Ср. Чер 26th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

У Львівській області введено в експлуатацію новий бізнес-хаб PROSTIR, який вражає своєю унікальністю настільки, що неможливо одразу зрозуміти, що саме перед тобою і де ти знаходишся.

PROSTIR – це понад 11 000 м2 поєднання складських, виробничих, торгових та офісних приміщень, а ще скандинавський мінімалізм, сучасна архітектура та середовище для розвитку українського бізнесу, підприємництва та обміну ідеями.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Особливу увагу було приділено інклюзивності: комплекс створений з урахуванням  потреб, забезпечуючи комфорт та доступність для всіх. Резидентами мають стати прогресивні українські підприємці.

Бізнес-кластер розташований у селі Зимна Вода, за 13 кілометрів від центру Львова.

Чому створили PROSTIR?

В основі проєкту закладено концепцію того, що розвиток – важлива і невід’ємна складова нашого життя, а для будь-якого розвитку потрібен простір. Простір фізичний – де нові ідеї можна буде реалізовувати, де для них буде місце. Простір спільноти – де буде підтримка та співпраця. Тому і було обрану назву PROSTIR – для розвитку українського бізнесу. 

Раніше всі ставилися до комерційної нерухомості, як до приміщень, куди приходили, відпрацьовували 8 годин та йшли додому. Зараз усе змінюється. Тож PROSTIR стане середовищем для розвитку бізнесу, підприємництва та обміну ідеями.

«Ми не лише будуємо нерухомість, а й створюємо спільноти та змінюємо оточення, аби український бізнес розвивався», – говорить Дмитро Ковальчук, співзасновник та СЕО Alterra Group.

Архітектурні особливості PROSTIR

В Alterra Group вважають, що краса має неабияке значення та формує уявлення на життя та роботу. Тому в ДНК PROSTIR зашили скандинавську філософію та архітектуру: сучасну креативну форму, мінімалізм, зближення з природою та колір Фалун цегляно-червоний відтінок, який органічно поєднується з кольорами української природи.

Про архітектора

«До нашого проєкту доклав руку видатний архітектор Дмитро Аранчій. Він вчився у Лондоні з найкращими архітекторами світу – звідти й взяв принцип відсутності обмежень. Ми йому довіряємо, а тому просто поставили концептуальну рамку проєкту, а він вже самостійно розробляв концепцію. Як результат: маємо креативний проєкт за всіма канонами найкращої світової архітектури», – каже Дмитро Ковальчук, співзасновник та СЕО Alterra Group.

Дмитро Аранчій проєктує у такий спосіб, щоб додавати нові сенси, формувати смак та потроху залучати українців до сучасної архітектури. Використовує метод алгоритмічного проєктування, що замінив традиційний стиль у дизайні та архітектурі. Це поєднання сучасної науки та комп’ютерних технологій дозволяє досягати унікальних та логічно обґрунтованих результатів у проєктуванні.

Концепція sharing economy 

Бізнес-хаб працюватиме за моделлю sharing economy. Суть моделі полягає в ефективному використанні ресурсів шляхом спільного користування.

Завдяки спільному використанню території об’єкту, єдиному обслуговуванню всіх інженерних мереж та експлуатації центру резидентами, вартість обслуговування виходить менша, порівняно з утриманням приміщення самостійно.

PROSTIR – перший в Україні інклюзивний склад

PROSTIR – перший в Україні склад, який було додано на карту ЛУН Місто «Місто без меж». Це не лише підкреслює відданість ідеалам краси та інклюзивності, але є певним визнанням роботи на шляху до втілення цих принципів у реальність.

«Потреби людини – на першому місці. Саме тому Alterra Group зробили PROSTIR інклюзивним, безбар’єрним, людиноцентричним та дружнім до природи. Наша команда не просто говорить про красу та інклюзивність, але й активно докладає зусиль, щоб ці цінності стали реальністю. Ми пишаємося тим, що наша праця дозволила втілити це у життя, завдяки чому наш склад перший в Україні було додано на карту від ЛУН “Місто без меж”», – говорить Дмитро Ковальчук.

Чітку та відкриту роботу комплексно забезпечить Alterra Group, українська компанія, що спеціалізується на девелопменті та управлінні комерційною нерухомістю «під ключ». У портфелі компанії 43 об’єкти загальною площею 175 000 м2. 

Девелопер відомий своїм логістичним центром нового формату PORT з площею 77 000 м2. Наразі Alterra Group будують індустріальний парк FORMATSIA.LVIV на 160 000 м2, логістичний центр PERETYN на 48 000м2.