Пт. Вер 6th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Кінець весни та початок літа були відзначені новими відкриттями як нових спортивних магазинів, так і фітнес-просторів – Arena Stores Outlet, Adidas, Sport Life та інші. На міжнародному ринку нові гравці на кшталт Hoka тіснять старожилів таких як Nike, пише RAU.

Arena Stores Outlet відкрився у ТРЦ Sofia Mall

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Як повідомляє компанія UTG, 28 червня ТРЦ Sofia Mall, що знаходиться в Києві на Софіївській Борщагівці, відбулося відкриття нового магазину спортивного та casual одягу, взуття і аксесуарів – Arena Stores Outlet. Просторий магазин розташований на другому поверсі ТРЦ на площі 328 кв. м. Договір був підписаний компанією UTG, яка виступила розробником концепції й ексклюзивним брокером проєкту. Історія мережі магазинів Arena Stores в Україні розпочалась в 1997 році. Ритейлер є офіційним дистриб’ютором на українському ринку таких ТМ: Arena, Falke, Saucony, CMP, ’47 Brand та Lyle & Scott.

Нова точка Adidas у ТРЦ King Cross Leopolis

Згідно з повідомленням львівського ТРЦ King Cross Leopolis, у червні цього року креативний спортивний бренд Adidas, що закликає думати нестандартно в грі та в повсякденному житті, відкрив у ТРЦ свою нову торговельну точку. Магазин розташований на другому поверсі ТРЦ (поруч із Sinsay).

Сезон літніх відкриттів спортивних клубів Sport Life

На своїй офіційній сторінці компанія Sport Life анонсувала на 24 липня відкриття повністю оновленого сімейного клубу Sport Life Караваєві Дачі в столиці. Як повідомляється, цей клуб стане вже шостим в мережі, який відкрили за останній рік. Серед інших локацій Sport Life: Борщагівка, Чернігівська, Дарницька, IQ Business-Center, Retroville. Також 14 липня пройшла pre-opening fitness party в Sport Life Блокбастер – новій преміум локаціїї в РЦ Блокбастер.

Оновлення спортивного сегменту у львівському ТРЦ Victoria Gardens

У період повномасштабного вторгнення стратегія розвитку львівського ТРЦ Victoria Gardens зазнала змін, оскільки серед споживачів все більш популярним стає спортивний спосіб життя. Як зазначає комерційний директор ТРЦ Victoria Gardens Олександр Буркацький, сегмент спортивних магазинів поряд із спортивним комплексом можуть значно збільшити потік відвідувачів та, по суті, зробити їх якорями ТРЦ. Так, цього року у Victoria Gardens відкрились: Puma (280 кв. м), мультибрендовий магазин Arena (148 кв. м), Crocs (57 кв. м) та Adidas (205 кв. м). Відтепер у ТРЦ Victoria Gardens присутній кластер магазинів спортивного сегменту загальною площею майже 4000 кв. м.

Megasport – 32 роки на українському ринку

Мережа національних мультибрендових магазинів спортивного одягу, взуття та аксесуарів Megasport відкрила 11 квітня новий магазин на першому поверсі в ТРЦ SkyMall на просп. Романа Шухевича 2 Т. В липні цього року ритейлер відзначив 32 роки роботи на українському ринку. Megasport почав свій шлях у липні 1992 року, як гуртовий продавець та дистриб’ютор Adidas. Перший магазин у Києві було відкрито 1 вересня 2014 року. З того часу компанія значно розширила свою мережу, відкривши понад 50 магазинів по всій Україні. Компанія пропонує широкий асортимент відомих світових брендів, таких як Nike, Adidas, Puma, New Balance, Champion, Converse та інших.

Decathlon Ukraine відкрив веломайстерню

Як повідомляється на офіційній сторінці у Facebook французького ритейлера, весною цього року в магазині Decathlon на Почайній (просп. Степана Бандери, 15 Г) відкрилася веломайстерня. Тепер тут можна провести техогляд або відремонтувати байк. Майстерня бере в роботу як велосипеди Decathlon, так і моделі інших брендів, і надає цілий спектр послуг: чистка, заміна запчастин, налаштування та регулювання велосипеда і багато іншого.

Найгірше падіння в історії Nike

Як повідомляє видання NV, найбільший американський виробник спортивних товарів переживає важкий квартал в своїй історії. Компанія попереджала про слабкий початок нового фінансового року наприкінці березня, однак все ще прагнула збільшити продажі за рік у цілому. Нещодавно компанія оголосила, що в поточному першому кварталі 2024/25 фінансового року бізнес скоротиться приблизно на 10%. В результаті ринкова капіталізація компанії впала на $28,41 млрд. Минулий фінансовий рік компанія завершила на рівні $51,4 млрд, не виправдавши очікувань аналітиків. Nike бореться з конкуренцією з боку нових брендів, таких як Hoka або On. На їхню частку припадало вже 35% світової частки ринку в 2023 році в порівнянні з 20% у період 2013?2020 років.

Hoka відкриває перший магазин у Парижі

Бренд спортивного одягу та обладнання Hoka, що належить американській групі Deckers Brands (володіє, зокрема, Teva, Koolaburra та Ugg), продовжує зміцнювати свою присутність у Європі. Восени 2023 року Hoka відкрила свій перший європейський магазин у Лондоні, а тепер – першу крамницю в районі Opera французької столиці на бульварі Капуцинок, 35.

Перший паризький магазин Hoka площею 140 кв. м розташований у жвавому районі в приміщенні, яке раніше займав бренд взуття та готового одягу Bally. Hoka продається у Франції через понад 300 точок мультибрендових ритейлерів. У третьому кварталі фіскального 2024 року (почався 1 жовтня 2023 року) група Deckers Brands повідомила про виручку приблизно $1,5 млрд (1,4 млрд євро). Hoka виявився найшвидше зростаючим брендом групи: чистий обсяг продажів збільшився на 21,9% і перевищив 400 млн євро.

Adidas поліпшує прогноз після хороших результатів другого кварталу

Німецький бренд Adidas оголосив попередні результати за другий квартал 2024 року, які демонструють, що у зазначений період дохід зріс на 11% порівняно з попереднім роком. Як повідомляє УРТЦ, в еквіваленті євро доходи компанії зросли на 9% до 5,82 млрд євро порівняно з 5,34 млрд євро в 2023 році. Ритейлер повідомив, що валовий прибуток компанії досяг 50,8% у другому кварталі порівняно з 50,9% у 2023 році. Значно покращився показник валової рентабельності бренду, що свідчить про кращі продажі, зниження дисконтування, нижчі витрати на закупівлю та більш вигідне поєднання категорій. Тому компанія підвищила свій прогноз на весь рік.