Пн. Вер 16th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Чого найбільше хочеться, коли літо у розпалі, а сонце нещадно підпікає — води, фруктів, а може морозива? Мережа супермаркетів VARUS підбила власні підсумки та готова поділитись своїм спекотним топом. У цій аналітиці наведені товари, які українці найчастіше замовляють під час спеки на VARUS.UA

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Вода, лимонад чи пиво: що краще втамує спрагу 

Очевидно, що літня спека — це передусім час, коли споживається найбільше холодних напоїв. Тож не дивно, що лідерські позиції у замовленнях на VARUS.UA припадають саме на них. 

Найчастіше в онлайн-замовленнях зустрічається пиво, мінеральна вода та  солодкі газовані напої. Перше місце займає пиво ТМ “Корона” — 2,84% та напій ТМ Кока-кола — 2,50% у своїй категорії. Крім того, до переліку фаворитів серед напоїв також потрапили: вода ТМ “Моршинська” слабогазована, негазована та сильногазована. 

Для втамування спраги клієнти VARUS.UA також часто обирали фруктові та овочеві соки. У топі за кількістю замовлень — апельсиновий, томатний та ананасовий соки. 

А ось для п’ятничних вечорів у компанії, коли спека вже спадає, українці часто обирають слабоалкогольні напої: “Ром-Кола”, “Джин-грейпфрут”, “Джин-Тонік”, сидр та інші. 

Час для сезонних овочів

Поки є можливість насолоджуватись дарами літа, клієнти VARUS.UA додають до своїх онлайн-замовлень сезонні овочі. В першу чергу це стосується картоплі молодої Україна. Її замовляли 8,68% від загальної кількості замовлень в цій категорії. Наступний у списку — огірок тепличний із 5,66%. Активно замовляли також: 

  • Помідор рожевий Україна — 4,99%;
  • Помідор салатний Україна — 4,19%;
  • Кабачки — 2,41%.

Риба та морепродукти

Цікаво, що у літний сезон не втрачає свою популярність риба та різноманіття морепродуктів. Найчастіше серед онлайн-замовлень на VARUS.UA зустрічається королівська креветка — 10,75%, свіжоморожений хек та окунь  — 5,80% і 4,44% відповідно. 

Незмінна класика

Влітку чи взимку, в спеку чи холод у замовленнях клієнтів VARUS.UA завжди знайдеться місце для бананів — 5,6%. Апельсини також нікуди не зникли зі списку обов’язкових покупок і займають 2,26% від усіх фруктів у цій категорії. Нектарини, лимони трохи менш популярні —  до 2%. Окремо варто сказати про кавуни, які з кінця липня набрали популярність у замовленнях клієнтів, а в серпні на них очікується найбільша кількість замовлень.   

Молочна продукція також залишається в категорії класики. Лідером серед замовлень стало молоко ультрапастеризоване “ЖМЗ” — 4,62% від всіх замовлень в цій категорії. За ним серед лідерів є молоко ультрапастеризоване “Зоряна” — 2,93%, а молоко ультрапастеризоване “Яготинське”, ультрапастеризоване “Біла Лінія” та Відбірне “Злагода” займають в середньому до 2% від загальної кількості замовлень.

Бажання дотримуватись здорового способу життя разом з прагненням перекусити зробили популярними інші молочні продукти — кефіри та йогурти. Найчастіше клієнти VARUS.UA замовляли кефір 2,5% від “Яготин” та Грецький йогурт 10% “На здоров’я”. 

Яке морозиво рятує від спеки

Що краще смакує у спеку, аніж холодне морозиво? Клієнти VARUS.UA замовляють різні види літнього десерту. Серед лідерів як маленький формат, яким зручно перекусити, так і велика сімейна упаковка. За кількістю замовлень лідирують: Морозиво Сендвіч “Максімус” від ТМ “Ласка” , Пломбір з джемом слива-малина “Біла Береза”, “Сніговик” плодово-ягідне в шоколадній глазурі від ТМ “Хладик” , Пломбір в глазурі “Хрещатик”, Морозиво 1965 в шоколадній глазурі “Лімо”.

Вибором номер один серед морозива в сімейній упаковці стало морозиво Фісташка “Ла Джелатерія Італьяна”. Далі у списку розмістились інші смаки того ж самого бренду — Диня, Шоколадно-горіхове та Манго. 

Корисні овочі та фрукти, багато води та холодні смаколики — ось що по-справжньому рятує та допомагає пережити спекотні дні. Фахівці VARUS.UA регулярно досліджують смакові вподобання клієнтів, щоб пропонувати їм більш персоналізовані знижки та спеціальні пропозиції.