й навіть пінгвінами. Сюрпризи на відкритті не закінчуються, і нам буде чим ще потішити гостей», – розповідає Катерина Огуряєва, директорка з маркетингу «Сільпо».

Інтер’єр супермаркету відкриває чарівний портал в освіжаючий світ дивовижних пригод Антарктидою. Тут особливе світло, багато льоду, бурульки, крижана стеля та відчуття, що ти на іншій планеті.

На стінах «Сільпо» зображено місця та замальовки з історії найпівденнішого континенту. Тут можна побачити льодовик Тейлора та його кривавий водоспад, експедицію Тера Нова, діючий вулкан Антарктиди та масив Вінсон, який є фінальним рівнем програми «7 найвищих вершин різних континентів». Підкорити всі сім змогли менше ніж півтисячі людей з усього світу.

Натомість завдяки Власному імпорту в новому супермаркеті можна підкорити скільки завгодно світових гастровершин більш як 80 країн. Звісно, у «Сільпо» також будуть і напої для поєднання з усіма смаколиками на полицях. Напевно, вони гідні найбільш відвідуваного місця Антарктиди і найпівденнішого бару планети – бару «Фарадей» на станції «Академік Вернадський».

До гастрономічного ландшафту в мережі ставляться не менш творчо і прискіпливо, ніж до дизайну. Найцікавіше в «Сільпо» – завжди на полицях. Антарктично-южний «Сільпо» не можливо уявити без відділу живої риби. Підкорювати чищення вибраної риби, до речі, не обов’язково, адже для Гостей працює відповідна послуга у магазині.

Адреса місця перепочинку від літньої спеки: проспект Григорівського десанту, 3, м. Южне Одеської області. Звісно, ми завжди регулюватимемо температуру на комфортну, але градус яскравих вражень знижувати не плануємо.