Пт. Жов 18th, 2024

Мережа Фора відкриває перший супермаркет у Львівській області, Грузія стала 23-ю країною, де відкрився магазин мережі MultiCook, новий Auchan Pick Up Point почав працювати у селищі Гатне, а також інші новини сегменту продовольчого роздробу в матеріалі RAU.

Перша Фора у Львівській області

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Після місячної перерви мережа супермаркетів Фора, яку розвиває Fozzy Group, продовжила розширення. Зокрема, як повідомляється на сайті мережі, на 7 червня заплановано відкриття першої торгової точки у Львівській області. Новий супермаркет розташовується у місті Кам’янка-Бузька за адресою вул. Тютюнника, 7 Б. Тут традиційно можна буде купити свіжі овочі та фрукти, м’ясо і бакалію, товари власного імпорту, гарячу піцу, запашну випічку та каву та багато іншого. Того ж дня відкриє свої двері ще один супермаркет Фора у столиці, біля станції метро Мінська. Його точна адреса: Київ, просп. Оболонський, 2 Б.

Грузія стала 23 країною, де відкрився магазин мережі MultiCook

Співзасновник української мережі напівфабрикатів Галя Балувана Володимир Матвійчук відкрив перший магазин під брендом MultiCook у Грузії. Як пише видання NV, Грузія стала 23-ю країною, де компанія тепер має свою присутність. Новий магазин розташований в Батумі. «Ви зможете насолоджуватись смаком натуральних страв, включаючи вареники, пельмені, чебуреки та багато інших», — написав співзасновник мережі на своїй Facebook сторінці.

Нагадаємо, Галя Балувана — спільний бізнес трьох підприємців-співзасновників. Це: Алла та Олександр ТелігиВолодимир Матвійчук. Зараз Галя Балувана як компанія не відкриває інші бізнеси, не розвиває інші франшизи. Кожен зі співзасновників розвиває власні проєкти за межами України — окремо один від одного. Зокрема, Володимир Матвійчук розвиває за кордоном MultiCook, а в Україні – мережу гастробарів Gabar.

АТБ увійшов у п’ятірку лідерів за чистим доходом від реалізації

Державна служба статистики України оприлюднила фінансову звітність українських компаній за I квартал 2024 року. Як повідомили в YouControl, подали звітність усього 73 400 компаній. Четверте місце з показником у 47,2 млрд грн зайняла українська мережа супермаркетів АТБ Маркет. Приріст її чистого доходу у порівнянні з I кварталом 2023-го склав 16,6%. Нагадаємо, протягом другого року війни група компаній АТБ втримала галузеве лідерство та звання найбільшого платника податків у вітчизняному продуктовому ритейлі. За минулий рік компанія АТБ збільшила обсяг сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів на 4,62 млрд грн – на загальну суму 25,06 млрд грн.

Мережа Auchan Україна відкрила магазин Pick Up Point у селі Гатне

15 травня відбулося відкриття нового Auchan Pick Up Point у селі Гатне. Магазин загальною площею 150 кв. м знаходиться у ЖК Озерний Гай за адресою бульвар Приозерний, 6. Новий Pick Up Point пропонує асортимент із понад 2000 найменувань, серед яких товари першої необхідності, широкий вибір овочів і фруктів, а також товари для відпочинку та пікніку. За словами директора з продажів Auchan Сергія Федоровічева, кожен магазин Pick Up Point має унікальний асортимент товару, підібраний під конкретну локацію. Новий Pick Up Point в селі Гатне — це магазин нового зразка, у якому розташована повноцінна піцерія, а з додаткових сервісів —  автомати з водою на розлив. Окрім того, як повідомила RAU пресслужба компанії, всі магазини мережі Auchan Україна працюють на генераторах та підтримують споживачів за допомогою пунктів незламності. В магазинах Auchan створені спеціальні зони, де кожен відвідувач можете зарядити свої пристрої та скористатися безкоштовним доступом до Wi-Fi, а комфортні кафе мережі пропонують смачну каву та свіжу випічку.

MВM та Сільпо: інноваційний формат shop-in-shop

МВМ My Home, динамічно розвиваючий український бренд, який пропонує якісні товари для дому, та одна з найуспішніших мереж супермаркетів України Сільпо, розпочали співпрацю в рамках нового формату shop-in-shop. Новий проєкт полягає у тому, що в супермаркетах Сільпо з’являться спеціально обладнані зони МВМ My Home, де покупці зможуть  ознайомитись із широким спектром товарів для дому, не виходячи з супермаркету. Це дозволить економити час та сили, а також зручно поєднувати покупки продуктів харчування з придбанням товарів для облаштування будинку.

Перші зони shop-in-shop МВМ My Home відкрились в супермаркетах Сільпо у столичних ТРЦ Lavina Mall, ТЦ Аркадія за адресою Борщагівська, 154 А, а в ТРЦ РайON концепт з’явиться вже в найближчий час.

Подвійне Коло і п’ять Сімі

Столична мережа Коло, яка працює у форматі магазину «біля дому», наприкінці травня відкрила новий магазин Коло в місті Бровари за адресою вул. Київська, 235 А. Ще одна точка з’явилася на початку місяця в столичному ЖК Бережанський, що на вулиці Миколи Гулака, 4.

Своєю чергою ритейлер ТОВ «Клевер Сторс» з Луцька, цієї весни продовжує активне розширення. Так, у травні до мережі додалися два магазини у Луцьку (на вул. Супутника 14 А та на пр. Перемоги, 22), ще два у Івано-Франківську (на площі Ринок, 6 та вул. Івана Франка, 42). Також новий маркет відкрився у місті Рівне, на вул. Віталія Магеля, 7.

П’ять травневих М’ясомаркет

Як повідомляється на офіційній Facebook-сторінці магазинів М’ясомаркет, у травні мережа поповнилася п’ятьма новими магазинами за адресами:

  1. Чернівці, вул. Небесної Сотні, 10
  2. Хорол, вул. Незалежності, 76
  3. Рокитне, вул. Зінченка, 7/7
  4. Ужгород, вул. 8 березня, 48
  5. Кременчук, вул. Київська, 1/49

Нагадаємо, мережу магазинів М’ясомаркет розвиває МХП, що перебуває в процесі трансформації у кулінарну компанію. Тут представлений широкий асортимент свіжого м’яса, маринадів, спецій та інших супутніх товарів. Також в магазинах можна придбати кулінарію, яка представлена більше ніж 25 позиціями. Станом на кінець 2023 року мережа налічувала понад 260 торгових точок. Загалом цієї весни було відкрито 14 точок (три в березні, шість у квітні та п’ять у травні).

Плюс два Файно маркет

Центральноукраїнська мережа магазинів Файно маркет відкрила ще два магазини – у Кіровоградській та Черкаській областях. Так, 31 травня відсвяткували відкриття маркету в місті Новомиргород по вул. Соборності, 55/2 А, де перші покупці отримали 300 пакунків з товарами власної торгової марки мережі. Тут працює пекарня відкритого типу, чотири каси самообслуговування та дві звичайні каси. Для любителів смачної їжі є піцерія та гриль. Біля магазину висадили алею туй, виклали тротуарну плитку та встановили зручні лавочки для відпочинку. А ще облаштували простору парковку. За тиждень до того почав працювати магазин у місті Сміла по вулиці Соборна, 110. Нагадаємо, що перший магазин мережі під брендом Файно маркет почав свою роботу у серпні 2011 року у місті Кропивницький. За цей час ритейлер вже вдруге оновив свій дизайн.