Пт. Мар 29th, 2024

Amazon відкриє перший магазин одягу Amazon Style з «розумними» примірювальними. У магазині буде представлений жіночий та чоловічий одяг, взуття та аксесуари від відомих і нових брендів за доступними цінами. Покупці будуть обирати одяг за QR-кодом, а в примірювальних встановлені дисплеї, за допомогою яких можна попросити співробітника принести іншу річ, пише Retailers.

Перший магазин Amazon Style розташований у передмісті Лос-Анджелеса. Він відкриється наприкінці 2022 року. Торгова площа приблизно 2787 кв.м. У ньому буде представлений жіночий і чоловічий одяг, взуття та аксесуари від відомих брендів, що розвиваються. Ціни – від $10 до $400.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

З новою концепцією Amazon сподівається усунути деякі «больові точки» традиційних роздрібних магазинів і позбутися безладу, через який торгові зали можуть виглядати неорганізованими.

Як працює магазин?

У магазині будуть встановлені лише стенди з одним варіантом одягу. Щоб переглянути кольори, розміри, доступну кількість одягу та іншу інформацію, користувачеві потрібно зайти до програми та відсканувати QR-код.

Customers will rely heavily on their smartphone while they shop the store, using it to view additional colors and sizes, as well as notify store employees to put an item in their fitting room.

Після цього можна додати товар, щоб його доставили в примірювальну або на касу. У примірювальних установках будуть встановлені дисплеї, на яких покупці зможуть попросити принести річ іншого розміру або поставити оцінку.

Якщо одяг не підійшов, покупець повинен залишити його в примірювальній у спеціальній захищеній шафі. Це дозволить вибирати одяг, не виходячи щоразу для того, щоб знайти потрібний розмір, вважають у компанії.

In the fitting rooms, Amazon has added touchscreen displays, which shoppers can use to rate items or request different styles or sizes to be delivered to their fitting room.

Для оплати покупці зможуть використовувати Amazon One — пристрій для оплати покупок та розпізнавання клієнта за допомогою сканування долоні.

Як і інші концепції фізичної роздрібної торгівлі Amazon, магазини Amazon Style намагаються поєднати досвід онлайн- і офлайн-покупок компанії. Покупці зможуть отримати доступ до історії покупок у магазині в історії в додатку Amazon.

Але на відміну від магазинів Whole Foods магазини Amazon Style не надаватимуть спеціальних знижок для передплатників Prime.

Like Amazon's other physical retail concepts, the Amazon Style stores attempt to blend the company's online and offline shopping experience.

Це не перша спроба Amazon розвивати магазини в офлайні

Нова концепція магазину знаменує собою останній експеримент Amazon у фізичній роздрібній торгівлі. Запустивши свій перший магазин Amazon Style, компанія могла би зачепити покупців, які інакше б не розглядали компанію як місце для придбання одягу.

  • Компанія почала йти до фізичної роздрібної торгівлі, коли відкрила книжковий магазин у 2015 році, а потім купивши у 2017 році мережу Whole Foods. З тих пір вона запустила ряд інших форматів, включаючи Amazon Go.
  • Amazon роками збільшує свою частку в продажах одягу. У березні минулого року стало відомо, що Amazon випередив Walmart як роздрібний продавець одягу № 1 у США. Продажі Amazon одягу та взуття в США зросли приблизно на 15% у 2020 році до понад $41 млрд.