Пн. Вер 23rd, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Американська компанія Apple презентувала в Лос-Анджелесі один зі своїх найбільших проектів з реставрації історичних будівель.

Як повідомляє рітейлер, новий магазин Apple почав роботу в історичній будівлі кінотеатру Tower Theatre наприкінці червня 2021 року. Apple Tower Theatre став 26-м магазином Apple в Лос-Анджелесі. Редакція RAU зібрала головне про унікальний об’єкт.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

“У Лос-Анджелесі все просякнуте творчістю: мистецтво, музика, сфера розваг – і ми щасливі, що можемо бути частиною життя цього дивного міста. Apple Tower Theatre створений з повагою до багатої історії та культурної спадщини цієї столиці розваг”, – розповіла старший віце-президент Apple з роздрібних продаж і підбору персоналу Дейрдре О’Брайан.

Історична будівля Tower Theatre було побудована у 1927 році на розі Восьмої вулиці та Бродвею за проектом знаменитого архітектора кінотеатрів Чарльза Лі. Це був перший кінотеатр в Лос-Анджелесі, обладнаний для перегляду звукових фільмів і перший театр в Лос-Анджелесі з кондиціонерами.

Після закриття у 1988 році будівля стояла замкнутою. Іноді вестибюль здавався в оренду різним магазинам, а зал використовувався церквою євангелістів “Жива віра”.

Під час реставрації історичний інтер’єр був збережений. Всі елементи обробки були ретельно очищені та відновлені, а сам будинок привели у повну відповідність до стандартів сейсмостійкості.

Apple перетворила старовинний театр у Лос-Анджелесі в свій магазин (фотоогляд)

Apple Tower Theatre прикрашає годинникова башта, а інтер’єр створений за прообразом знаменитого паризького театру Опера Гарньє. Тут збереглися великі парадні сходи з бронзовими перилами, мармурові коринфські колони й оригінальна теракотова плитка.

У центральній частині магазину, прямо під повністю відновленим куполом, розташована зона Forum з характерною для магазинів Apple відеостіною, обрамлена збереженими балконами кінотеатру. У зоні Forum будуть проводитися заходи Today at Apple. На безкоштовних щоденних заняттях під керівництвом фахівців Apple і представників місцевої творчої спільноти можна буде зарядитися натхненням і отримати практичні навички. У просторому залі для занять, оточеному витончено прикрашеними арками та відновленими декоративними елементами з бронзи, виставлені продукти Apple, включаючи новітні iMac, iPad Pro і Apple TV 4K.

Верхні яруси переобладнали відповідно до сучасних вимог, в тому числі вони зроблені доступними для людей з особливими потребами. Тепер це відкритий універсальний простір для зустрічей з фахівцями Genius Bar. У будівлі встановлено два нових ліфта, які допоможуть покупцям переміщатися між поверхами нового магазину.

Дивіться також відео – як виглядає магазин Apple Tower Theatre та як проходила реставрація будівлі: