Пт. Кві 26th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

16 травня в Києві відбувся фінал конкурсу Glovo Ukraine Startup Lab, який організували компанія Glovo спільно з Українським фондом стартапів. Під час заходу 20 команд презентували власні проєкти, з яких журі обрали трьох переможців. Загалом організатори отримали понад 70 заявок від стартапів на ранніх стадіях (pre-seed або seed), які працюють у сферах мобільності, логістики, харчових технологій, фінтеху та лайфстайлу. 

«Україна має величезний потенціал, щоб стати регіональним технологічним центром, оскільки тут є унікальне поєднання талантів і культури стартапів. Ми в Glovo прагнемо не тільки створювати інноваційні рішення, які об’єднують кур’єрів, користувачів і заклади, а й розширювати можливості локальних технологічних екосистем. Тож ми запустили Glovo Ukraine Startup Lab, щоб підтримати українські стартапи, які прагнуть залучити кошти та вийти на міжнародний рівень. Це стане регулярною ініціативою», Саша Мішо, співзасновник Glovo.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Переможцями стали три стартапи:

  • Перше місце — команда, яка розробила Revisior — комплексний сервіс зворотного зв’язку та NPS, що допомагає компаніям швидко виявляти та вирішувати проблеми клієнтів за допомогою штучного інтелекту та машинного навчання. Вони отримають 20 000 євро та стажування в Барселоні.
  • Друге місце — стартап DEEPLOYALTY, який розробив цифрову платформу для провідних ритейлерів і банків, що дає змогу видавати картки лояльності та показувати чеки в деталях транзакцій. Вони отримають 10 000 євро та стажування  в Барселоні.
  • Третє місце — команда Spendbase, яка розробила уніфіковану платформу для оптимізації витрат компаній, що інтегрує прості у використанні віртуальні банківські системи, системи контролю витрат і управління SaaS. Вони отримають 5 000 євро та онлайн-менторство від команди Glovo.

«Партнерство з всесвітньовідомим міжнародним брендом Glovo і результати першого спільного проєкту нас дуже надихають, адже відкривають більше можливостей українським стартапам зі сфер foodtech, agrotech, logistic, fintech. Наші інноватори вже сьогодні доводять, що здатні створювати круті рішення, цікаві на глобальних ринках. Ми переконані, що системна взаємодія з Glovo допоможе відкрити світу плеяду український команд з проривними ідеями та технологіями. Дякуємо команді і колегам, далі працюємо над тим, щоб Україна стала лідером серед стартап-націй!», — Павло Карташов, СЕО Українського фонду стартапів.

Крім того, партнер ініціативи GR Capital надасть переможцям менторство на 1 рік та допоможе зі зв’язками по всьому світу.

Переможців обрало журі, до якого увійшли Саша Мішо, співзасновник Glovo, Марина Павлюк, генеральна директорка Glovo в Україні, Кирило Бондар, партнер з інноваційного парку UNIT.City, та Сергій Кравець, партнер з GR Capital. 

Про компанію Glovo

Glovo — це технологічна платформа, яка дозволяє придбати, доставити, передати будь-який предмет чи продукт у межах міста. Компанія, що заснована у Барселоні, сьогодні працює у понад 2000 містах у 25 країнах світу у Європі, Центральній Азії та Африці. Щомісяця в усьому світі платформою Glovo користуються понад 5 млн активних клієнтів, замовлення доставляють понад 80 тис. кур’єрів, а кількість асоційованих партнерів досягає 180 тис. 

В Україні сервіс Glovo розпочав роботу у жовтні 2018 року і наразі представлений у 35 містах. Переглянути детальний перелік міст, де працює сервіс Glovo, можна за посиланням: https://glovoapp.com/ua/uk/map/mista/.

Більше про компанію Glovo за посиланням: http://about.glovoapp.com/en/.

Про Український фонд стартапів

Український фонд стартапів — провідна державна інституція, що допомагає інноваційним проєктам та технологічним стартапам залучити кошти на ранніх етапах та запустити власні проєкти. Фонд сприяє розвитку стартап екосистеми, забезпечує умови для зростання сфери, формує позитивний інвестиційний імідж tech-індустрії України за кордоном, репрезентує українські інноваційні рішення у всьому світі.

Більше про фонд за посиланням: https://usf.com.ua/