Пт. Кві 19th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

21 червня у львівському ТРЦ Victoria Gardens відкрився найбільший ресторан бруклінської піци – Emily Brooklyn Pizza.

Це вже п’ятий заклад засновників мережі сім’ї ресторанів NOA, Tomatina, UNA PINSA та Poke Lulu Андрія Калітовського і Віталія Каленика у цьому ТРЦ, пише RAU.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Окрім піци в меню ресторану є пасти та равіолі власного виробництва, закуски, сніданки, десерти, бургери та великий асортимент барного меню.

«Серед львівських торгових центрів, мабуть, саме у Victoria Gardens заклади харчування представлені найкраще. У нас працюють 9 ресторанів, 10 операторів фуд-корту та 7 кав’ярень. Кухня –  різноманітна, із середнім ціновим діапазоном, то ж кожен відвідувач знайде для себе найвідповідніший варіант. Ми з нетерпінням чекали відкриття ресторану Emily Brooklyn Pizza площею 550 кв. м та щиро радіємо, що власники закладу наважились на старт проєкту у такий нелегкий час. До того ж такий крок – гарний приклад підтримки економіки країни, стимул для конкурентів, та, що найважливіше, спосіб залучити нову аудиторію у торговий центр»,  –  каже Ярослав Тимочко, директор ТРЦ Victoria Gardens.

За задумом, основною стравою закладу є бруклінська піца – це особливе тісто тривалої ферментації (72 години), яке відрізняє неповторний борт з великою кількістю пухирців та авторські начинки. Для піци використовуються два види борошна, висока гідратація 65% та заміс тіста у дворукому тістомісі, який імітує заміс тіста руками. Тільки він може максимально наситити киснем тісто та не перегріти його. Доречі, у Львові такий тістоміс єдиний, а в Україні їх декілька. Додатково тісто насичується повітрям та отримує свою структуру в ході повільної ферментації. Також тут багато начинок та інгердієнтів виготовляється власноруч: вся паста виготовляється в закладі, бурата, моцарела та страчатела та панчета виготовляються на власному виробництві.

«Відкриття ресторану ми планували на початку року, однак, через усім відомі причини перенесли дату запуску, і, якби не підтримка торгового центру то, навряд би наважилися. Майже три роки ми працювали над втіленням ідеї в життя. Перемогли дух свободи, налаштованість команди та величезне бажання приносити користь країні тут і зараз. В найменших деталях ресторану від кухні до інтер’єру залу ми намагались показати перевагу незалежності та самостійності. Відвідувач нібито потрапляє у сучасну квартиру такої собі дівчини Емілі, але почувається як вдома – сидячи за обіднім столом чи розслабившись на дивані та обираючи піцу, з якою так легко експериментувати. До слова, меблі у закладі ми знаходили ледь не по всій Європі, деякі з них вінтажні, що підкреслює виразність інтер’єру», – розповів Віталій Каленик.

«Стосовно кухні, яку ми називаємо італо-американською, то ставку ми зробили не тільки на піцу з особливим тістом, але й на крафтові продукти: від м’ясних виробів до десертів.  З радістю проведемо екскурсію для охочих, думаємо, буде цікаво дізнатись і про дерев’яну піч і про ферментаційну камеру. А наш шеф-кухар з гордістю розповість про те, що в Емілі можна порушувати шаблони. Емілі – це реально про свободу! З нетерпінням чекаємо нових відвідувачів та будемо раді кожному відгуку!» –  додав Андрій Калітовский.