Ср. Жов 16th, 2024

У ТРЦ  Respublika Park з’явились вітрини присвячені Криму.

24 серпня платформа українських брендів Всі. Свої спільно зі студією локальних митців Дім «Майстерня» розпочали серію оформлення вітрин, перша з яких присвячена Криму. Місією ініціативи є знайомство з декоративно-прикладним мистецтвом України. Представлені роботи виконані у стародавніх техніках, ознайомитись з якими можливо протягом трьох місяців, у ТРЦ  Respublika Park та у магазині на Хрещатику.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Для нас вагому роль відіграє знайомство з українським тут і зараз, без відкладання на потім. Тому наша команда зосереджена на якісному представленні локальних брендів серед українців та світу. Та розвиток українського неможливий без розвитку культурної складової. Саме тому, ми навчаємось та вчимо цінувати наших майстрів, підсилюючи можливими ресурсами їх внесок у нашу спільну історію” – коментує Артем Федосов СЕО мережі магазинів Всі. Свої.

Авторкою першої експозиції є Ельвіра Демерджи — мисткиня і керамістка, засновниця майстерні AQYAR ceramics. Проєкт представляє три серії керамічного посуду, що передає спогади про три скелі Криму: Карадаг, Куш Кая та Ак Кая. Через посуд авторка знайомить з Кримом — фактурним, захопливим, щирим. А також втілює у своїх проєктах сучасний мінімалістичний погляд на кримськотатарську кераміку.

«Скеля Аq Кауа переважно складається з вапняків та мергелів. Я шукала глину, яка нагадувала б настрій цієї скелі, була б міцна, але ніжна на дотик, мала б темні, але м?які вкраплення» – говорить Ельвіра Демерджи.

«Основні гірські породи тут вулканічного походження. Коли я була підлітком, ми стояли табором на цьому гірському масиві, і кольори землі та темно-коричневих, коричнево-зеленкуватих схилів скель досі ношу в собі натхненням. У цій серії хотілось передати глиною хоча б маленьку частину землі QARADAG» – продовжує авторка.

«Пам’ятаю дитиною, як лягаю на ці валуни Куш Кая, та їх поверхня трохи лоскоче, обпікає шкіру, зігріває зсередини. Ці тактильні відчуття відтворені в колекції QUS QAYA — всі поверхні, які мають контакт з їжею, гладкі, а зворотний бік має грубу кам’яну фактуру» – додає Ельвіра Демерджи.

З серією мистецьких робіт можна ознайомитись у магазині Всі. Свої в ТРЦ Respublika Park, Кільцева дорога, 1, вхід 4 та з дев’ятого вересня у флагманському магазині Всі. Свої, вулиця Хрещатик, 27.