Ср. Вер 18th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

McDonald’s будує нові ресторани та продовжує втілювати план з відкриттями у 2024 році, мережа Lviv Croissants вийшла на американський ринок, в столиці відкрився заклад INCH, в якому реалізована нестандартна ідея спорту, вже працює полтавський стріт-фуд в Києві від співвласниці Нова Пошта Інни Поперешнюк та шеф-кухаря Євгена Клопотенка, мережа виномаркетів OKWINE продовжує свій активний розвиток, зокрема у столиці та інші новини в матеріалі RAU.

McDonald’s відкрив перший ресторан у партнерстві з мережею АЗК ОККО

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

30 серпня в Одесі на вул. Саймона Літмана, 2 А відкрився McDonald’s, що став десятим рестораном мережі в місті та 103-м, який працює в Україні (зі 118, що існують). Це перший заклад міжнародної компанії, відкритий у партнерстві з мережею АЗК ОККО та четвертий, який працює на автозаправних комплексах. Раніше McDonald’s відкрив два ресторани у співпраці з KLO та один ресторан у співпраці з WOG

Новий просторий заклад має площу 469 кв. м, налічує 125 місць у залі та 106 на терасі. Також ресторан обладнано генератором для безперебійної роботи під час відключень електроенергії.

Як каже Віталій Стефурак, директор із розвитку McDonald’s в Україні, із відкриттям в Одесі компанія продовжує втілювати стратегію бути поруч із клієнтами, поступово збільшує кількість закладів у великих містах і відкриває нові ресторани там, де це найбільш зручно для відвідувачів.

Відкриття нового маркету OKWINE на Лівому березі Києва

Всеукраїнська мережа виномаркетів OKWINE найбільш локалізована у столиці та продовжує свій активний розвиток у м. Київ. Кількість торгових точок, зокрема на Лівому березі стрімко зростає й одна з них – це новий маркет на території ЖК Каховська (вул. Каховська, 58), площею 154 кв. м. У маркеті представлено широкий асортимент алкогольних напоїв різних категорій, а професійні сомельє підкажуть та покажуть, що саме відповідатиме вподобанням гостей.

Також OKWINE тримає руку на пульсі сучасних світових тенденцій, що відобразилося не лише в еко-оформленні інтер’єру, а й у збільшенні асортименту б/а напоїв, органічних продуктів від локальних виробників та власного імпорту: м’ясних делікатесів, нетипових смачних сирів, макаронних виробів, соусів, консервації, органічних снеків та багатьох інших позицій.

Мережа Lviv Croissants вийшла на американський ринок

Перший партнерський заклад відкрився в Розвеллі в передмісті Атланти, штат Джорджія. На вибір локації вплинув потенціал цього штату: тут динамічний і при цьому не перенасичений гастроринок. Цей заклад компанія Fast Food Franchising Group USA inc. відкрила разом з локальним партнером Бреттом Ларрабі, який є експатом з України. Співвласник Lviv Croissants Андрій Галицький познайомився з Бреттом ще у 2018 році на виставці з франчайзингу в Нью-Йорку (International Franchise Expo), і з того часу вони спілкувалися та розглядали перспективу виведення бренду на американський ринок. Розробкою меню, підбором обладнання, логістикою, впровадженням маркетингових та IT-рішень займався центральний офіс. Головною ціллю було створити базу для подальшого розвитку франчайзингової мережі в США.

Підбором персоналу займався центральний офіс спільно з американською HR-компанією, а навчання проводили тренери з України. Значна частина відгуків на вакансії була від українців, які живуть в Атланті.

Основою меню американських Lviv Croissants, як і в Україні, є свіжоспечені круасани, приготовані з-під ножа. Їх будуть виготовляти в Атланті: для цього спеціально було запущено виробництво, яке в майбутньому зможе забезпечувати до 20 ресторанів мережі в Північній Америці.

«Майже два роки тому ми обрали для себе шлях міжнародної експансії, і не помилилися, – говорить Андрій Галицький. – Вихід на американський ринок був довготривалим і непростим, тому що він кардинально відрізняється від європейського. Але ми точно не збираємося зупинятися і вже ведемо перемовини з потенційними франчайзі».

Нагадаємо, США стали третьою країною, де розвивається мережа. В Україні працює 117 закладів, в Польщі – 11 та в Словаччині – 1.

Нові відкриття закладів KFC в Україні

KFC Ukraine продовжує активно розвиватися, навіть в умовах повномасштабної війни. Так 28 серпня бренд анонсував відкриття трьох нових ресторанів в Україні до кінця року. Зокрема, у вересні відбудеться відкриття нового ресторану у Києві на Дніпровській Набережній, у жовтні – в Ужгороді в ТЦ Корона, а в листопаді – в Білій Церкві на вулиці Ярослава Мудрого. Це будуть перші ресторани KFC в Ужгороді та Білій Церкві, а загальна кількість закладів у мережі досягне 64-х, з яких 25 розташовані у Києві.

Полтавський стритфуд на Хрещатику – заклад У Інни

Наприкінці липня співвласниця Нова пошта Інна Поперешнюк та шеф-кухаря Євген Клопотенко відкрили полтавський стріт-фуд у столиці на Хрещатику – заклад “У Інни”. Основна страва – солоні та солодкі галушки, які зроблені за рецептом мами Інни Поперешнюк. «Бо той автентичний сімейний рецепт – справжній знаходь і для нас, і, судячи з відгуків, для вас!» – написано в дописі в Instagram. Тут пропонують квас та кисіль.

Нагадаємо, “У Інни” – це вже четвертий спільний проєкт Інни Поперешнюк та Євгена Клопотенка. Два ресторани працюють у столиці – 100 років тому вперед та Полтава і один у Львові – Інші.

Мережа McDonald?s в Україні наростила прибуток до 82%

За I півріччя 2024 року виторг мережі ресторанів McDonald?s в Україні зріс на 44%, до 7,8 млрд грн. Це на 44% більше, ніж у I півріччі 2023 року – тоді його виторг становив 5,4 млрд грн. Про це пише Forbes з посиланнями на дані YouControl. Прибуток McDonald?s в Україні за I півріччя 2024-го сягнув 874,8 млн грн. Зростання – понад 82% порівняно із січнем-червнем 2023-го. Тоді компанія закінчила півріччя з прибутком у 479,8 млн грн.

План на 2024 рік – відкрити близько шести ресторанів, а інвестиції в Україну у 2024-му можуть становити близько 1 млрд грн.

Відкриття закладу INCH, в якому реалізована нестандартна ідея спорту

Наприкінці липня відкрився новий заклад у столиці – ресторан INCH на вул. Жилянська, 59. Про це написала директор аналітичного центру «Ресторани України» Ольга Насонова на своїй сторінці у Facebook. Власники закладу Влада та Саша Зінченко, а inch – центральна частина прізвища. «Люди, які мають «відношення» до спорту, дуже хотіли відкрити в Києві спортбар. Але більшість спортбарів в Україні виглядають, ну ви знаєте – як пивнуха. Грубі дерев’яні столи, телевізори на цегляних стінах, ковбаски та цибуля фрі в меню. Так от INCH – це справжній вишуканий ресторан, в якому ідея спорту реалізована нестандартно. Таке буває. І спортивні трансляції можна дивитись не на звичних плазмах, а на екрані на всю стіну. І їсти не сухарики, а спрингроли з креветкою, крабдог, тартар та шафранове ризотто», – написала в пості Ольга Насонова.

McDonald’s будує ресторани в Ужгороді та Мукачеві

Перший заклад вже будують у Мукачеві за адресою вулиця Лавківська, 1 В, а саме на трасі Київ-Чоп між Епіцентр та АЗС ОККО. Про це пише місцеве ЗМІ Тячів News. Згідно з паспортом будівельного майданчика загальна площа забудови 553 кв. м, а загальна площа приміщень 469,3 кв. м. Заклад має побудуватися до лютого 2025 року.

А в Ужгороді новий заклад буде на проспекті Свободи, проте коли відкриття – поки не відомо.