Пт. Вер 6th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Цього літа кілька ювелірних брендів відзначилися різними колабораціями, бренди Золота Країна та Люксоптика активно розвивали свої мережі, Золотий Вік відкрив магазин у новому форматі, а данська Pandora – свій флагман в Копенгагені та почала торгувати в Європі виробами зі штучними діамантами, а також інші новини сегмента прикрас та аксесуарів в матеріалі RAU.

У Києві відбулось відкриття магазину Золотий Вік у новому форматі

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

2 травня у Києві відкрився магазин ювелірного бренду Золотий Вік у новому форматі. Він знаходиться за адресою вул. Антоновича 176, ТРЦ Ocean Plaza. Магазин розпочав свою роботу в оновленому дизайні та концепції, що відрізняється цікавими кольоровими рішеннями, легкістю форм та грою з лініями простору, все це дозволяє ще більше поринути у чарівний ювелірний світ.

Нова колаборація SOVA x Muradova

У червні 2024 року відбулася дебютна колаборація ювелірного дому SOVA з українською стилісткою Маргаритою Мурадовою. Нова колаборація стала дослідженням еклектики 80-х та об’єднала різні стилістичні рішення, які комбінуються між собою. Раніше в інтерв’ю RAU директорка з маркетингу та продажів ювелірного дому SOVA Анна Коваль розповіла що колаборації – це один із шляхів розвитку компанії. Тут збираються ще кілька разів здивувати свою аудиторію цікавими співпрацями, яких цього року буде трішки більше, ніж зазвичай.

За 2023 рік виторг бренду прикрас Цвіте Терен виріс у понад 20 разів

Як пише Forbes.ua, бренд прикрас Цвіте Терен навчився заробляти в Україні десятки мільйонів гривень на керамічних аксесуарах ручної роботи. У 2023 році виторг Цвіте Терен склав 78,7 млн грн – це майже в 22 рази більше порівняно з попереднім роком. Такому успіху теж допомогли вдалі колаборації. Бренд співпрацював із командою фільму «Памфір» і ветераном Олександром Тереном. Кожна спільна робота збільшувала продажі, каже засновниця бренда Ольга Остапенко. Поштовх дала також участь у ярмарках та інших офлайн-івентах в Україні та за кордоном. Щомісяця бренд брав участь щонайменше в одному маркеті, максимум – у чотирьох.

Jewelry ритейл демонструє відновлення

В рамках RAU Expo-2024 вже вдруге відбулася презентація аналітичних досліджень стосовно розвитку ритейлу в Україні під назвою “Географія ритейлу”. На основі даних мереж, які є членами RAU, учасникам заходу представили інформацію про те, як змінилася географія ритейлу в 2024 році та яка динаміка розвитку галузі по регіонам. Зокрема, торгівля ювелірними виробами, яка чи не найбільше постраждала від російського вторгнення, досить непогано відновлюється. Так, станом на квітень 2024 року працювало 824 точки. За чотири місяці додалося 37 магазинів, відповідна динаміка складає +3%. У минулому році було відкрито 43 магазини, що мало відповідну динаміку у 5%. Левова частка торгових точок припадає на столичний регіон (187), Дніпро (85) та Львів (75), а в топ-5 регіонів входять ще Одещина та Закарпаття. При тому, що по всій Україні цього року ювелірні крамниці майже не закривалися, певне скорочення сталося в місцях найбільшої концентраціїї даного сегменту ритейлу. Причому найбільше у Дніпрі –  одразу на 10 магазинів.

В українській мережі Pandora представили новий сервіс — послугу гравіювання прикрас

Ювелірний бренд Pandora у травні презентував новий сервіс — послугу гравіювання прикрас, яка відкриває необмежені можливості персоналізації. Можна вибрати не тільки один з-поміж готових варіантів, а й створити власний малюнок. Гравіювання здійснюється за допомогою спеціального пристрою, встановленого в магазині.

Для отримання гравіювання необхідно вибрати прикрасу, створити дизайн на планшеті та спостерігати за процесом. Послуга доступна у магазинах Pandora в ТРЦ Respublika Park та River Mall у Києві.

Плюс чотири магазини Золота Країна

10 липня відкрилися одразу два нових магазини – у Луцьку (просп. Волі, 9/16) та місті Вознесенськ, що в Миколаївській області, за адресою вул. Київська, 5. Тут представлено широкий вибір ювелірних коштовностей на будь-який смак. Місяцем раніше свої двері відчинив новий магазин Золота Країна в одеському ТЦ Родос (вул. Генуезька, 1 Е). Нарешті, у травні почав роботу магазин в Борисполі за адресою вул. Київський шлях, 2/6, ТЦ Аеромол.

По 1 млн грн від Укрзолото та SOVA

Компанія Укрзолото спрямовала 1 млн грн на підтримку лікарні Охматдит, яка зазнала ракетного удару внаслідок російської агресії. Передані кошти будуть направлені на допомогу постраждалим дітям, закупівлю необхідних медикаментів та обладнання. Загалом, як показало опитування RAU, українські ритейлери продемонстрували свою солідарність і відповідальність, передавши близько 80 млн грн на потреби національної дитячої лікарні Охматдит (дані станом на 10 липня).

Місяцем раніше ювелірний дім SOVA, який святкував 6 червня свій 24-й день народження, передав 1 млн грн на збір UNITED24 на бойових роботів. Це перший збір на наземні роботизовані платформи від UNITED24. Роботи допомагають зберегти життя військових та цивільних, вони виконують різноманітні завдання: від логістики та евакуації до розмінування та бойових операцій.

Бренди Only Good та Zarina презентували спільну колекцію прикрас

Як пише видання WoMo, відомі українські бренди Only Good та ювелірний дім Zarina створили спільну колекцію прикрас, обличчями якої стали бренд-консультантка Настя Іванічева, редакторка та письменниця Ірина Виговська, архітекторка Ія Турабелідзе та співзасновниця бренда Gunia Project Марія Гаврилюк. До колекції увійшли: флагман — кольє Kyiv з картою столиці у двох варіантах (лита форма та контур), кольє з каміннями, моносережки, сережки, каблучки та браслет. Прикраси виконані зі срібла.

Три тенденції на ринку ювелірних виробів

У травневому-червневому випуску журналу Rapaport Magazine висвітлюються три тенденції, які набирають обертів в ювелірному ритейлі. Ювеліри помітили схильність до змішаних металів, зростаючий інтерес до весільних каблучок з кольоровим коштовним камінням і все більше чоловіків, які стають пристрасними колекціонерами.

Pandora відкрила свій перший флагман та виводить на ринок ЄС прикраси зі штучними діамантами

У червні міжнародний ювелірний бренд Pandora відкрив свій перший флагман – двоповерховий магазин – на Строгет, головній пішохідній вулиці Копенгагена. Він є найбільшим у мережі, займаючи 500 кв. м. Тут розміщено студію стилю, де клієнти можуть створювати власні ювелірні вироби, а також пропонують індивідуальні послуги, такі як гравіювання, подарунковий сервіс та пірсинг.

На початку червня Pandora також вперше запустила в ЄС продаж ювелірних виробів із синтетичними діамантами, вибравши для дебюту свою батьківщину – Данію. Як пише видання Rapaport, це чотири колекції, з дорогоцінним камінням, вирощеним в лабораторії. Серед них – намиста, каблучки та сережки, ціна яких починається $275. Pandora вперше запустила в продаж штучні діаманти в магазинах і в інтернеті наприкінці серпня 2023 року у Великобританії, США, Канаді та Австралії. У жовтні розширили пропозицію, включивши Мексику та Бразилію. Компанія очікує збільшення продажів за 2024 рік на 8-10% порівняно з попередніми прогнозами в 6-9%.Pandora пояснила сплеск продажів у першому кварталі на 17% у річному обчисленні  (до $986 млн) високим попитом саме на її колекції «синтетики».

Сім нових Люксоптика та дві оновлені точки My I by Luxoptica

На початку липня мережа магазинів Люксоптика запустила в роботу нову оптику в Житомирі, яка знаходиться на першому поверсі ТЦ Житній за адресою: площа Житній ринок, 1. Протягом травня-червня з’явилося ще шість нових локацій у таких містах:

  • Рівне, вул. Київська, 47/5;
  • Львів, вул. Тараса Шевченка, 17;
  • Васильків, вул. Грушевського, 12 А;
  • Ковель, бульвар Лесі Українки, 20/2;
  • Кривий Ріг, просп. Університетський, 5;
  • Харків, просп. Героїв Харкова, 256.

На додачу до початку літнього сезону було оновлено дві столичних студії сонцезахисних окулярів My I by Luxoptica в столичних ТРЦ Ocean Plaza та ТРЦ River Mall. Тут зібрані новинки від найкращих світових брендів, таких як Dolce&Gabbana, Versace, Yves Saint Laurent, Gucci, Prada та багатьох інших.

Ruslan Baginskiy відкрив літній popup у Galeries Lafayette та отримав премію в Парижі

Руслан Багінський, український дизайнер і засновник однойменного бренду, відкрив pop-up точку у Galeries Lafayette в Парижі. Атмосферний, теплий за настроєм корнер RB створено з українських матеріалів — натуральної необробленої деревини, ротангу і соломи. З 17 травня до 30 червня відвідувачі престижної галереї для шопінгу могли ознайомитися з колекцією головних уборів — від бейсболок до широкополих капелюхів на весну-літо 2024.

Одразу після закриття корнеру український дизайнер Багінський, у чиїх капелюхах ходять голлівудські зірки, в Парижі отримав престижну премію Andam у категорії «Аксесуари» та приз у 100 000 євро. Ця премія визначає найкращих у всьому світі модельєрів. Нагадаэмо, цієї зими український бренд головних уборів й аксесуарів Ruslan Baginskiy відкрив перший магазин в Одесі на вулиці Катерининській, 7.