Ср. Кві 24th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

У мережі Центрів Техніки ЦеТе Епіцентру констатують ріст зазначених категорій товарів у минулому році та відмічають зниження цікавості українців до телевізорів, морозильних камер та мультиварок.  

Мережа Центрів Техніки ЦеТе, яку розвиває компанія Епіцентр К, відзвітувала про результати роботи в 2021 році. В минулому році компанія відкрила 13 магазинів під брендом ЦеТе. Сумарна площа цих об’єктів перевищила 8000 кв. м.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Як розповів директор напрямку “Побутова техніка” мережі Епіцентр Олександр Величко, поряд з розширенням мережі, компанії вдалося суттєво покращити результати роботи. Зокрема, онлайн-продажі побутової техніки через сайт epicentrk.ua зросли на 50%, що стало результатом активного впровадження омніканальної стратегії.

Що стосується окремих категорій товару, то за минулий рік суттєво зросли продажі сезонної кліматичної техніки: в пікових періодах динаміка зростання складала 70% до 2020-го. У великій побутовій техніці значне зростання продемонстрував сегмент індукційних плит, холодильників з комбінованою системою охолодження (забезпечує менший рівень енергоспоживання та шуму) та прально-сушильних машин. Разом з тим, дещо знизились продажі морозильних камер.

У ЦеТе також зазначають, що через глобальні процеси, пов’язані з пандемією коронавірусу, на українському ринку спостерігався дефіцит в окремих категоріях товарів, таких як ноутбуки, ігрові приставки та дрібна побутова техніка. Попри такі невтішні тенденції багато категорій споживчої електроніки в минулому році значно зросли. Наприклад, продажі товарів бренду Apple збільшились у 6 разів, ігрових клавіатур – в 4 рази, бездротових зарядних пристроїв – вдвічі, а електротранспорту – на 60%.

Також у 2021-му в компанії відзначали суттєве зростання попиту на електричні зубні щітки (збільшення продажів на 100% до минулого року), акумуляторні пилососи з верхнім двигуном (90%), ручні відпарювачі (60%) та розумні електрогрилі (50%).

Незважаючи на загальне падіння ринку телевізорів (на 27% до минулого року), в мережі ЦеТе на 35% збільшився середній чек. Також в компанії відзначали деякі зміни у вподобаннях покупців. Зокрема, в кількості реалізованих одиниць товару сегмент діагоналей 50+ дюймів обігнав 32’’ та 43’’. Продажі телевізорів 85’’ зросли у 2 рази. При цьому понад 90% телевізорів, придбаних в 2021 році, мали функції Smart-TV та можливість підключення до інтернету.

Щоб зробити придбання побутової техніки та електроніки ще більш доступним для українців, ЦеТе разом з партнерськими фінустановами активно працювала над кредитними програмами. Ефективність цієї роботи також була підтверджена цифрами: обсяг споживчого кредитування в мережі у 2021 році зріс на 64%.

“В минулому році ми також фокусувалися на розвитку додаткових сервісів та послуг, щоб зробити придбання техніки в мережі ЦеТе максимально зручним для клієнта. Зокрема, збільшили кешбек, який покупець може використати на придбання будь-яких товарів у мережі Епіцентр, та впровадили цілу низку інших привабливих для споживача можливостей. В 2022 році ми продовжимо працювати як над розширенням та реформатуванням Центрів Техніки ЦеТе, так і над розвитком e-commerce та покращенням ефективності роботи напрямку в цілому”, – прокоментував Олександр Величко.

Довідка

Компанія Епіцентр К – один з найбільших гравців українського ринку роздрібної торгівлі та безумовний лідер в сегменті товарів для дому та ремонту. Станом на січень 2022 року ритейлер об’єднує понад 70 торговельних центрів Епіцентр в усіх регіонах України. До структури групи компаній також входить інтернет-магазин epicentrk.ua, 9 гіпермаркетів Нова Лінія та ціла низка виробничих активів у сферах агропромисловості, деревообробки та керамічної плитки.

Центри Техніки ЦеТе – мережа магазинів формату shop in shop, яку розвиває компанія Епіцентр К. Вона пропонує клієнтам сучасний дизайн торгового простору, інноваційні рішення, максимально широкий асортимент, преміум-бренди та власну програма лояльності. Станом на січень 2022 року в мережах Епіцентр та Нова Лінія працює 80 відділів побутової техніки та електроніки, 38 з яких реалізовано у форматі ЦеТе. За обсягами продажів компанія є одним з лідерів українського ринку побутової техніки та електроніки.