Пт. Кві 19th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Керівники мережі аптек Подорожник та представники ЗСУ розповіли RAU про перебіг проекту «Ambulance для ЗСУ», в межах якого найбільша мережа аптек України закуповує карети швидкої допомоги для українського війська.

Проект «Ambulance для ЗСУ» триває більше місяця, а саме з 22 березня. За умовами цієї благодійної ініціативи з кожного чеку компанія відраховує 1 грн (з прибутку компанії) на карети швидкої допомоги для медичних сил ЗСУ. Таким чином мережа аптек Подорожник перерахувала на швидкі майже 6 млн грн і вже придбала 11 авто. Як запускали проект і як він працює, розповіли керівник відділу зовнішніх комунікацій аптек Подорожник Ольга Гречко, завідувач аптеки Ольга Мироненкова, керівник відділу автотранспорту мережі  Ігор Гайзер та представник Світлана П.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Керівник відділу зовнішніх комунікацій аптек Подорожник Ольга Гречко:

«На початку нам часто дорікали, що 1 грн – це надто мало. Що ми не зможемо купити і однієї карети з такими незначними відрахуваннями. Однак, ми знали що це не так. Ті хто казали так, просто не мали уявлення про масштаби нашої компанії.

По-перше, мережі аптек Подорожник, БАМ, Ощад аптеки, що приймають участь у цьому благодійному проекті – одні з найбільших мереж, що є на території України. Нас щодня відвідують сотні тисяч українців, які довіряють нашим аптекам десятки років і жодна війна цього не змінить. Ми щодня відкриваємо двері більше ніж 1270 аптек в більшості неокупованих міст України, а також там, де війна лишила хоч маленький шанс надавати фармопіку населенню. Крім того, перед запуском проекту, ми опитували населення і розуміли, що 99,9% покупців позитивно сприйняли ідею закупівлі мед транспорту для ЗСУ і активно «проголосували» за неї своєю «гривнею».

Колектив компанії також підтримав проект. В перші тижні війни всі ресурси були направлені на те, щоб відбудувати знищену логістику, доставити ліки туди, де було зруйновано аптеки. Знайти персонал замість переміщених, мобілізованих працівників. Приємно, що в цей час представники фармгалузі згуртувалися. Ми допомагали логістичним компаніям з доставкою, транспортом. Займалися сортуванням ліків на складах дистриб’юторів. Роботи було багато, однак, через постійний стрес серед співробітників була напруга, а іноді і паніка… А коли ми почали закуповувати карети швидкої допомоги, то в працівників з’явилася додаткова мотивація, адже одна гривня з кожної якісної фармконсультації почала працювати на життя не тільки в тилу, а і на полі бою!»

Завідувач аптеки Ольга Мироненкова:

«Дуже приємно відчувати, що твоя робота напряму впливає на результат війни. Я щодня ввечері, вже несвідомо, підраховую скільки грошей наша аптека передала на карети швидкої допомоги сьогодні. Покупці також підтримують нас. Багато хто питає: «як додатково передати гроші на карети?». У нас в районі вже своя маленька команда фармацевтів та покупців, які активно поширюють інформацію про цю благодійну місію нашої аптеки. Не забуду одну жінку, їй років 65…

Вона сказала, що прийшла в нашу аптеку з іншої далекої вулиці, щоб купити саме у нас ліки і підтримати армію. Розказала, що вона переселенка, її донька за кордоном, а сина вбили. Тож вона хоче, щоб якомога більше солдатів доїхали до лікарень і повернулися до своїх родин живими. Заради того, вона готова іти на своїх слабких ногах додатковий кілометр…»

Місія проекту «Ambulance для ЗСУ» не тільки в прямій закупівлі швидких нашою компанією. Мережа Подорожник виступила офіційним представником медичної служби ЗСУ в Європі та Україні. Адже в умовах війни, нашим захисникам складно активно займатися пошуком автівок через брак часу та ресурсів. Їм важко докричатися в умовах анонімності до великих державних медустанов за кордоном про потребу в авто, яка на сьогодні величезна – 200 одиниць! Тож і цю функцію компанія взяла на себе. Було сформовано і розіслано велику кількість офіційних звернень, опубліковано масу прес-релізів, статей, постів: до мед установ, журналістів, в редакції міжнародних та українських ЗМІ, щоб в кожній європейській країні знали про страшну ситуацію з медичним транспортом в Україні.

Ще одна проблема в тому, що за кордоном часто ініціативні групи людей хочуть допомогти, однак, не знають як це зробити. Після публікацій вийшли на зв’язок люди з Іспанії, Італії, Англії, Польщі, Америки, Німеччини, Швейцарії з пропозиціями пошуку, ремонту, оцінки, доставки, заправки авто, пересилки гуманітарної допомоги. Також серед благодійників існує певна недовіра через брак інформації. Часто вони бояться передати авто будь-кому, хочуть співпрацювати з великими, публічними компаніями, або напряму передавати авто ЗСУ. Тож часто Подорожник виступає просто як гаранти, посередники між міжнародними волонтерами, держструктурами та військовими, лікарнями, Червоним хрестом і т. д.

Керівник відділу автотранспорту мережі аптек Подорожник Ігор Гайзер:

“За цей час ми з командою знайшли та передали ЗСУ і іншим військовим підрозділам 11 автомобілів швидкої медичної допомоги. Це складна і дуже відповідальна справа. Ми розуміємо, що від технічного стану авто напряму залежать життя великої кількості людей. Тому перед передачею кожна машина відправляється на СТО. В короткі терміни авто перевіряються висококваліфікованими спеціалістами, при потребі ремонтується, і тільки тоді прямують в столицю. Після зняття податків на розмитнення, процес доставки авто дуже ускладнився. Іноді доводилося проводити на кордоні до 15 годин… Радує, що ця ситуація змінилася, оскільки машин треба багато, а часу дуже мало. Кожна година на кордоні – це врятоване життя на фронті, або втрачене… Тому ми всі маємо докласти максимум зусиль для порятунку життів та зробити свій маленький внеском у нашу спільну перемогу”.

За час війни мережа аптек Подорожник передала ЗСУ і іншим військовим підрозділам вже 11 авто. Передача карет швидкої відбувається в столиці, а потім авто розподіляються відомством між регіонами.

На сьогодні ці авто вже рятують життя:

  • військова частина, м. Миколаїв
  • військова частина, м. Яворів
  • військова частина, м. Київ
  • військова частина, м. Харків
  • батальон спецпризначення м. Сєверодонецьк останні 4 карети – чекають розподілення найближчим часом.

Український науковець, директор ДУ НАНЦ Євген Дикий:

“Ми вдячні мережі аптек Подорожник за цю чудову благодійну ініціативу в якій і я приймаю участь, як волонтер. Одну з машин я самостійно доставив у Харків для військових, що тримають оборону цього міста-героя. Я знаю, що крім швидких Подорожник надає ще й ліки ЗСУ, лікарням, біженцям. Тож великий уклін бізнесменам України, що не тільки працюють далі в умовах війні, підтримуючи економіку країни податками, надаючи робочі місця тисячам українців, а ще й знаходять можливість займатися великими гуманітарними проектами. Ці благі справи доводять військовим, що в них вірять, що їх підтримують. І це – додатковий мотиватор і крила для нашого війська”.

Проект «Ambulance для ЗСУ» поєднав велику кількість ініціативних людей по всьому світу спільною метою – ПЕРЕМОГА України! Ми вдячні волонтерам, меценатам, зіркам естради, спортсменам, науковцям, церковним установам, держслужбовцям і, безумовно, 6755 працівникам нашої компанії, за віру у нашу спільну справу!

На фото: українські діячі культури та спортсмени які підтримали проект «Ambulance для ЗСУ» : співачка Ірина Федишин, Віктор Легкодух, Єгор Крутоголов, Дмитро Іллюк

«Ми вдячні компанії ПП «Соломія Сервіс» за надані карети швидкої допомоги. Це дуже вчасна і важлива підтримка для наших медичних сил. Кожна машина – надія на порятунок. Попереду ще багато роботи, війна за Україну ще не завершена. Щодня Мед сили ЗСУ ведуть свою битву за життя та здоров’я поранених бійців і ми віримо, що за підтримки наших волонтерських військ в тилу, бізнесменів та меценатів – переможемо», – говориться у офіціному листі медичних сил ЗСУ до мережі Подорожник.

Якщо ви хочете долучитися до проекту «Ambulance для ЗСУ» в якості спонсора, або волонтера – звертайтеся у мережу аптек «Подорожник»: pharmhelp@da.lviv.ua +3 8 067 784 07 44 Ольга Гречко