Пн. Вер 16th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

ЕКО маркет відкрив свій перший безбар’єрний магазин в місті Українка, дев’ятий в мережі гіпермаркет Fozzy з’явився в Кривому Розі, новий дизайнерський Сільпо в Полтаві, мережа Multi Cook від співвласника Галя Балувана відкрила перший магазин у Канаді, ювілейний 20-й Мі Маркет в столиці, а також інші новини сегменту продовольчого роздробу в матеріалі RAU.

ЕКО маркет відкрив свій перший безбар’єрний магазин в м. Українка

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Як повідомили в пресслужбі ритейлера, маркет площею 820 кв. м відновив роботу після глибокої реновації. Вона включала повне оновлення оформлення магазину ззовні та всередині, покращення логістики торгового залу та встановлення енергоефективного холодильного обладнання, генератора та кас самообслуговування. Важливим аспектом в реновації стало впровадження інклюзивних та безбар’єрних рішень: новий пандус, контрастна плитка, внутрішні торгові ряди шириною 1,2 метра, що робить їх зручними для пересування на колісних кріслах. За словами президента ЕКО маркет Інни Мірошниченко, в цьому році планується капітально оновити 13 магазинів мережі.

В Кривому Розі відкрився новий гіпермаркет Fozzy

Новий магазин відчинив свої двері для покупців 3 серпня в Кривому Розі за адресою Вечірній бульвар, 33. Гіпермаркет площею 6466 кв. м став дев’ятим працюючим магазином у мережі. Він міг би стати ювілейним, якби не ракетний удар по Одесі рік тому, який повністю знищив тамтешній гіпермаркет. Гіпермаркети Fozzy – це оптово-роздрібні магазини, що працюють в форматі cash and carry. Площа магазинів  6000-10 000 кв. м, в асортименті понад 50 000 SKU. Гіпермаркети Fozzy працюють у таких містах: Київ, Харків, Кременчук, Рівне, Дніпро, Кривій Ріг. В Одесі та передмісті працює лише доставка продуктів. Замовлення можна зробити як на сайті, так і через мобільний додаток.

Мережа Сільпо відкрила новий дизайнерський супермаркет у Полтаві

2 серпня у Полтаві в новому блоці ТРК Київ (Павленківська площа, 3) відкрився черговий дизайнерський супермаркет Сільпо, оформлений у стилі петрогліфів — стародавніх зображень на камені, які залишили первісні люди. Магазин площею 1452 кв. м тепер знаходиться за новою адресою, адже він переїхав з сусіднього блоку торгового центру Київ, який був на вулиці Зіньківській, 6/1. Відтак у Полтаві працює п’ять супермаркетів Сільпо. Також одразу три супермаркети Сільпо знову потрапили до списку Europe’s Finest Store, який щорічно складає профільний журнал про ритейл European Supermarket Magazine.

Розвиток співпраці МВМ My Home та Сільпо

3 серпня у супермаркеті Сільпо, який знаходиться в ТРЦ РайON (Київ, вулиця Миколи Лаврухіна, 4), відкрилася торгова точка МВМ My Home у форматі shop-in-shop. Тут відвідувачі зможуть придбати товари для дому: текстиль, кухонне приладдя, аксесуари для ванної кімнати та декор. Перші shop-in-shop були відкриті в ТРЦ Lavina Mall та ТЦ Аркадія. Відкриття третього магазину у столиці свідчить про зростаючу популярність цієї концепції та довіру до бренду серед киян.

Мережа Фора провела ребрендинг

Фора – мережа продуктових магазинів поблизу дому, яка працює на українському ринку понад 20 років та налічує більше ніж 340 магазинів, у партнерстві з креативною агенцією Taktika, провела ребрендинг. Зокрема, були розроблені нові фірмові елементи для всіх каналів комунікацій – від вітрин до соцмереж. Логотип оновили таким чином, щоб він не втратив пізнаваність і можна було не змінювати вивіски у всій мережі одночасно. Також маркетологи “освіжили” головні кольори мережі – зелений і червоний та додали до них нові – фіолетовий, жовтий та блакитний. Окрім того на початку серпня мережа відкрила магазин Фора Експрес у Києві на вул. Брайчевського, 13, а також анонсувала на 9 серпня запуск оновленого супермаркету в столиці за адресою: вул. Закревського, 93 А.

Шість нових маркетів Thrash!Траш! з початку літа

З початку літа мережа магазинів Thrash! Траш!, яка працює у форматі «біля дому», додала ще шість нових локацій. Нові магазини знаходяться за адресами:

  • 12 липня, Борзна, вул. Пантелеймона Куліша, 81
  • 12 липня, Чернігів, вул. Космонавтів, 9
  • 25 липня, Рівне, проспект Генерала Безручка, 30
  • 25 липня, Львів, вул. Сихівська, 25 А
  • 8 серпня, Агрономічне, вул. Центральна, 2 А
  • 8 серпня, Хмельницький, вул. Озерна, 4

Нагадаємо, компанія Fozzy Group запустила свою мережу Thrash! Траш! у 2016 році, і станом на кінець травня вона налічувала 120 магазинів у 50 містах України, 20 з них відкрилися протягом весни 2024 року.

Мережа Multi Cook від співвласника Галя Балувана відкрила перший магазин у Канаді

Українська мережа магазинів напівфабрикатів Multi Cook вийшла на новий ринок – відкрила першу точку в Канаді. Як повідомляє УРТЦ, про це заявив власник Multi Cook та співвласник Галя Балувана Володимир Матвійчук. Адреса нового українського магазину в Канаді: 2340 Lake Shore Boulevard West, Toronto, Ontario M8V 1B6. У ньому відвідувачі можуть не лише придбати продукцію бренду, а й продегустувати її. В асортименті є вареники, пельмені, чебуреки та інші популярні в Україні страви. Під брендом MultiCook загалом уже відкрито понад 150 магазинів у 23 країнах.

Ювілейний: 20-й Мі Маркет розпочав роботу у столиці

2 серпня мережа Мі Маркет відкрила 20-й магазин, який знаходиться у ЖК “Діброва”, за адресою вул. Віктора Некрасова, 10, що у Подільському районі столиці. Новий торговий об’єкт має загальну площу 84,7 кв. м, з яких 78,4 кв. м відведено під торговельну зону. Асортимент магазину включає понад 3000 SKU, охоплюючи всі товарні категорії, необхідні для повсякденного фуд-шопінгу. Це вже п’ятий Мі Маркет, відкритий цього літа, що свідчить про динамічний розвиток формату магазинів “біля дому”, які відкриває Novus.

За І півріччя 2024 року корпорація АТБ сплатила податків та зборів на суму 13,26 млрд грн

атб

Протягом перших шести місяців 2024 року групою компаній АТБ вже сплачено податків та зборів на суму 13,26 млрд грн. Це на 1,25 млрд грн більше за аналогічний минулорічний показник у 12,01 млрд грн. Як повідомили у пресслужбі компанії, зі вказаної суми сплачених АТБ податків та зборів за І півріччя поточного року до державного бюджету пішло 8,68 млрд грн, місцеві бюджети отримали 3 млрд грн, до цільових фондів направлено 1,58 млрд грн. Власне ТОВ «АТБ-Маркет», сплатило податків та зборів на загальну суму в 10,22 млрд грн. Державний бюджет отримав від найбільшої української мережі внесок у 6,52 млрд грн, до місцевих бюджетів було сплачено 2,48 млрд грн податків та зборів, до цільових фондів – 1,22 млрд грн.

Мережа Auchan Україна розпочинає імпорт електроенергії для власних торговельних центрів

Задля забезпечення безперебійних виробничих процесів, з 26 липня мережа Auchan Україна розпочала імпорт електроенергії. В першу чергу підключено столичний торговий центр, який знаходиться безпосередньо у власності Auchan Україна – гіпермаркет Auchan Rive Gauche (вул. Здолбунівська, 17) та на черзі підключення й інших власних торгових об’єктів.

Файно маркет підсумував результати II кварталу 2024 року

Центральноукраїнський ритейлер Файно маркет на своєму офіційному сайті оприлюднив інформацію про діяльність компанії у ІІ кварталі 2024 року. Мережа прозвітувала, що за період з квітня по липень поточного року, вона збільшилася на 9 торгових точок загальною площею майже 3000 кв. м, та сплатила податків на суму 165,9 млн грн. До кінця липня мережа відкрила ще два магазини:

  • 26 липня, Новомиргород, вул. Євгенія Присяжного, 49
  • 23 липня, Кропивницький, вул. Криничувата, 29.

Також у звіті компанія розповіла про власні торгові марки та благодійні ініціативи.

Чотири роки роботи М’ясомаркет

Компанія підбила підсумки роботи за чотири роки. Магазини М’ясомаркет з’явилися на ринку України у 2020 році. Їх спільно з партнерами-франчайзі запустила МХП, міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій. Перший М’ясомаркет відкрився 17 липня 2020 року у Ковелі. На липень 2024 року мережа М’ясомаркет розширилася до понад 280 магазинів, які працюють у 22 областях України й не лише у великих містах, а й у містечках та селах. За чотири роки роботи мережа змінила акценти в асортименті, впровадила унікальну для України професію та цьогоріч оновила дизайн.

Польська мережа Zabka може вийти на Варшавську біржу з оцінкою $7,5-8 млрд

Bloomberg повідомив про плани власника франшизи мінімаркетів Zabka, американського фонду CVC Capital, провести IPO польської мережі магазинів «біля дому». А польське видання Bankier опублікувало найсвіжіші дані про результати Zabka та її плани на майбутнє. Як повідомляє Forbes.ua, посилаючись на іноземні ЗМІ, Варшавська фондова біржа, ймовірно, готується до найбільшого за останні кілька років публічного розміщення акцій у Польщі. Очікується, що найбільшу польську мережу мінімаркетів (понад 10 000 точок) оцінять у $7,5-8 млрд, а її IPO залучить $1-1,5 млрд.

На Волині відкрився новий сучасний супермаркет SPAR

На початку серпня 2024 року в селі Боратин, що на Волині відкрився новий супермаркет міжнародної мережі SPAR. Тут можна придбати усе необхідне: від випічки до готових страв. Магазин працює з 8 ранку до 22 години за адресою: с. Боратин, вул. Центральна, 15. Торгова зала має площу 137 кв. м, де є чималий відділ кулінарії, представлений широкий асортимент свіжого м’яса. Також можна обрати свіжі овочі та фрукти. А також представлена ексклюзивна лінійка власної торговельної марки та власного імпорту. У новому супермаркеті зручна зона food to go, де можна випити кави та перекусити паніні, хот-догом, чи круасаном.

Пара магазинів Рукавичка, ще два Коло та 14 Сімі

Мережа магазинів самообслуговування Рукавичка, яка входить до складу торгово-виробничої компанії Львівхолод і працює переважно на заході України, відрила нову торговельну точку в с. Прилбичі (вул. Шептицького, 20) та оновлений магазин у Львові за адресою вул. Чорновола, 105.

Столична мережа Коло, що працює у форматі магазин «коло дому», розширилася на дві локації. Зокрема, нові магазині почали працювати в Києві на вул Самійла Кішки, 10/1 та за адресою вул. Юлії Здановської, 54.

Керуюча компанія мережі маркетів Сім23 та Сімі (ТОВ «Клевер Сторс») повідомила про відкриття ще 14 магазинів з початку літа. Зокрема нові маркети були відкриті в містах, Тернопіль, Львів, Рівне, Луцьк, Іівано-Франківськ та інших населених пунктах.