Вт. Кві 30th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

«Фокс Клуб» стає ФоксFan, зберігши найкращі напрацювання та розширюючи можливості клієнтів, кількість яких у Фокстрот за рік зросла з 9,5 до 11,1 млн осіб.

За 2020 рік омніканальна мережа Фокстрот суттєво збільшила число своїх прихильників, демонструючи позитивну динаміку за показниками рівня їхньої лояльності. Цьому передувала низка змін, впроваджених як у напрямку управління взаємовідносинами з клієнтами, так і в цілому – в рамках стратегії оновлення бренду.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Станом на квітень поточного року кількість учасників програми лояльності Фокстрот зросла на 1,6 млн та склала 11,1 млн клієнтів, частка утримання виросла на 18%, частота покупки – на 10%, а чисельність молодіжної аудиторії – на 15%.

До того ж, нещодавно компанія провела ребрендинг Програми лояльності «Фокс Клуб», презентувавши її оновлений формат під назвою ФоксFan. Ритейлер запропонує своїм покупцям ще більше персональних пропозицій, персоналізованого контенту та акцій з використанням елементів гейміфікації.

 «Приємно констатувати, що протягом тривалого часу за темпами приросту та кількістю учасників програми лояльності Фокстрот (якій, до речі, виповнюється 15 років) у секторі ритейлу побутової та електронної техніки компанія продовжує зберігати лідерство. Постійні покупці залишаються з нами, у 90% випадках із використанням бонусної карти та з долею 75%  повторних покупок. Нові ж, отримавши позитивний досвід від першого контакту, в тому числі в онлайні, приєднуються до пулу наших «фанів», – відзначив Євген Кречетович, начальник служби CRM компанії Фокстрот.

Він також додав, що ріст аудиторії зумовлений декількома факторами: розширенню товарних груп і представленості категорій як на сайті, так і в офлайн-точках, актуальністю форматів і асортименту магазинів, збільшенням інтернет-продажів, привабливістю оновленого бренду.

 «Приріст у понад півтора мільйона учасників кешбек програми за рік – це показник ефективної командної роботи та орієнтир, від якого будемо відштовхуватися для подальшої побудови взаємовідносин з існуючими та потенційними покупцями. Адже все, що ми робимо у напрямку клієнтської політики та сервісу, націлено на те, щоб їм було зручно і безпечно взаємодіяти з нами у доступному для них каналі», – прокоментував Олексій Зозуля, CEO омніканального бренду Фокстрот.

Зазначимо, рік тому Фокстрот запустив чат-бота у Viber і Telegram для персональної комунікації з покупцями з інтеграцією в CRM-систему. Наразі його використовують 310 тис. підписників. За цей час підключено опцію продовження замовлення, оплату з Google Pay через Viber Chatbot Payments, можливість додати карту в Google Wollet та незабаром – в Apple Wollet, а також з’явиться опція скасування замовлення.

Кешбек програма Фокс Fun (до 2021 р. – «Фокс Клуб») – національна програма лояльності мережі Фокстрот, згідно з якою покупці отримують бонуси за покупки і використовують їх для оплати нових покупок. Старт роботи – січень 2006 року. Стати учасником програми можна вже при першій покупці, отримавши на рахунок 200 бонусних гривень. Із інших переваг: доступ до сервісу справедливої ціни Найс Прайс, партнерських і закритих акцій, подовжений термін обміну/повернення товару, персональні пропозиції до Дня народження тощо.