Пт. Мар 29th, 2024

Асоціація ритейлерів України (RAU) опублікувала дані рейтингу онлайн-прихильників компаній роздрібної торгівлі за січень — березень 2023 року.

Про це пише пресслужба RAU, передає The page.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Топ українських ритейлерів у Facebook

Станом на 31 березня лідерство у Facebook залишається за Rozetka, проте з кожним днем такий стан речей виглядає все менш переконливо. Лише за один квартал лінія магазинів EVA скоротила дистанцію з конкурентом за вершину топу на третину – з 12 тис. до 8 тис. фоловерів. Сторінка Comfy успішно перетнула позначку в 400 тис. шанувальників і успішно утримує шосте місце з-поміж усієї української ритейл-спільноти у Facebook. Якщо говорити про перестановки в топ-20, то вони починаються вже між 9 і 10 сходинками рейтингу. Так, «Аврора» змогла обійти Intertop на 2 тис. фанів і тепер посідає дев’яте місце Facebook-перегонів. Також помінялися місцями MOYO.ua і Yakaboo – ґаджети взяли верх над книгами – 13 і 14-а сходинки відповідно. Також MOYO.ua здолала поріг у 300 тис. користувачів, які поставили мережі вподобайку.

Топ-20 українських ритейлерів у Facebook. Фото: RAU

Топ-20 українських ритейлерів у Facebook. Фото: RAU

Узяв ініціативу у свої руки також «Сільпо» – позаду FMCG-ритейлера опинилися одразу двоє «важкоатлетів» роздрібної торгівлі – Brocard і JYSK. Тепер від Metro Ukraine мережу відділяє лише 1 тис. фоловерів. І динаміка зростання обох сторінок наразі не на боці мережі гіпермаркетів. Щодо Brocard, то він за квартал і на тисячу не придбав «ваги» у вигляді нових шанувальників, тож данці вже до літа мають усі шанси взяти гору над «парфумерами». Припинив своє зростання на цілий квартал також Facebook мережі Dnipro-M. Це дає перевагу його найближчому конкуренту за рейтингом – мережі магазинів Citrus, які в разі збереження темпів зростання мають усі шанси обійти мережу магазинів для майстрів ближче до ІІІ кварталу. Наразі одеським ритейлером захоплюються 223 тис. фоловерів.

Топ українських ритейлерів в Instagram

У цій соцмережі першу сходинку посів ювелірний ритейлер Kochut. Він досяг 1 млн фоловерів в Instagram. Найближчі конкуренти ритейлера – EVA і Rozetka — поки що сповільнили своє зростання, набравши за квартал лише 1 тис. і 3 тис. нових фанів в Instagram відповідно. «Аврора», яка посідає четверте місце, набрала 17 тис. фоловерів за останні три місяці. Загалом більшість ритейлерів у топ-20 продовжують заощаджувати на просуванні сторінок в Instagram, на що вказує доволі повільне зростання або той факт, що частина з них залишилася за старих показників кінця 2022 року. Це пішло на руку JYSK, який попри відсутність зростання випередив в Instagram одразу два fashion-бренди – Famo та Intertop, які й цього року продовжили втрачати аудиторію. Це забезпечило данцям восьме місце з-поміж найбільших.

Топ-20 українських ритейлерів в Instagram. Фото: RAU

Топ-20 українських ритейлерів в Instagram. Фото: RAU