Чт. Жов 3rd, 2024

Xiaomi 14T пропонує стильний дизайн і якісний дисплей сучасного ультрапреміального смартфона в більш доступному корпусі, надаючи користувачам просто приголомшливий екран і надійну продуктивність приблизно за половину ціни типового флагмана.

Xiaomi 14t

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Огляд Xiaomi 14T

Компанія пішла на певні компроміси заради того, щоб людина з цим смартфоном відчувала себе трошки круче всіх друзів, за ці гроші. Компроміси, особливо у відділі камери, очевидні, але дисплей, час автономної роботи та продуктивність 14T показують, що Xiaomi не просто не економить, а робить виважений вибір, щоб забезпечити досконалість у ключових складових смартфону.

Чудовий 6,67-дюймовий AMOLED-дисплей — це головне, що захоплює. Фото- та відеоконтент виглядають приголомшливо, контрастність та деталізація вражають. Високий екран з високою роздільною здатністю робить легкий 14T надійним і портативним ігровим пристроєм — можна запускати, навіть, Call Of Duty: Mobile і Race The Sun, без падіння продуктивності і надмірного розрядження акумулятора.

У повсякденному використанні продуктивність операційної системи залишається високою, хоча телефон може трохи гальмувати при перемиканні між додатками. Акумулятор ємністю 5000 мАг забезпечує роботу 14T протягом дня при регулярному використанні, і легко переходить на наступний день, якщо ви заглядаєте в нього час від часу.

Снимок экрана 2024 10 02 в 23.19.44

Міцність корпусу та камера 14T — це дві речі, де Xiaomi вирішила трохи збавити обороти. Корпус виглядає круто, але маленькі подряпини будуть, тому доведеться його ховати у захисний чохол. А камера — звичайна, як на цю ціну гаджета.

Цей смартфон — наочне підтвердження, що розрив між стандартними і преміальними смартфонами скорочується.

Xiaomi 14T можна знайти за ціною від 20 000 грн. Він поставляється з 256 ГБ або 512 ГБ пам’яті і 12 ГБ оперативної пам’яті.

Як флагман середнього класу, Xiaomi 14T близький за ціною до Samsung Galaxy S24 FE і Google Pixel 8a.

Характеристики Xiaomi 14T

Розміри: 160,5 мм x 75,1 мм x 7,95 мм
Вага: 195 г
Дисплей: 6.67-дюймовий AMOLED
Роздільна здатність: 2712 x 1220
Частота оновлення: До 144 Гц
Чіпсет MediaTek Dimensity: 8300-Ultra
Задні камери: 50 Мп основна (23 мм, ?1.7), 50 Мп телефото (50 мм, ?1.9), 12 Мп надширококутна (15 мм, ?2.2)
Фронтальна камера: 32 МП
Накопичувач: 256 ГБ, 512 ГБ
ОПЕРАТИВНА ПАМ’ЯТЬ: 12 ГБ
ОС (при запуску): Android 14 w/ HyperOS 1.0.4.0
Акумулятор: літій-полімерний 5000 мАг
Зарядка: 67 Вт HyperCharge

Алюмінієвий корпус

Xiaomi 14T поставляється у 4 кольорах Titan Gray, Titan Black, Titan Blue та Lemon Green та має блокову конструкцію з алюмінієвого сплаву, з квадратними краями, які злегка закруглюються до задньої панелі. Він легкий, з достатньою вагою, щоб не виникало відчуття дешевизни, а закруглені кути і матове покриття задньої панелі роблять 14T зручним для тривалого використання як в альбомній, так і в портретній орієнтації.

202409261232377270

Xiaomi називає використаний матеріал «металевим алюмінієвим сплавом», який доступний у трьох кольорах: Titan Gray, Titan Black і Titan Blue. Xiaomi також пропонує варіант 14T у лимонно-зеленому кольорі: компанія заявляє, що в цьому варіанті використовується веганська шкіра, виготовлена з 50% біоматеріалів, включаючи лимонне волокно, і 100% переробленого ПЕТ у його конструкції.

6,67-дюймовий дисплей і співвідношення сторін 20:9 з торішніх 13T і 13T Pro не змінилися — це безперечно великий телефон. Xiaomi 14T загалом приємно тримати в руці.

Регулятор гучності і текстурована кнопка живлення вбудовані в праву сторону телефону, а порт USB-C і слот для двох SIM-карт розташовані внизу. Розмовний динамік на нижній грані та виріз для навушників вздовж верхньої рамки дисплея утворюють стереопару для аудіо, яка працює для відео, але трохи слабенька для музики.

Як і попередник, Xiaomi 14T має великий виріз під камеру. На відміну від футуристичного чорного модуля камери 13T, корпус камери 14T, здається, виготовлений з того ж алюмінієвого сплаву, що і решта телефону, і це надає 14T освіжаючу індустріальну естетику.

У «горбочку» камери розміщені три камери і спалах, який має власну кільцеву рамку, схожу на лінзу — спочатку це здавалося спробою зробити пристрій більш преміальним, ніж він є насправді, але з часом я оцінив візуальну симетрію, яку забезпечує такий вибір.

Дисплей

6,67-дюймовий дисплей Xiaomi 14T є його найкращою особливістю. Це чудова AMOLED-панель, яка є незмінно яскравою, чіткою і контрастною в різних умовах навколишнього середовища. Відео, фотографії, ігри та все, що ви можете вивести на цей екран, виглядатимуть фантастично. Співвідношення сторін 20:9 означає, що селфі-камера з перфорацією знаходиться прямо на краю відеоконтенту 16:9, що є продуманим елементом дизайну.

202409261239044103

Завдяки роздільній здатності 2712 x 1220 та адаптивній частоті оновлення до 144 Гц, дисплей 14T забезпечує плавне та деталізоване зображення. Пікова яскравість дисплея досягає 4 000 ніт, що, можливо, є надмірно яскравим, але це означає, що у вас точно не виникне жодних проблем з його використанням на відкритому повітрі.

Високе співвідношення сторін і висока роздільна здатність роблять дисплей Xiaomi 14T чудовим і для ігор — додатковий простір з обох боків дає вашим великим пальцям місце, не затуляючи більшу частину центру екрану. Перегляд сайтів, соціальні мережі та інші повсякденні дії відбуваються плавно, завдяки кільком колірним профілям і глибоким налаштуванням дисплея, що дозволяють користувачам калібрувати зовнішній вигляд дисплея 14T на свій смак.

Сканер відбитків пальців під дисплеєм забезпечує біометричну безпеку для розблокування телефону та створення паролів.

Операційна система

Xiaomi 14T поставляється з Android 14, що стилізований під власну операційну систему HyperOS. Ця система – справжня легкість для користувачів, яка дозволяє персоналізувати все, що тільки можна, і навіть трішки більше.

HyperOS – це витончена обгортка Android, яка не перевантажує вас зайвими додатками. Так, кілька програмок від Xiaomi, типу App Mall і Mi Browser, все ж тут є, але вони чемно розміщені поряд із Google Play і Chrome, тож переважна більшість користувачів одразу ж віддасть перевагу останнім.

А ще у вас під рукою Google Gemini – просто затискайте кнопку живлення на півсекунди.

Хоч і є кілька попередньо встановлених додатків, які можуть трохи зіпсувати преміум-враження, їх легко можна видалити або заховати в шухляду додатків. Загалом, HyperOS – це плавна і стильна реалізація Android 14 з величезними можливостями кастомізації, включно з анімованими шпалерами, які додають ще більше фану від користування вашим Xiaomi 14T.

Камера Xiaomi 14T

Xiaomi зробила акцент на фотографії у просуванні моделей 14T і 14T Pro, але камера виявилась неоднозначною. Основна камера добре справляється із завданням – яскраві кольори та достатня деталізація, особливо при яскравому освітленні. Але використання телеоб’єктива або ультраширококутної камери дає змінні результати.

Xiaomi 14t Rear

Як і торік, Xiaomi співпрацювала з Leica над модулем камери 14T. Основна 50 МП ширококутна камера робить яскраві та контрастні фото навіть за похмурої погоди, проте іноді їй бракує деталізації. Телеоб’єктив дає 4-кратне оптичне та 20-кратне цифрове збільшення, що легко контролюється через зручне коліщатко прокрутки. Кольори і контраст залишаються рівними як у ширококутної, так і в телеоб’єктивної камер.

Однак при великому збільшенні камера сильно згладжує та освітлює зображення через агресивну пост-обробку. На жаль, у налаштуваннях немає можливості вимкнути цей ефект, що обмежує деталізацію фото на великих відстанях. Ультраширококутна камера пропонує 0.6x збільшення, але видає тепліші і менш деталізовані зображення.

Програма камери пропонує безліч налаштувань, серед яких дві унікальні стилізації від Leica: Leica Authentic і Leica Vibrant. Перша робить зображення більш природними, а друга – яскравішими. Функція HDR (за замовчуванням увімкнена на Auto), різні фільтри та режим Pro дозволяють творчо підходити до зйомки. Нічний режим також вражає, даючи чіткі та реалістичні фото.

Що стосується відео, Xiaomi 14T підтримує запис у 1080p при 60 кадрах на секунду або 4K при 30fps. Хоча відео деталізоване, воно трохи перенасичене. Є режим «Кіно», який додає ефект глибини для об’єктів у кадрі, подібно до Apple Cinematic Mode, а також режим «Режисер» з інтерфейсом, схожим на камкордер.

Попри деякі обмеження, зумовлені ціною пристрою, Xiaomi 14T  здатен робити чудові фотографії, особливо якщо ви вміло користуєтесь налаштуваннями камери.

Висновок

Xiaomi 14T можна сміливо віднести до категорії середнього класу, але він намагається наблизитися до рівня свого старшого брата Pro. Він пропонує чудовий екран, стильний дизайн і стабільну продуктивність, що робить його відмінним варіантом для геймерів. Однак, компроміси стають помітними у відділах камери та надійності. Попри позиціонування як камерофон, фотографічні можливості смартфона не завжди виправдовують очікування через нерівномірну якість знімків.