Чт. Кві 25th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

У великих прифронтових містах проблеми з продуктами харчування. Більшість мережевих супермаркетів закрилися. Ті, що залишилися, вимушені рідше доставляти товар, через небезпеку та привозити лише найнеобхідніше. Forbes дізнався, яким чином ритейлери доставляють продукти харчування у прифронтові міста, пише RAU.

Ще навесні у всій Донецькій області закрилася майже всі мережеві магазини, повідомили у Сільпо та Varus. АТБ, на прохання військової адміністрації (ОВА), лишив лише чотири торгові точки з 70. Повноцінно працює лише ЕКО Маркет.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Крім цього, по області залишилося 35 ринків, це 28% від довоєнного. Що ж стосується продуктових магазинів, то за даними ОВА, у містах працює 70% з них.

Одна з головних проблем, з якою стикнулися ритейлери на Донбасі — це постачання товару. “Якщо до початку активних бойових дій в регіоні працювали місцеві компанії, які відвантажували товар прямо в магазини, то зараз вони припинили роботу”, – розповідає президент ЕКО Маркет Інна Мірошниченко. Раніше ритейлер наповнював маркети з двох джерел — за допомоги локальних постачальників та возив з Києва, а тепер доставляє суто самостійно з розподільчого центру в столиці.

ЕКО Маркет прийняв стратегічне рішення працювати на прифронтових територіях і відкриватися одними з перших на деокупованих, каже вона. За її словами, ритейлер свідомо йде на ризик для попередження гуманітарної кризи. Наразі ЕКО Маркет закрив лише один з семи працюючих на Донбасі супермаркетів. Точки ритейлера відкриті у Краматорську, Мирнограді, Бахмуті, Покровську та Костянтинівці.

Схожа ситуація і у невеликої мережі LAFAR, яка працює в Донецькій області та в Києві. Логістичні компанії не працюють, тож компанія наймає приватних перевізників, які і доставляють її товари в магазини.

Через це ритейлери стали рідше поповнювати товарні запаси в своїх торгівельних точках. ЕКО Маркет доставляє продукти два рази на тиждень великовантажною машиною. За словами Мірошниченко, це в рази менше, ніж півроку тому. Вона називає героїчною роботу двох водіїв компанії, що виконують рейси. “LAFAR возить продукти тричі на тиждень, хоча до початку повномасштабної війни поставки в магазини були щоденними”, – розповідає генеральний директор мережі Олексій Василенко. Схожа історія і у АТБ, який також доставляє товар три рази кожні сім днів.

Асортимент, чеки, волонтери

Днями мережа LAFAR закрила один зі своїх супермаркетів в Костянтинівці, де до повномасштабної війни проживало майже 100 000 людей. Причини — зменшення кількості споживачів через евакуацію з небезпечного місця та зменшення купівельної спроможності тих, хто залишився. «Подорожчання продукції, складнощі з логістикою, і як наслідок супермаркет став нерентабельним, тож ми його закриваємо», — каже Василенко.

Станом на першу декаду липня в області залишилося 340 000 людей з 1,67 млн, повідомляв в ефірі загальнонаціонального марафону голова Донецької ОВА Павло Кириленко. Відповідно, упала кількість чеків в мережах. Як повідомляють в ЕКО Маркет, в цілому по регіону вона зменшилася на 60%.

“Що стосується асортименту, то в магазини доставляють лише життєво необхідні товари, – розповідає начальник управління по корпоративним комунікаціям АТБ Сергій Демченко. – Це 400-500 позицій товарів, важливих для підтримання життя людей”. Хоча звичайний асортимент ритейлера — 2500-3000 найменувань.

В ЕКО Маркеті кількість найменувань товару зменшилася в два рази від періоду до початку бойових дій. Левова частина товарообігу зараз приходиться на соціальні та товари першої необхідності, що забезпечують базові потреби населення.

Проте, чим ближче до лінії фронту, тим гірша ситуація, кажуть в Донецькій ОВА. “В деякі населені пункти поблизу бойових дій продукти доставляють, здебільшого, волонтери, – розповідає голова точки видачі гуманітарної допомоги «Тато Хаб» Олександр Іванов. – Це невеликі села на Бахмутському напрямку. В магазини туди нічого не возять, навіть мікроавтобус не проїде через небезпеку. Волонтери прориваються легковиками, швидко вивантажують харчі та їдуть».