Сб. Тра 4th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

7 липня 2021 року – Географія сервісу експрес-доставки «Сільпо» зросла до 48 міст. Станом на липень послуга доступна вже у 24 областях країни, а мережа супермаркетів стала одним з найбільших в Україні операторів швидкої доставки продуктів.

У червні  «Сільпо» розширили покриття швидкої доставки ще на 14 міст у дев’яти областях країни.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Найщільніше покриття на сьогодні у Київській області- 10 міст, серед яких Вишгород, Ірпінь, Бровари, Біла Церква, Васильків, Фастів, Боярка, Софіївська Борщагівка, Обухів, Київ тощо. У найближчих планах «Сільпо» – інтенсивний розвиток доставки у Львівській та Одеській областях. З 48 міст, де зараз працює експрес-доставка Сільпо, 22 міста – обласні центри, а також підключені Маріуполь, Бахмут, Краматорськ Донецької області та Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Кременчук Луганської. Також сервіс працює у Мукачево, Кам’янці-Подільському, Дрогобичі, Ніжині, Павлограді, Кривому Розі, Миргороді, Коростені, Мелітополі, Бердянську та селі Лиманка Одеської області.

«У 2020-му терміновий запуск доставки у «Сільпо» було обумовлено пандемією. Ми прагнули забезпечити гостям доступ до продуктів в умовах найсуворіших карантинних обмежень. За цей рік послуга доставки стала вже не стільки відповіддю на обставини, коли виходити з дому не варто, а звичною та зручною частиною повсякденного життя, інструментом, що значно заощаджує час і сили. Ми бачимо, що навіть після закінчення локдауну, попит на сервіс швидкої доставки серед наших гостей росте» – розповідає Ірина Румянцева, директорка департаменту електронної комерції групи компаній Fozzy Group.

Програмне забезпечення для сервісу розробили Temabit – ІТ-бізнес, що входить до групи компаній Fozzy Group. Сервіс передбачає можливість замовити продукти як на сайті, так і у додатку  «Сільпо», у котрий інтегровано програму лояльності «Власний рахунок».  Крім того, до сервісу експрес-доставки підключена доставка страв з ресторанів «Сільпо». Послуга доставки коштує 40 грн та 1 грн при замовленні від 250 грн. Можна вибрати різні варіанти екодружнього пакування, серед яких картонні бокси.

«Особливість сервісу – лідерство за різноманіттям вибору продуктів. На сьогодні в експрес-доставці «Сільпо» доступно більше 3 000 SKU. Крім базових товарів, які можна зустріти всюди, ми пропонуємо гостям багато ексклюзиву. В асортименті є Власний імпорт з-понад 80 країн світу, екзотичні овочі та фрукти, продукція власних торгових марок і власного виробництва. Зокрема, подові хліба та добре відомий гречаний багет, молоді сири з Чизарні, риба власного копчення та посолу, добірне м’ясо, цукерки ручної роботи від відомих шоколатьє, веганське морозиво, slow food від малих фермерів у Лавці Традицій, кулінарія тощо», – додає Ірина Румянцева.

Цільовий  час очікування замовлення – від 40  хвилин, 20 з котрих відведено на збір продуктів та ще 20 – на дорогу. Смаковершники – власні кур’єри «Сільпо» – пересуваються містом на електроскутерах. Цей транспорт поєднує одразу дві важливі переваги – екологічність та мобільність. Він дозволяє швидше оминати затори, легше знаходити місця для паркування та долати погані дорожні умови. Так, наприклад, у будній день по центру Києва доставити замовлення за 20 хвилин автівкою було б неможливим на відміну від електроскутера.

Втім, час доставлення вже зараз залежно від точки збору «Сільпо» вдається утримувати у межах 25 хвилин, а команда працює над тим, аби зробити доставку ще швидшою. Саме для цього у мережі тестують різні концепти та технології, що дають змогу збирати замовлення за рекордних 5 хвилин.