Чт. Мар 28th, 2024

Профільний журнал про роздрібну торгівлю European Supermarket Magazine (ESM) щороку складає список Europe’s Finest Store. Видання обирає найбільш вражаючі інноваційні дизайнерські концепції магазинів, які були відкриті або оновлені на європейському ринку ритейлу.

У 2022 році редакція ESM усього обрала 32 найкращих магазини з 15 країн Європи, а «Сільпо» знову став єдиним українським ритейлером, магазини якого потрапили до списку найінноваційніших. Окрім України, у цьогорічному журналі представлені супермаркети з Австрії, Німеччини, Данії, Португалії, Швейцарії, Нідерландів, Франції, Бельгії, Італії, Болгарії, Словенії, Фінляндії, Ірландії та Польщі.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

До Europe’s Finest Store 2022 потрапили такі три супермаркети «Сільпо»:

  • «Сільпо» у стилі Дизельпанк, відкритий у травні 2021 року у Харкові 

Дизельпанковий «Сільпо» – це 2700 м2 естетики наукової фантастики та простір з фантастичними продуктами. Магазин був нещодавно пошкоджений російським ракетним ударом по торговому центру, в якому розташований супермаркет, але пізніше був відновлений та відкритий для гостей.

  • “Сільпо” за мотивами театру Кабукі, відкритий у серпні 2021 року в Умані

У магазині відтворено антураж традиційного японського театру із притаманною йому експресією та символічністю. Екзотичні костюми, складний грим, витончена мова поз, чарівна мелодекламація, характер танцю та розкішні декорації Кабукі неможливо сплутати ні з чим іншим.

  • «Сільпо» присвячений Бразилії, відкритий у листопаді 2021 року в Києві

У найбільшому магазині мережі «Сільпо» відтворює подорож до Бразилії. Дикі Амазонські джунглі та святковий Ріо-де-Жанейро. Сонячна Копакабана та хвилюючий футбольний стадіон, непересічні фавели та помпезний акведук Каріока.

Світлину з цим супермаркетом ESM розмістив на обкладинці цьогорічного журналу.

«Сільпо» з 2017 року представляє Україну на європейській мапі інноваційних дизайнерських ритейл-концепцій Європи. Мережа супермаркетів прагне дарувати своїм гостям якісний асортимент, а також радість та приємні емоції під час відвідування магазинів. Тому кожний супермаркет — це нова цікава концепція та історія.

European Supermarket Magazine включає «Сільпо» у Europe’s Finest Store вже шостий рік поспіль:

  • У 2021 році до рейтингу увійшли: “Сільпо” за мотивами «Маленького принца» (с.Щасливе, Київська обл.), “Сільпо” у стилі Америки 50-х, присвячений дайнерам (Одеса) та «Cільпо» Re Cycling (с. Софіївська Борщагівка, Київська обл.);
  • У 2020 році до рейтингу увійшли: «Сільпо» у стилі Ван Гог (Київ), «Сільпо» у стилі світ Мавки (Київ), Муркотиковий «Сільпо» (Київ)
  • У 2019 році до рейтингу увійшли: «Сільпо» у стилі стімпанк (Вишгород), “Сільпо” в стилі Дикий Захід (с.Стоянка, Київська область) та “Сільпо” в стилі космос (Харків).
  • У 2018 році ESM відзначив Le Silpo в Одесі.
  • У 2017 році до рейтингу увійшли: “Сільпо” у стилі Ямайка (Бровари, Київська обл.), “Сільпо” — Аліса у Дивокраї (Львів) та «Сільпо» у стилі лофт-панк (Київ).

«Cільпо» — один із небагатьох у світі великих мережевих продуктових ритейлерів, який створює індивідуальний тематичний дизайн для кожного магазину. Нині в мережі понад 100 тематичних дизайнерських супермаркетів і 4 делікатес-маркети Le Silpo, кожен з яких має власний дизайн.