Пт. Вер 20th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Бізнес продовжує активно «воювати» на своєму гуманітарному фронті, підтримуючи ЗСУ та тих, кому допомога дуже необхідна. MMR пропонує щотижневий Дайджест добрих справ та зі свого боку дякує бізнесу за активну позицію.

«Смілива» дати відсіч насиллю: «Фонд Маша» допомагатиме дівчатам-підліткам

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

«Фонд Маша» відкрив новий напрямок «Фонд Маша. Підлітки» і запустив проєкт, що має не меті допомогти вимушено переселеним дівчатам-підліткам. Мета – попередження насильства серед дівчат-підлітків. Їх навчать бути сміливими. Саме таку назву – «Смілива» – має новий проєкт, який включає в себе заняття з самозахисту та психологічну допомогу для дівчат-переселенців. Підлітків навчать помічати перші «дзвіночки» насильства, вміти обороняти особисті кордони. Це допоможе в майбутньому зменшити кількість жертв домашнього насилля, що і є головним завданням Фонду. Ще однією метою є така важлива для переселенців соціалізація. Спілкування в групі допоможе дівчатам, які втратили всі соціальні зв’язки, змушені йти до нової школи та шукати нових друзів.

Гуманітарний фронт EVA: як бізнес та клієнти підтримують Україну

Оперативний штаб EVA на кінець вересня задовольнив 390 запитів від представників ЗСУ, волонтерських та громадських організацій з усієї України, виділивши близько 114 000 одиниць необхідних товарів на суму близько 5,1 млн грн. У рамках проєкту «Корзини допомоги» 205 коробок з необхідними товарами від клієнтів EVA було передано на потреби ЗСУ. За чотири місяці проєкту «Підтримай захисників» понад 630 000 клієнтів EVA допомогли ЗСУ своїми донатами. З 24 – 21 вересня фонду «Повернись живим» переказано 1 950 685 грн.  Проєкт «Дитинство без війни» станом на 30 вересня підтримали вже понад 201 000 користувачів програми лояльності «EVA МОЗАЇКА», які переказали 2 564 296 грн у вигляді бонусів на допомогу дітям-сиротам, евакуйованим до Туреччини.

В Intetics організували поїздку в “Артек Буковель” для дітей із гарячих точок України

Продовжуючи реалізовувати протягом багатьох років благодійну діяльність, міжнародна IT компанія Intetics організувала велику групову поїздку у популярний дитячий табір для дітей із гарячих точок України. Для цього в компанії викупили путівки до табору “Артек-Буковель” та влаштували маленьким українцям справжні канікули. Зібрати дитячу групу компанії допомогли представники Міжнародного Благодійного Фонду “Карітас Маріуполь”, команда якого зараз вимушено переїхала до Запоріжжя. Загалом до групи увійшли 15 хлопчиків та дівчаток віком від 6 до 15 років з Маріуполя, Волновахи та прилеглих містечок та селищ Донецької області.

Carlsberg Ukraine підтримує громаду та локальних виробників у Запоріжжі

Carlsberg Ukraine стала партнером гуманітарного проєкту Kind Hamper for Ukrainians, щоб підтримати українських малих гастрономічних виробників та допомогти продуктами харчування людям похилого віку, особам з інвалідністю та багатодітним сім’ям з України, які потребують продовольчої підтримки. Проєкт реалізували у Запоріжжі. Компанія придбала понад 1000 одиниць продуктів харчування від локальних домогосподарств Запоріжжя, з яких Kind Hamper for Ukrainians сформували продовольчі набори. Carlsberg Ukraine доповнила набори квасом власного виробництва.

Dodo Socks купує МКС для ЗСУ

14 жовтня до Дня Захисника та Захисниці України в рамках благодійної кампанії «Дні для ЗСУ» Dodo Socks передаватиме всю виручку з сайту фонду «Повернись живим». На виручені кошти планують придбати МКС — мобільний комплекс спостереження з тепловізійною камерою, який дає змогу нашим військовим спостерігати за противником з укриття у будь-який час доби, не наражаючи себе на небезпеку. За день Dodo Socks планують зібрати як мінімум 600 тис. грн, щоб придбати один такий комплекс.

Компанія MacPaw передала військовим новітній український безпілотник виробництва UA Dynamics

Компанія MacPaw придбала і передала нашим захисникам новітній український безпілотник PUNISHER вартістю $50 000. Частково необхідну суму покрив збір, оголошений на 14-ий день народження компанії. Безпілотний літальний апарат (БПЛА) PUNISHER вже допомагає нашим військовим на лінії фронту захищати Україну від російських окупантів.

Гурт Kalush Orchestra зібрав 54 млн гривень для України, наступна ціль – зробити це у концертному турі США та Канаді

Переможці Євробачення -2022, гурт Kalush Orchestra вирушають у великий концертний тур США та Канадою, де будуть збирати кошти для допомоги Україні. Гурт возить з собою унікальний QR код, за допомогою якого всі, хто приходять на концерти можуть донатити кошти, які надходять на офіційний Держфонд. Kalush закликає приходити на концерти та донатити на прискорення спільної перемоги у війні з росією.

Фокстрот спрямував 700 тисяч гривень на підтримку військ ППО

З нагоди Дня захисника та захисниць України Фокстрот спрямував 700 тисяч гривень на підтримку військ ППО. Соціальний бюджет сформували з відрахувань коштів з продажів у вересні. Техніку від Фокстрот отримали військові частини ППО, що захищають небо від ворожих ракет та авіації над Києвом, Харковом, Вінницею, Миколаєвом, Одесою, Дніпром, Запоріжжям та Львовом.