Пн. Тра 6th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

 

unnamed 

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

МЕМОРАНДУМ

 

про  взаєморозуміння  між  Державною інспекцією України  з питань захисту прав споживачів та  Компаніями – імпортерами і розповсюджувачами в Україні електро- побутової техніки

 задля боротьби з контрафактною та контрабандною

продукцією на споживчому ринку України

 

В умовах посилення конкуренції, на споживчий ринок України потрапляє неякісна, контрафактна, контрабандна та фальсифікована продукція. У результаті чого держава зазнає збитків, погіршуються умови ведення бізнесу, споживач страждає від неякісної продукції.

Враховуючи проблематику галузі роздрібної торгівлі, пов’язану із продажем  окремими неофіційними імпортерами контрафактних та несертифікованих товарів

з метою захисту прав споживачів у протидії діяльності таких імпортерів, нівелюванні репутаційних ризиків для офіційних імпортерів, яки поставляють тільки офіційну, сертифіковану та спеціально підготовлену для ринку України продукцію

 

Державна інспекція України  з питань захисту прав споживачів та   Компанії – імпортери і розповсюджувачи в Україні електро-побутової техніки (далі – Сторони),

 

розуміючи необхідність удосконалення законодавчої та нормативної бази з питань   захисту прав споживачів та ринкового нагляду, відповідно до вимог Угоди про технічні бар’єри в торгівлі Світової Організації Торгівлі та директив Європейського Союзу;

 

бажаючи розвивати співпрацю   на основі європейських і міжнародних принципів;

 

беручи до уваги значимість безпеки життя і здоров’я людей, та з метою охорони довкілля;

 

керуючись економічними інтересами   держави, виробників, реалізаторів та імпортерів;

 

з метою забезпечення високої якості продукції на споживчому ринку України; зменшення тіньового обігу контрафактної, контрабандної та фальсифікованої продукції; здійснення одночасного, цілісного та всебічного контролю, створення сприятливого інвестиційного середовища та зміцнення експортного потенціалу

 

  1.  Сторони домовились співпрацювати у напрямках:

 

створення законодавчої та нормативної бази України, адаптованої до вимог законодавства Європейського Союзу та вимог Угоди про технічні бар’єри в торгівлі Світової Організації Торгівлі;

 

посилення відповідальності за вирішення скарг споживачів;

 

запровадження постійного обміну інформацією щодо виявлених фактів порушення вимог чинного законодавства у сфері захисту прав споживачів та ринкового нагляду.

 

  1. Конкретна форма реалізації  заходів за напрямками співпраці буде здійснюватись на підставі протоколів, підписаних Сторонами.

 

3. Кожна Сторона зобов’язується розглядати всі дані та інформацію, представлену в рамках цього Меморандуму іншою Стороною, як суворо конфіденційну.

Сторони погоджуються, що оперативне дотримання зобов’язань, викладених у цьому Меморандумі, обмін та/або надання даних, інформації, концепцій, ідей, методів між Сторонами може стати доречним та/або необхідним.

Відповідно до угод та умов, які можуть бути встановлені Сторонами для регулювання процедур для обміну та/або надання інформації, зазначеної в декларативній частині, Сторони зобов’язуються розглядати таку інформацію як конфіденційну.

Кожна зі Сторін зобов’язується не публікувати і не розголошувати третім особам інформацію, зазначену в попередніх пунктах, без попередньої письмової згоди іншої Сторони.

Зобов’язання щодо забезпечення вище згаданої конфіденційності не поширюється на ті випадки, коли публікування або розголошення передбачене законом або цим Меморандумом.

 

4. Меморандум не накладає на Сторони жодних юридичних, фінансових чи інших зобов’язань, крім обумовлених у ньому.

 

5. Меморандум є відкритим для приєднання нових  учасників шляхом подання до Державної інспекції України з питань  захисту прав споживачів відповідного звернення.

 

6. Суперечки і конфлікти, що стосуються застосування і тлумачення положень цього Меморандуму мають бути предметом переговорів між Сторонами.

7. Меморандум не звільняє Сторони від виконання повноважень, визначених чинним законодавством.

 

Будь-яка із Сторін може вийти із участі в цьому Меморандуму шляхом письмового повідомлення Державної інспекції та принаймні ще однієї Сторони. Державна інспекція може припинити його дію письмово повідомивши про це інші Сторони. Дія цього Меморандуму може бути припинена за згодою всіх Сторін, що приймають в ньому участь.

 

  1. Меморандум набирає чинності з дня його підписання Сторонами.

 

Сторони, що підписали Меморандум:

 

Від Державної інспекції України  з

питань захисту прав споживачів                               Орєхов С.М.

 

Від  розповсюджувачів в Україні

електро- побутової техніки                                         

                                                                                         

 торгова мережа «Фокстрот»                                       Поврознік В.В    

 

                                                                                         

 торгова мережа «Comfy»                                             Вербіленко Г.В

                                    

                                                                                           

ЄБА                                     

 

Від компаній – імпортерів   

 

Бош-Сіменс                              

Делонгі                                                        

Індезіт                              

Філіпс  

    Самсунг                           

     Гореньє