Вт. Жов 1st, 2024

У повномасштабну війну сегмент ювелірних прикрас показує відновлення, бренд Zarina висловився про нашумілий законопроєкт про оподаткування, відкриття нових магазинів брендів Золота Країна, Dukachi, Aurum і Pandora та інші новини в матеріалі RAU.

Плюс п’ять нових точок Золота Країна та цікава колаборація бренду

Ювелірний бренд Золота Країна продовжує впевнено зміцнювати свою присутність на ринку України. Протягом останніх кількох місяців компанія відкрила ще п’ять нових точок – магазини, острівки у різних регіонах країни:

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c
  • У місті Бориспіль у ТРЦ Аеромол за дресою: вул. Київський шлях, 2/6.
  • У місті Луцьк за адресою пр. Волі,  9/16.
  • У місті Вознесенськ за адресою вул. Київська, 5.
  • У місті Кременчук за адресою вул. Соборна, 26/37.
  • У місті Харків, за адресою вул. Полтавський Шлях, 153.

На фото: магазин у м. Вознесенськ 

Також цим літом цікавим проєктом для бренду Золота Країна стала колаборація з фільмом-помстою «Конотопська Відьма» від медіагрупи Film.ua. Прикраси з колекції «Саме та сила» поєднують у собі елементи української міфології, народних традицій та сучасного дизайну. Центральним елементом колекції стала підвіска у вигляді таємничого символу – Шолому Жаху, що є невід’ємною частиною сили Конотопської Відьми. Також справжньою окрасою цієї ексклюзивної колекції стала витончена лялька-мотанка, виконана зі срібла з позолотою, яка символізує безперервний зв’язок між поколіннями та здатна приносити удачу володарю.

Ювелірний бренд Pandora відкрив двері першого концептуального магазину Evoke 2.0 в Україні

Evoke 2.0 – це переосмислення ювелірного шопінгу в бік персоналізації клієнтського досвіду з одночасним розкриттям ДНК бренду. Концепція вперше була презентована у 2021 році в Мілані та Лондоні. А першим місцем оновлення в Україні став один з флагманів, розташований в київському ТРЦ Lavina Mall.

Головною перевагою нового простору є продумане до найменших деталей зонування, яке дозволяє клієнту легко та інтуїтивно пересуватися магазином, досліджуючи різні категорії та колекції бренду. Нагадаємо, Pandora – це всесвітньо відомий ювелірний бренд данського походження, а офіційним дистриб’ютором бренду в Україні є ТОВ «Амадео», який є частиною групи компаній MTI. Наразі в Україні працює 46 магазинів бренду в різних регіонах країни та інтернет-магазин e-pandora.ua.

Мережа Люксотика звітувала, скільки окулярів та лінз отримали захисники України у серпні

У повномасштабну війну мережа Люксоптика запровадила соціальний проєкт «Добрі окуляри в добрі руки». Майже в кожній оптиці мережі захисники та захисниці України можуть безкоштовно зробити діагностику зору, отримати окуляри та контактні лінзи. У серпні компанія поділилася результатами. На потреби ЗСУ було передано:

  • 2093 окулярів;
  • 1473 контактних лінз;
  • проведено 2622 перевірки зору.
Мережа SOVA продовжує створювати колаборації

Ювелірний дім SOVA презентував другу колаборацію з Юлією Саніною, фронтвумен рок-гурту The Hardkiss. У центрі колекції – ластівка як символ свободи, волелюбності та безбар’єрності, як в думках, так і в діях. В колекцію увійшли прикраси з жовтого золота – моносережки, кольє, персні, браслет, а також дві брошки, одна з них в сріблі. Аби досягти ідеальної рельєфної форми пташки, ювеліри SOVA використали техніку лазерного монтування. Кожну ластівку майстри власноруч оздоблюють технікою родіювання на кінчиках крил. Колаборація має благодійну мету: 5% з продажів колекції прикрас буде спрямовано до Superhumans – сучасного центру з протезування, реконструктивної хірургії та реабілітації постраждалих від війни.

Сегмент ювелірних прикрас показує відновлення у велику війну

Retail Association of Ukraine представила чергове ексклюзивне аналітичне дослідження – «Географія ритейлу». На основі даних мереж, які є членами RAU, була зібрана та узагальнена інформація про те, як змінилася географія ритейлу в першій половині 2024 року та яка динаміка розвитку галузі по регіонам. Торгівля ювелірними виробами, яка чи не найбільше постраждала від російського вторгнення, досить непогано відновлюється. Так, станом на червень 2024 року працювало вже 844 точки. За шість місяців додалося 45 магазинів, хоча з урахуванням 31 закритої торгової точки щомісячний приріст виходить на рівні трохи більшому, ніж по дві нові ювелірні локації.

Левова частка торгових точок припадає на столичний регіон (198), Дніпро (89) та Львів (74). І тільки в Києві та області помітний приріст кількості магазинів. У топ-5 регіонів входять ще Одещина та Харківщина, яка за кількістю торгових точок наздогнала Закарпаття. При тому, що по всій Україні цього року ювелірні крамниці майже не закривалися, певне скорочення сталося в місцях найбільшої концентрації даного сегменту ритейлу. Причому найбільше у Дніпрі –  одразу на 11 магазинів.

Друга офлайн-точка українського ювелірного бренду Dukachi у столиці

Dukachi – український ювелірний бренд, бізнес двох сестер – Анни та Елізавети Книженко, заснований в 2018 році, який пропонує концепцію «Культурної інтерпретації». Бренд став інноватором на ринку ювелірних виробів, створивши нову категорію прикрас у вигляді ляльки-мотанки, яка стала справжнім бестселером.

Використовуючи техніки ручної роботи та креативний підхід до дизайну, команда бренду створює унікальні прикраси, які несуть у собі символи культурної спадщини. Наприкінці липня відкрилася друга офлайн-точка у столичному ТРЦ Gulliver на першому поверсі. Перша працює в київському ЦУМ на третьому поверсі.

Бренд Zarina висловився про нашумілий законопроєкт №11416

В своїх соціальних мережах бренд Zarina зробив допис про деякі пункти законопроєкту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Так, наприклад, для ювелірних виробів обрано максимальний розмір ставки військового збору у 30%. «Додамо сюди витрати на виробництво в умовах воєнного часу і люди швидко почнуть більше купувати за кордоном за вигіднішими цінами. Адже основне податкове навантаження зрештою опиняється саме на плечах клієнта. Ювелірний ринок в Україні буде стрімко звужуватися, бо не кожному вдасться адаптуватися під нові реалії. А це – вихід у тінь, відтік спеціалістів, втрата робочих місць, втрата податків. Цікавий факт: 30% податку на ювелірні вироби складають лише 0,11% від загальних 100% внеску в бюджет. На противагу цьому – скасування у грудні 2023 року 10% збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при клеймуванні ювелірних виробів призвело до значного зростання надходжень. Для нас очевидно, що законопроєкт №11416 – це поворот не туди. І ми щиро закликаємо владу чути підприємців і зважати на думку галузевих спільнот! Це допоможе зараз і стане гарантією стабільно зростаючої економіки в майбутньому», – йдеться в дописі.

Співпраця бренду Love You з з авіабудівним підприємством «Антонов»

Колаборація Love You x Антонов стала першою ліцензійною співпрацею ювелірного бренду з авіабудівним підприємством «Антонов». У центрі колекції – легендарний символ України: найбільший у світі транспортний літак АН-225 «Мрія», який є володарем більш ніж 200 світових авіаційних рекордів. Прикраси у колекції відтворюють образ літака «Мрія», його логотип у різних інтерпретаціях та конструкторські деталі. Аби створити колекцію, команда дизайнерів та ювелірів бренду Love You вивчала історію та побудову літака.

За умовами офіційної ліцензійної співпраці бренду Love You та АТ «Антонов», відсоток від продажу прикрас з колекції «Мрія» буде спрямовано на підтримку відновлення масштабного проєкту, одразу після перемоги.

Відкриття нового ювелірного магазину Aurum у ТРЦ РайОN

Наприкінці серпня в столичному ТРЦ РайОN запрацював новий магазин Aurum на першому поверсі. В асортименті золоті сережки, каблучки, браслети та кольє. Нагадаємо, в мережі працює понад 50 магазинів у 30-ти містах України.