Вт. Мар 19th, 2024

Після шоку і хаосу перших днів, після болю і втрат, після усвідомлення всієї життєстійкості та нескореності нашого народу — ми продовжуємо працювати заради перемоги.

Завдяки ЗСУ, які відтіснили ворога з півночі країни і Київської області — нам вдалося знову відкрити понад 100 магазинів. Деякі з них вимагали докласти більше зусиль після російських снарядів і мародерства окупантів, проте навіть такі ми відновлюємо і знову відкриваємо для гостей — у травні відкрилися в Бучі, Ірпені, інших містах Київської області і Чернігові. У червні сподіваємося відкрити ще кілька у Києві та Харкові. Ми навіть наважилися відкрити два нових «Сільпо» в Ужгороді та Львові. Десь в середині лютого вони були повністю готові і чекали свого відкриття на початку березня. Усе сталося пізніше — та ми радіємо тому, що все ж таки відкрилися.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Хоча група зазнала втрат — у перший місяць знищений склад замороженої продукції, довелося закрити майже 30% всіх торгових об’єктів, були зупинені або поставлені на паузу всі нові проєкти і стартапи — ми з обережним оптимізмом дивимося у майбутнє.

За останній місяць за даними «Власного Рахунка» ми бачимо, як все більше гостей – десятки тисяч – повертаються додому, в Україну. Тому «Сільпо» теж повертається до звичних ритуалів. У квітні знову запрацював онлайн-магазин shop.silpo.ua. Відкриваємо фудхоли “Сільпо” — вже працює 6 з 10.

У травні стартували акції і персональні пропозиції. Тоді ж ми вирішили, що мусимо зберегти «Власний Рахунок» для Гостей, і почали називати всі бали, накопичені з 24 лютого, «Балами Перемоги».

Ми починаємо відновлювати асортимент у відповідності до побажань і нових потреб Гостей. З цим неабияк нам допомагають партнери: як українські постачальники, яким вдається відновити свої виробництва і ланцюжки поставок, так і постачальники «Власного Імпорту», кожен з яких підтримує Україну і нашу боротьбу за свободу.

Наша логістика, яка зазнала найбільше перевтілень і змін через повномасштабне вторгнення, також налагоджується попри поточні проблеми з пальним. Відновили роботу розподільчих центрів. Продовжуємо перевозити вантажі Укрзалізницею, шукаємо і знаходимо нові порти для міжнародних вантажів в очікуванні розблокування українських. Зі звільнених територій в наш автопарк надійшли нові автівки SCANIA, які ми замовили ще минулого року. З урахуванням довших маршрутів доставки — це неабияк важливо для поповнення полиць магазинів.

Ми продовжуємо робити все, щоб українці мали надійний та зручний діджитал банк. Надзвичайно приємно, що за час війни 32 649 нових Гостей долучилися до нашого Банку Власний Рахунок. Знаємо, як важливо мати можливість переказати кошти рідним за кордон. Або закинути на допомогу ЗСУ чи замовити потрібне онлайн. Тому продовжуємо сумлінно тримати і фінансовий фронт також.

Обережно відновлюємо наші стартапи. Відкрилися два з трьох київських спортивних клубів Apollo NEXT. Онлайн-магазин MAUDAU відновив доставку товарів по всій Україні. У травні знову відкрилася броварня Beermaster Brewery у Києві, а крафтове пиво поступово доїжджає до полиць супермаркетів “Сільпо”.

Відкрилися ресторани і кафе у Києві: Positano з автентичною італійською піцою, Escobar, Who&Why Drinkery, хлібна майстерня Boulangerie Artisan і Le Grill у Le Silpo.

Наш агро-промисловий напрям також працює. Вдалося засіяти понад 95% земель на підконтрольній Україні території. На 100% потужності працюють Ніжинський консервний завод, кондитерське виробництво «Богуславський завод продтоварів», рибне виробництво «Вогні Гестії» та Снятинська птахофабрика. Загалом відновили близько 95% робочих місць на наших аграрних і промислових підприємствах.

Ми продовжуємо надавати і розповсюджувати гуманітарну допомогу по всій Україні. За 100 днів ми передали понад 1300 тонн продукції на потреби ЗСУ, лікарень, сиротинців та всіх, хто особливо гостро відчув біду. Також разом з Мінсоцполітики та БФ “КШЕ” ми ввезли в Україну понад 490 тонн гуманітарної допомоги і роздали її у магазинах наших чотирьох мереж. Ще долучилися до проєкту єДопомога Мінсоцполітики: благодійники можуть придбати передплату на товари для українців у скруті.

Підтримуємо Перевершників (так себе називають наші співробітники): для вимушених переселенців даємо прихисток у Чернівецькій області, для майже 1000 призваних у ЗСУ передаємо захисне спорядження.

З друзями з “Майстерні Чудес” навіть зробили красивий проект — матеріали з “Сільподії” передали на добру справу поліпшення захисту столичних пам’ятників. Мріємо про перемогу і повноцінне повернення до нормального життя кожного українця.

Слава Україні!