Пт. Мар 29th, 2024

Українці все частіше обирають при покупках в ТРЦ українські модні бренди, і це пов’язано не тільки з відсутністю деяких міжнародних торгових марок, але й із патріотичними настроями в країні.

Як наголосив у колонці для The page голова правління Асоціації ритейлерів України Андрій Жук, серед тих, хто ще не відновив роботу в Україні, є такі відомі бренди, як H&M, Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius, Pull and Bear, Massimo Dutti та ін.), також не повернулися McDonald’s, IKEA, Decathlon.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Якщо компанії зволікатимуть з поверненням, тренд на українське і далі активно розвиватиметься, і міжнародні бренди можуть втратити через це своїх шанувальників.

«Важливий чинник, який впливає на повернення міжнародних ритейлерів, — попит на їхні товари. Український покупець уже почав зміщувати фокус уваги на бренди, які є в продажу, тобто його споживацькі звички змінюються», — пояснив експерт.

Для деяких міжнародних ритейлерів цей чинник виступає стимулом, щоб швидше відновити роботу, але не для всіх компаній є вирішальним.

На переконання Андрія Жука, міжнародні ритейлери, розглядаючи питання відновлення роботи в Україні, звертають увагу на питання безпеки в ТРЦ.

З боку українських ТРЦ є велике зацікавлення до повернення міжнародних брендів, адже це трафікоутворювальні, так звані «якірні» орендарі, котрі впливають на формування потоку покупців у торгово-розважальних центрах.

Тому орендодавці максимально йтимуть назустріч міжнародним брендам і підтримуватимуть їхнє відкриття.