Чт. Кві 18th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Український ритейлер формату dollar-store Аврора Мультимаркет планує масштабне розширення в Україні та експансію за кордон.

Про це повідомляє консалтингова компанія Retail & Development Advisor (RDA), яка виступає брокером мережі Аврора і займається підбором оптимальних локацій для відкриття магазинів, передає RAU.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

“Перш за все ми націлені на відкриття магазинів Аврора Мультимаркет в районних ТЦ, які готові до доповнення свого пулу орендарів новим форматом. Ведемо переговори і з регіональними ТРЦ, щоб розкрити весь потенціал мережі як додаткового міні-якоря. Крім того, спільно з колегами з команди ритейлера беремо участь у розробці та впровадженні оновлень в існуючий формат магазинів. Вже зараз бачимо предметну зацікавленість девелоперів у залученні такого орендаря. Додатковою перевагою мережі Аврора є те, що на відміну від прямих конкурентів, вона працює фіскалізовано, а значить – не несе ризиків для орендодавця», – коментує керівник проекту в RDA Олег Клопов.

За його словами, формат dollar-store – це перспективний напрямок, який буде розвиватися в Україні наступні 5-7 років, створюючи синергію купівельних потоків в торгові центри. Дані магазини успішно займають нішу неорганізованого роздробу і стихійних точок продажу товарів повсякденного попиту. А у форматних торгових центрах dollar-store посилюватиме tenant mix, створюючи синергетичний ефект в зонах outlet-операторів, а також залучаючи відвідувачів до сусідніх локацій.

“Низька ціна і широкий асортимент виводять такі магазини в категорію new drogerie. Серед активних гравців цього сегмента можна виділити мережі холдингу Cadium group, а також бренди Копійочка, One Ргісе, наша Рукавичка, Червоний Маркет і деякі інші. Однак безумовне лідерство в категорії закріпила за собою мережа Аврора Мультимаркет, яка зараз об’єднує понад 800 магазинів по всій країні. Цього року компанія планує відкрити ще 300 торгових точок в Україні, а також почати зарубіжну експансію, запустивши перші точки на ринку сусідньої Молдови», – говорить Клопов.

На думку керівника проекту в RDA, зараз український ринок магазинів формату dollar store знаходиться на стадії розвитку і в перспективі зможе прийняти ще 2000-2500 торгових точок подібного формату. При цьому головним стримуючим фактором для розвитку сегмента в Київському регіоні і містах-мільйонниках став дефіцит локацій і високі орендні ставки. Останні не дозволяють підтримувати рентабельність магазинів формату dollar-store, що працюють з мінімальною націнкою.

Нагадаємо, влітку цього року стало відомо про входження до складу акціонерів мережі Аврора інвестиційної компанії Horizon Capital. Тоді один із співзасновників ритейлера Лев Жиденко стверджував, що залучення інвестора дозволить компанії прискорити темпи зростання в Україні і розширити бізнес в Центральній і Східній Європі.

Довідка

Торгова мережа Аврора – лідер в сегменті магазинів формату dollar store в Україні. Мережа компанії, заснованої в Полтаві в 2011 році Левом Жиденко, Тарасом Панасенком і Лесею Клименко, зараз налічує понад 800 фірмових магазинів. Головний офіс компанії знаходиться в Полтаві, а загальний штат співробітників ритейлера перевищує 6000 чоловік.

Retail & Development Advisor — українська консалтингова компанія, що надає повний комплекс послуг у сфері торговельної, офісної та логістичної нерухомості. Заснована в 2013 році. Компанія пропонує наступні послуги: розробка архітектурної концепції, брокеридж в торговій, офісній та логістичній нерухомості, property management, аутсорсинг відділу розвитку. Має досвід успішної співпраці з міжнародними та вітчизняними операторами: Yves Rocher, Metro, New Yorker, LC Waikiki, Adidas, JYSK, Colin’s, Vodafone, Terranova, Crocs, Miniso, EVA, Алло, Коло, Rozetka, Укрзолото, Золотий Вік, Prostor, Conte, Люксоптика, Eldorado, Intertop.