Нд. Вер 8th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Нова пошта видаватиме посилки в магазинах MOYO в Києві та замовлення із Сільпо у своїх відділеннях, маркетплейс Rozetka відкрив 12 нових точок видачі в Києві, Дніпрі, Одесі та інших містах України, що українці замовляли в останній місяць року на маркетплейсі Алло та через сервіс Glovo, а також інші новини сфери електронної торгівлі та доставки в матеріалі RAU.

Нова пошта разом з мережами Сільпо та MOYO розширює можливості доставки

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Відтепер у містах та селах, де немає супермаркету Сільпо або недоступна планова доставка, покупці зможуть замовити все необхідне на сайті shop.silpo.ua та забрати замовлення у зручному для себе відділенні Нова пошта або через поштомат. Максимальна вага посилки може сягати 30 кг, вартість доставки фіксована і складає 49 грн, незалежно від міста призначення. Попервах сервіс працюватиме в тестовому форматі, аби краще зрозуміти потреби клієнтів. Спочатку доставлятимуть лише ті товари, які точно не зіпсуються в дорозі, але з часом асортимент продуктів буде розширюватись.

Також Нова пошта видаватиме посилки в 12 магазинах MOYO в Києві, де облаштували пункти видачі. За повідомленням пресслужби поштового оператора, невдовзі отримати посилку можна буде в магазинах техніки по всій Україні. На касі магазину MOYO клієнти можуть отримати сплачену посилку до 10 кг та вартістю до 5000 грн. Магазини MOYO, розташовані переважно в торгових центрах, тому можуть стати зручною альтернативою звичним відділенням НП вуличного формату: зокрема, вирішується проблема очікування в чергах на вулиці в пікові години. А MOYO таким чином розширює перелік послуг, які надаються клієнтам у магазинах, і додає ще й функцію оператора доставки.

Дванадцять точок видачі Rozetka у дванадцятому місяці року

Протягом 2022 року компанія Rozetka відкривала нові та відновлювала роботу тимчасово зачинених точок видачі. Як повідомила на своїй Facebook сторінці спеціаліст з маркетингу Rozetka Олена Распутная, в грудні минулого року відкрилися ще 12 таких об’єктів.

  • Одеса, вул. Балківська 22 А, в магазині АТБ – відкрита 01.12
  • Харків вул. Я. Мудрого, 30/32 – відкрита 05.12 (відновлення роботи)
  • Кам’янське, вул. Дунайська, 41, в магазині АТБ – відкрита 04.12
  • Макарів, Д. Ростовського 40/2 – відкрита 09.12
  • Київ, Оболонський просп., 19, ТЦ Smart Plaza Obolon – відкрита 12.12
  • Миколаїв просп. Миру, 56 – відкрита 12.12 (відновлення роботи)
  • Кривий Ріг, просп. Південний, 34 в магазині АТБ – відкрита 14.12
  • Київ, вул. Метрологічна, 44, ЖК Кришталеві Джерела – відкрита 14.12
  • Київ, вул. І. Миколайчука, 4, ринок Березняки – відкрита 14.12
  • Дніпро, вул. Ю.Кондратюка, 2, ТЦ Комунар – відкрита 20.12
  • Київ, вул. Гната Юри, 20, ТЦ Квадрат – відкрита 24.12
  • Буча, вул. Вокзальна, 76 А, – відкрита 28.12.

Найбільший маркетплейс України фіналізував 2022 рік позначкою в 285 працюючих точок видачі в 77 містах України, серед яких 47 нових з’явилися саме у минулому році.

Кожна точка видачі – це місце, де можна забрати замовлення з сайту, придбати бажане в алкогольному відділі, купувати з вітрин, приміряти все до оплати, перевірити і протестити, а також повернути з замовлення те, що не підійшло. З недавніх пір кожна Rozetka – це ще і справжній пункт незламності, де є тепло, світло, зв’язок і доступні всі звичні послуги. Всі точки видачі тепер автономні та не залежать від відключень світла.

Укрпошта з 1 січня знизила тарифи на відправку посилок у Польщу на 75%

З 1 січня тарифи на відправку посилок у Польщу через EMS-сервіс Укрпошта будуть знижені на 75%. Про це повідомив очільник компанії Ігор Смілянський у своєму телеграм-каналі. “Щойно підписав наказ, щоб з 1 січня тарифи на відправку посилок в Польщу через Укрпошта EMS сервіс були знижені на 75%. Посилка до 1 кг буде коштувати десь $6 або приблизно 240 грн”, – зазначив він. За його словами, відправити посилки можна буде до майже будь-якого відділення Poczta Polska. Терміни доставки 7-14 днів. Смілянський додав, що нові тарифи будуть доступні і для українських підприємців, що дозволить розширити горизонти для продажу української продукції. Нагадаємо, національний оператор поштового зв’язку Poczta Polska у жовтні так само знизив тарифи на доставку всіх посилок EMS вагою до 20 кг до України.

Також на початку січня Укрпошта знизила тарифи на відправлення до Литви, Латвії та Естонії у розмірі до 45%. У рамках співпраці Укрпошта з поштовими операторами Lietuvos pastas (Литва), Latvijas Pasts (Латвія) та Omniva (Естонія) було знижено тарифи на відправку дрібних пакетів на 25-35% залежно від ваги, та посилок на 35-45%. Оформити відправлення можна у поштових відділеннях Укрпошта та в особистому онлайн-кабінеті, а також за допомогою мобільного додатку Укрпошта.

Авіакомпанія поштового оператора Нова пошта почне возити вантажі весною 2023 року

Авіакомпанія Supernova Airlines, яка входить до групи компаній Нова пошта, отримала сертифікат експлуатанта за номером UA 062, який надає можливість розпочати власні вантажні авіарейси. Перший рейс з вантажами клієнтів Nova Poshta Global заплановано виконати вже навесні 2023 року. Наразі авіакомпанія активно займається розбудовою власного флоту повітряних суден. Компанія вже має два АН-26, які взяла на правах лізингу. Supernova Airlines буде здійснювати рейси з українських міжнародних аеропортів “Бориспіль” та “Львів” після закінчення війни, а поки українське небо закрите для польотів – авіаційні перевезення будуть здійснюватися з найближчих до України європейських аеропортів.

Що українці замовляли у 2022 році через сервіс Glovo

Компанія Glovo проаналізувала замовлення користувачів сервісу в 1500 містах у 25 країнах, серед яких і Україна. Дані дозволяють отримати уявлення про розвиток сфери Food Delivery та прогнозують поведінку користувачів на майбутній рік. Так, минулого року кількість замовлень мексиканської їжі зросла на 157% порівняно з 2021-м. Крім того, помітно зріс вибір близькосхідної та італійської кухні – на 41% та 31% відповідно.

Водночас українці все частіше користувалися доставкою непродовольчих товарів.  Так, кількість замовлень у категорії “Технології” збільшилася в 9,5 раза, а найпопулярнішим товаром став USB-кабель. У п’ять разів частіше замовляли продукцію в категорії “Догляд за тваринами”, на першому місці – корм для домашніх улюбленців. Було зростання й у категорії “Подарунки” на 32%, а найчастіше користувачі в Україні купували продукцію з категорії “товари для дорослих”.

Найбільшу кількість замовлень українці роблять у п’ятницю, тоді як серед 25 країн, де представлений сервіс, найзавантаженіший день для кур’єрів – неділя. Найщедрішими на чайові користувачі Glovo були в Чорноморську, Трускавці та в Мукачево.

Найпопулярніші товари грудня на маркетплейсі Алло

Національний маркетплейс Алло проаналізував, як українці готувалися до Нового року та що купували у грудні, а також дослідив структуру продажів усіх товарів – як власних, так і партнерів маркетплейсу – порівняно з листопадом 2022 року. Як повідомила RAU пресслужба мережі, топ-категорії – це товари для дітей, автотовари, товари для активного відпочинку та туризму, дому та саду. Попит на товари для дітей зріс майже удвічі, а по окремих позиціях – ще більше: іграшковий транспорт – зростання в 3,7 раза; сюжетно-рольові ігрові набори – в 3,3 раза; м’які іграшки – в 2,6 раза; настільні ігри – в 2,5 раза; хобі та творчість – в 1,6 раза; ляльки – в 1,2 раза. Серед автотоварів на перших місцях моторні мастила (зростання в 1,6 раза) та пускозарядні пристрої (у 2 рази).

Так само майже вдвічі зріс попит на тренажери та спортивний інвентар, а також велотовари. Зарядні станції та генератори – досі у топі продажів, попит на них у грошах порівняно з листопадом зріс на 70% та 30% відповідно. Серед іншого українці активно купували посуд, меблі, текстиль та декор для осель.

Amazon отримує терміновий кредит на $8 млрд для підтримки бізнесу

Amazon Inc заявила 3 січня, що досягла угоди з деякими кредиторами щодо надання незабезпеченого кредиту у розмірі $8 млрд. Термін погашення кредиту становить 364 дні з можливістю продовження ще на 364 дні, а кошти будуть використані для загальних корпоративних цілей. Враховуючи невизначене макроекономічне середовище, інтернет-магазин готується до ймовірного уповільнення зростання, оскільки стрімке збільшення рівня інфляції змушує підприємства та споживачів скорочувати витрати. Це, у поєднанні із сильним курсом долара, призвело до зниження акцій Amazon приблизно на 50% у 2022 році. У компанії також зазначили скорочення працівників на початку 2023 року.

Zakaz.ua запустив доставку з нового Ultramarket на Подолі

Всеукраїнський сервіс Zakaz.ua продовжує нарощувати потужності та запускати доставку з нових локацій партнерів. З 14 грудня кияни мають можливість замовляти продукти в новому гіпермаркеті мережі Ultramarket на Подолі. Це вже третій магазин ритейлера у Києві, з якого Zakaz.ua здійснює доставку. Нагадаємо, що новий магазин площею 6500 кв. м з “Пунктом Турботи” на 100 людей відчинив свої двері 10 грудня на вул. Глибочицькій, 44.