Сб. Лип 6th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Креативна агенція Taktika зробила ребрендинг мережі продуктових магазинів «Фора». Бренд отримав новий дизайн для зовнішньої реклами, соціальних мереж і оформлення магазинів.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

«Фора» – мережа продуктових магазинів поблизу дому, яка працює на українському ринку понад 20 років та налічує більше ніж 300 магазинів. Цього року компанія змінила підхід до форматів своїх точок, тож представники мережі звернулись до Taktika, щоб оновити айдентику, яка залишилася незмінною багато років. 

Дизайн мережі мав стати більш сучасним, щоб бути в трендах сьогодення та яскравіше демонструвати бренд «Фора». Taktika оновила айдентику бренду, розробивши нові фірмові елементи. Зокрема, запропонували нові принципи верстки для макетів у всіх каналах комунікацій – від вітрин до соцмереж. 

«Ми розуміли, що, як і в будь-якого продуктового ритейлу, маркетинг «Фора» – це про велику кількість потокової онлайн і офлайн комунікації: цінники, постери, каталоги тощо. Для всього цього потрібно було створити дизайн-систему з достатньою кількістю елементів. Наш брендбук мав полегшувати життя дизайн-команді клієнта та містити достатню кількість шаблонів з яких можна «зібрати» будь-який матеріал» – розповідає Ілля Почкун, креативний директор Taktika.

Логотип бренду оновили так, щоб зберегти впізнаваність – це дозволило не змінювати вивіски у всій мережі одночасно. 

Команда агенції освіжила головні кольори мережі – зелений і червоний, а також додала нові – фіолетовий, жовтий та блакитний. Водночас, запропонувала нові акцентні шрифти. Завдяки цьому дизайн став виглядати сучасніше, а комунікація з гостем – простіше та зрозуміліше.

Для брендування будь-яких елементів, Taktika створила ілюстративні патерни та плашки з жартівливими написами. Такі як: «Приходь голодним» та «Щось смачненьке та тепленьке».

«Оновлення айдентики мережі  – це не лише модний тренд, але й стратегічний крок для залучення та утримання гостей. Хотілось, щоб у майбутньому магазини як ззовні, так і всередині, чи будь-яка згадка про бренд «Фора», – були впізнавані та об’єднані єдиним стилем. Нам здається, що оновлена айдентика вийшла яскравою та сучасною», – коментує креативний директор «Фора» Юрій Шипота.

Taktika – це креативна агенція, яка робить зрозумілу та помітну рекламу. Агенція співпрацює з національними та глобальними брендами, серед яких Prom, ПриватБанк, Favbet, MasterZoo. Їх роботи відзначені міжнародними нагородами Red Dot Design Award і Golden Drum.