Чт. Вер 19th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Varus відкрив в Одесі супермаркет у новому форматі – Varus Home, мережа ЕКО маркет відкрила безбар’єрний магазин у Бучі, ще чотири нових SPAR відкрилися на Київщині та Львівщині, японську мережу міні-маркетів 7-Eleven хоче поглинути канадський конкурент, а також інші новини сегменту продовольчого роздробу в матеріалі RAU.

Мережі Novus, Auchan, АТБ та Varus долучилися до програми «Національний кешбек»

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Вже з вересня 2024 року покупці в магазинах багатьох продуктових мереж зможуть отримувати 10% кешбеку за кожну покупку українських товарів. Зокрема про приєднання до державної програми «Національний кешбек», що стартувала для споживачів з 2 вересня у режимі бета-тестування, повідомили мережі Novus, Auchan, АТБ та Varus.

Нагадаємо, ці кошти можуть бути витрачені на широкий спектр послуг, включаючи комунальні платежі, медичні послуги, спорт, розваги та інші послуги. Максимальна сума кешбеку складає 3000 грн на місяць. Загальна інформація про проєкт доступна в офіційних каналах Міністерства економіки та на сайті https://madeinukraine.gov.ua/, а також працює урядова лінія за номером 1545.

Мережа SPAR відкрила ще чотири магазини в серпні

Міжнародна мережа SPAR продовжує активно розвиватись в Україні. Так, у серпні відкрились два нові супермаркети за схемою франчайзингу в Обухові (Київська область) та Ходорові (Львівська область). В Обухові новий SPAR Express площею 36 кв. м відкрив свої двері 10 серпня за адресою вул. Каштанова, 13. Також 22 серпня новий торговий заклад площею 208,7 кв. м відкрився на Львівщині, в місті Ходорів по вул. Василя Стуса, 13 А. Раніше ще два супермаркети з’явилися у Львівській області в місті Кам’янка-Бузька по вул. Незалежності, 73 (площа залу складає 210 кв. м) та на Волині – в селі Боратин на вул. Центральній, 15 (площа 137 кв. м).

Varus відкрив в Одесі супермаркет у новому форматі – Varus Home

31 серпня 2024 року вже четвертий магазин бренду відкрив свої двері для відвідувачів. Новий Varus Home з’явився за адресою: Одеса, вулиця Дача Ковалевського, 91. Магазин загальною площею 1050 кв. м, з яких 622,31 кв. м займає торгова площа, об’єднав всі головні переваги мережі — якісні та свіжі продукти, товари власних марок, випічку no, кулінарію, запашну каву та затишне Varus Cafe. Новий супермаркет має формат Varus Home розроблявся для магазинів “біля дому” аби створити теплу та невимушену атмосферу. Тижнем раніше у Кривому Розі відкрився Varus в оновленному дизайні у ТЦ Терра за адресою: вул. Чарівна, 1 Б. Загальна площа магазину — 2055 кв. м,  а торговий зал займає 1254 кв. м.

Novus відкрив перший у 2024 році супермаркет у Києві

Мережа супермаркетів Novus продовжує динамічно розвиватися в столиці, відкривши новий магазин за адресою: Київ, Дніпровська набережна, 18, у житловому комплексі Seven. Це перший повноцінний супермаркет Novus, відкритий у 2024 році. Новий супермаркет, загальна площа якого складає 1046 кв. м, пропонує зручний графік роботи з 8:00 до 23:00 та широкий асортимент всіх груп товарів, які розмістять на торговій площі у 733 кв. м.

Мережа ЕКО маркет відкрила безбар’єрний магазин у Бучі

Новий магазин торговою площею 916 кв. м, розташований за адресою Героїв Майдану, 12, став другим об’єктом мережі супермаркетів, створеним у форматі доступності. Цей формат передбачає всебічне впровадження безбар’єрних практик, щоб зробити магазини зручними для всіх відвідувачів, включаючи маломобільні групи населення. Особливу увагу було приділено центральному входу, який контрастно промаркували, виділивши автоматичні двері на фоні скляної вхідної групи. Для кращої орієнтації в просторі додатково встановлено червоні наліпки та інші візуальні елементи. Перед входом також облаштовано тактильну плитку.

Японську мережу міні-маркетів 7-Eleven хоче поглинути канадський конкурент

Як пише Liga.net, японський оператор найбільшої у світі мережі мінімаркетів 7-Eleven отримав пропозицію про поглинання від канадського конкурента – ритейлера Alimentation Couche-Tard. Про це йдеться в заяві Seven & I Holdings у відповідь на повідомлення ЗМІ про ймовірну угоду. Компанія підтвердила, що отримала конфіденційну, необов’язкову та попередню пропозицію від ACT придбати всі акції Seven & I – компанію власника 7-Eleven. Експерти припускають, що купівля 100% акцій Seven & I може коштувати приблизно $34 млрд. Це може стати найбільшим в історії іноземним поглинанням японської компанії.

У Києві відкрився 21-й магазин Мі Маркет

16 серпня запрацював новий магазин формату “біля дому” Мі Маркет, який розташувався у житловому комплексі Манхеттен на проспекті Берестейському, 11. Це вже 21-й магазин мережі, який має загальну площу 188 кв. м, з яких 120 кв. м виділено під торгову зону. Завдяки цьому простору магазин може запропонувати понад 3000 найменувань товарів різних груп, включаючи фреш-продукцію, бакалію, побутову хімію, ароматну каву та випічку

Супермаркет нового формату мережі Edeka у Магдебурзі

Edeka Group є однією з найбільших німецьких корпорацій супермаркетів з часткою ринку понад 25%. Заснована у 1907 році, вона наразі складається з кількох кооперативів незалежних супермаркетів, які працюють під головною організацією Edeka Zentrale AG & Co KG зі штаб-квартирою в Гамбурзі. Під час візиту в Німеччину керуючий партнер компанії Retail.Pro Артем Ретін зробив огляд магазину мережі, що працює у новому форматі у місті Магдебург. У нового магазина є три суттєві відмінності– оновлена зона «фрукти/овочі», абсолютно нова вітрина м?ясо-молочної продукції та нове холодильне обладнання. При цьому зона кафе, булочна та вхідна зона з квітами стали стандартом для всіх нових магазинів цієї мережі.

Три нових та дві оновлених Фора

Мережа продуктових магазинів поблизу дому, яка працює на українському ринку понад 20 років та налічує більше ніж 340 магазинів, у серпні оновила два магазини в столичному регіоні. Зокрема, на початку серпня почав працювати супермаркет у Києві (вул. Закревського, 93 А), а наприкінці місяця – в с. Новосілки по вул. Садова, 6 А. Також у серпні в Броварському районі відкрився новий супермаркет у селищі Згурівка за адресою вул. Центральна, 4.

Осінь ритейлер зустрічає запуском двох магазинів Фора у форматі Експрес за адресами:

  • Київ, вул. Вишняківська, 17
  • Київ, вул. Зодчих, 62.
По одному Thrash! Траш! та Коло й п’ять Сімі

В останній місяць літа мережа магазинів Thrash! Траш!, яка працює у форматі «біля дому», додала ще один магазин – в смт Глеваха, який знаходиться по вул. Стуса, 2.

Столична мережа Коло, що теж працює у форматі магазин «коло дому», 24 серпня розширилася ще на одну локацію. Новий магазин знаходиться в Києві біля станції метро «Сирець» за адресою ЖК Місто Квітів, вулиця Тираспольська, 54.

Сім’я магазинів Сім23 та Сімі поповнилась п’ятьма новенькими маркетами. Зокрема, нові магазини Сімі з’явилися за адресами:

  • Луцьк, бульвар Івана Газюка, 10;
  • Львів, вул. Героїв УПА, 73;
  • Львів, вул. Тролейбусна, 7;
  • Тернопіль, вул. Білогірська, 18 А;
  • Львів, вул. Тернопільська, 21.