Ср. Чер 26th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Попри ворожі обстріли міжнародні бренди відкривають магазини в Харкові, Vodafone Retail продовжує зростати кількісно та оновлювати наявні магазини, в Алло нові кадрові призначення, госпсуд затвердив план досудової санації Ельдорадо та інші новини в сегменті техніки та електроніки в матеріалі RAU.

Bosch відкрився в харківському  ТРЦ Дафі

Попри те, що місто Харків з перших днів повномасштабної війни в Україні знаходиться під постійним обстрілом, міжнародні ритейлери продовжують відкривають нові точки. На початку травня запрацював магазин відомого бренду побутової техніки Bosch у ТРЦ Дафі на другому поверсі площею 70 кв. м. Нагадаємо, мережа бренду в Україні зросла до 46 магазинів, з яких 33 власні, а 13 – партнерські.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Нові кадрові призначення в мережі Алло

Директоркою з персоналу групи компаній Алло з травня стала Лариса Брувер, екс-CHRO Citibank Україна та 1+1 media. В Алло вона керуватиме усіма HR-функціями та відповідатиме за ефективне управління персоналом та розвиток команди компанії.

Vodafone Retail відкрив два магазини та продовжує оновлення наявних

Наприкінці квітня Vodafone Retail відкрив одразу два нових магазини — в Броварах у Сільпо за адресою  вул. Київська, 241 та в одеському ТРЦ Сім’я. А ще 11 магазинів від початку року зустрічають відвідувачів в оновленому форматі. Як зазначають в компанії, для комфортнішої взаємодії з клієнтами компанія віддає перевагу приміщенням з більшою площею, де можна забезпечити кращий доступ до товарів. Також Vodafone Retail вдалося підвищити ефективність оновлених торгових точок у середньому на 50% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а також майже вдвічі збільшити кількість представлених брендів.

Оновлений Фокстрот вже працює у дніпровському ТРЦ Караван

Наприкінці квітня магазин Фокстрот переїхав на нову та більш зручну локацію в Дніпрі в ТРЦ Караван. Точка розмістилася на площі 1200 кв. м. Попередня була 900 кв. м. Більша площа дала можливість збільшити товарне наповнення на 25% та розмістити максимальну кількість бренд-зон у всіх категоріях.

Зазначимо, що цей магазин у Дніпрі став пілотним проєктом оформлення інтер’єру торгової зали. На стінах – автентичні візерунки, які створюють ефект рушника.

Весною попит на генератори в Алло зріс, а в Епіцентр – на зарядні станції

У середині березня українці знову почали активно купувати товари, що допомагають пережити блекаути. В порівнянні періодів 19 лютого – 17 березня та 18 березня – 14 квітня 2024 року в Алло помітно зростання попиту на:

  • генератори – в 9 разів;
  • зарядні станції – в 5 разів;
  • павербанки – у 2 рази.

А за результатами квітня в мережі Епіцентр спостерігався значний приріст кількості проданих павербанків (+38%) і зарядних станцій (+350%) порівняно з попереднім роком. Як повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, цитуючи слова керівника департаменту “Споживча електроніка” ТОВ “Епіцентр К” Романа Івашкевича, вже у середу, 8 травня, побачили різке збільшення продажів через повідомлення про можливі відключення. В мережі Епіцентр продажі зарядних станцій зросли вдвічі порівняно з минулим тижнем. Проте в пікові дні у квітні продавалося ще на 40% більше, тому поки що можна говорити про стриманий тренд. Щодо генераторів, то порівняно з зимовим періодом 2022/23 років загалом не спостерігається сплеску попиту в країні.

Госпсуд затвердив план досудової санації Ельдорадо

Господарський суд Києва затвердив план досудової санації Ельдорадо (ТОВ «Дієса»), що гарантує відшкодування 30% вимог кредиторів, повідомили в пресслужбі Ario Law Firm агентству Інтерфакс-Україна. Нагадаємо, 22 вересня 2023 року під час загальних зборів кредитори Ельдорадо, які володіють понад 60% вимог від загальної заборгованості, схвалили план санації боргу на понад 1 млрд грн. Однак представники кредиторів ритейлера, які охоплюють дистриб’юторів і світові бренди з виробництва електроніки та побутової техніки, висловили незгоду з досудовою санацією і вимагали санації в рамках процедури банкрутства. Серед підписантів – ТОВ «ЮК Дистрибьюшн», ТОВ «Комел», ТОВ «Маккон», ТОВ «Техніка для бізнесу», ТОВ «Делонгі Україна».

«Кредитори гарантовано отримають 30%, 40% отримають після одержання відшкодування від країни-агресора за завдані широкомасштабною війною збитки, 30% підлягають списанню. Зазначимо, що станом на сьогодні вже є одне рішення суду про стягнення з рф на користь ТОВ “Дієса” понад $3,5 млн”, – уточнили у пресслужбі.

Comfy відправили на переробку понад тонну використаних батарейок

У рамках співпраці з ініціативою «Батарейки, здавайтеся» мережа магазинів Comfy відправила на переробку в Європу 1150 кг використаних батарейок. Мережа збирає у своїх магазинах вживані батарейки починаючи з 2021 року, бо це допомагає зберегти землю від токсичного електроліту. Також у батарейках містяться різні типи металів. Їх переробка та повторне використання дозволяє мінімізувати негативний вплив на природу. Всі охочі можуть здати вживані батарейки на переробку у магазинах 87 магазинах Comfy, які знаходяться у 48 населених пунктах України. За один раз можна здати на переробку до 50 таких батарейок.

Магазин Ассоль відкрився в новому форматі в Черкасах

Наприкінці квітня відкрився магазин побутової техніки та електроніки Ассоль у новому форматі та за новою адресою. Тепер магазин розташований на вулиці Гоголя, 291 (раніше на вул. Сумгаїтська, 39). Традиційно на покупців чекає великий вибір товарів для дому, великої та малої побутової техніки, ІТ, ноутбуків, телевізорів, кліматичної техніки та електротранспорту.