Пт. Кві 19th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Поява TikTok Shop, нові можливості Instagram Reels, програма монетизації контенту Twitter, нова соцмережа Bluesky, скасування функції Checkout для магазинів Facebook та Instagram, які не використовують Facebook Pay, та інші новини та корисні оновлення в соцмережах і месенджерах для тих, хто не стежить «що там у Цукерберга» в матеріалі RAU.

Meta припинить підтримку магазинів, які не підключенні до системи Facebook Pay

Корпорація Meta планує кардинально змінити правила продажів через магазини у Instagram та Facebook. Як повідомили в офіційному блозі Meta, з 10 серпня 2023 року підтримка функції Checkout буде припинена для тих, хто здійснює оплату через власний інтернет-магазин. Усі Shopping Tags із попередніх публікацій будуть видалені. Під час спроб позначити тегом свої продукти маркетологи будуть отримувати повідомлення про помилку. В компанії рекомендують ритейлерам перейти в найближчі три місяці на вбудовану систему оплат Meta.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Нова платформа для соціальної комерції – TikTok Shop

TikTok запустив інноваційну функцію покупок Shop, яка дозволяє ритейлерам і творцям контенту демонструвати та продавати товари безпосередньо в соціальній мережі за допомогою відео в стрічці, Live-трансляцій і нової вкладки «Вітрина товару». Для цього компанія має зареєструватися на платформі за допомогою номера телефону та електронної адреси, заповнити заявку і дочекатися результатів її підтвердження. Після отримання позитивного результату з боку платформи, компанія зможе прив’язати до сервісу свій обліковий запис TikTok і почати продавати в TikTok Shop. Функція вже доступна в окремих країнах. Вже зараз TikTok пропонує пройти усім зацікавленим сторонам пройти навчання в Академії, де зібрані відеокурси та посібники для відкриття та розвитку свого бізнесу в TikTok Shop.

Instagram дозволив додавати до п’яти посилань в профіль

Пройшла епоха сервісів Linktree та подібних. Відтепер Instagram дозволяє як бізнес-акаунтам, так і особистим профілям додавати до п’яти посилань у біографію свого профілю. Про це повідомив Марк Цукерберг у своєму Instagram. Для того, щоб скористатися новою функцією, треба оновити додаток, натиснути “Редагувати профіль”, перейдіть до вкладки “Посилання” та натиснути “Додати зовнішнє посилання”. Порядок посилань можна змінювати.

Twitter запустив програму монетизації контенту

Генеральний директор Twitter Ілон Маск заявив, що тепер користувачі можуть пропонувати своїм фолловерам контент за підпискою. Це можуть бути ексклюзивні твіти, довгі відео та Live-трансляції. Для того, щоб отримати доступ до Subscription Service, достатньо скористатися опцією Super Follow і встановити тарифи. Ціна за підписку може бути наступною трьох варіантів: $2,99, $4,99 або $9,99 на місяць. Також Маск пообіцяв, що протягом року з користувачів не стягуватиметься комісія. Нагадаємо, минулого року аналогічна функція також була анонсована в Instagram.

Також в Twitter відтепер обмеження в 4000 знаків збільшили до 10 000 символів. Розширення можливостей також доступне лише для тих користувачів, які оформили передплату Twitter Blue.

Творець Twitter запустив нову соціальну мережу Bluesky

Поки Ілон Маск додає в куплений ним Twitter функції, доступні в інших соцмережах, Джек Дорсі вирішив повернути людям класичний Twitter. Принаймні так Bluesky виглядає спочатку. Програма працює на основі протоколу соціальної мережі з відкритим кодом, який називається Authenticated Transfer Protocol (AT Protocol), який побудований на основі чотирьох головних ідей: мобільність облікового запису, алгоритмічність, продуктивність та взаємодія. В The Verge платформу Bluesky називають “децентралізованою альтернативою Twitter”. Її потенціал наразі складно оцінити, проте з нових соціальних мереж 2023 року вона привертає увагу найбільше. Щоб приєднатися до неї, необхідно стати у віртуальну чергу або скористатися запрошенням.

Instagram продовжує активно розвивати Reels

Платформу Instagram продовжують адаптовувати під аудиторію TikTok, тож шукають нові можливості уподібнитись китайському конкуренту, щоб привертати більше уваги нової генерації молодих кріейторів. Наприклад, у соцмережі анонсували покращення та розширення подарунків у Reels. Творці контенту зможуть бачити, хто з користувачів надіслав їм подарунок та зможуть подякувати за нього. Для цього достатньо торкнутися значка серця поряд з нікнеймом шанувальника, і він отримає сповіщення про те, що кріейтор побачив та вподобав його подарунок.

Щодо нових функцій, які будуть корисні також ритейлерам, то це:

  • сповіщення про підписників, які прийшли безпосередньо з Reels;
  • нові показники статистики Reels, в яких можна побачити загальний та середній час перегляду контенту;
  • спрощений доступ до перегляду статистичних даних – тепер до них можна перейти безпосередньо з кнопки на відео;
  • оновлений редактор, в якому відео, аудіо, наліпки та текст можна налаштовувати на єдиному екрані редагування;
  • новий окремий розділ “Тренди Reels”, в якому можна надихатися останніми трендами, які, перш за все, цінуються алгоритмами Reels.

Усі оновлення обіцяють інтегрувати вже до кінця весни 2023 року незалежно від країни.

Запуск веб-додатків в Telegram

Telegram дозволив за допомогою ботів запускати веб-додатки прямо в месенджері. Якщо бот підтримує цю функцію, веб-додаток буде доступний за прямим посиланням або назвою бота в будь-якому чаті в Telegram. Наприклад, можна набрати в поле введення @durgerkingbot (з пробілом після назви) або відправити в групу посилання: https://t.me/DurgerKingBot/menu і запропонувати її учасникам режим спільної роботи або гри. Наразі боти Telegram мають інтегровані платежі через 20 платіжних постачальників (у тому числі Google Pay і Apple Pay), доставку індивідуальних push-повідомлень користувачам і багато іншого.

Також в останньому оновленні месенджер дозволив створювати запрошення для папок з чатами, що дозволяє швидко ділитися десятками чатів з друзями або колегами, наприклад, запросити їх у всі робочі групи відразу.