Сб. Кві 20th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Дослідницький підрозділ Ericsson ConsumerLab представив одинадцятий випуск щорічного звіту The 10 Hot Consumer Trends 2030 – The Everyspace Plaza. Дослідження присвячене 10 споживчим трендам, які набудуть широкого поширення до 2030 року, пише RAU.

Окрім трендів, у звіт компанії, включені дані про майбутнє шопінгу, отримані в результаті опитувань людей, що першими починають користуватися новими технологіями. У 2030 році буде популярним шопінг, заснований на поєднанні технологій з використанням підключення до мережі та об’єктів фізичного світу. Цей гібридний багатофункціональний простір отримав назву Everyspace Plaza.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

У дослідженні взяли участь користувачі технологій доповненої та віртуальної реальності (AR та VR), а також цифрових асистентів із 14 мегаполісів світу. Їм було запропоновано оцінити 15 гібридних концепцій, що задіяли цифрові технології в торговому центрі. 75% опитаних вважають, що всі 15 концепцій можуть бути втілені у життя в тому чи іншому вигляді до 2030 року.

10 головних споживчих трендів до 2030 року:

1. Концерти з ефектом присутності

Ви можете бути і актором, і глядачем, але які емоції викличе новий досвід – захоплення чи жах? 80% опитаних вважають, що технології дозволять створити реалістичну атмосферу живого виступу артистів у концертному залі без їхньої реальної присутності.

2. Іммерсивна пластична хірургія

Багато людей не проти покращити свою зовнішність, не вдаючись до допомоги пластичних хірургів. На появу косметичних салонів, які роблять людей красивими за допомогою технологій об’ємного моделювання, розраховують 7 із 10 опитаних.

3. Мета-кравці

Поява кравецьких експрес-послуг для користувачів та їх аватарів – справа недалекого майбутнього. На думку більш ніж 70% користувачів технологій AR/VR, у торгових центрах з’являться кравці, які за допомогою 3D-друку та роботів-швей будуть створювати дешевий одяг на замовлення за мірками клієнта.

4. Подорожі у нереальні світи

Багато людей готові досліджувати неіснуючі світи. Дві третини опитаних вірять у можливу появу басейнів, у яких можна буде у VR-шоломі з подачею кисню поринути у атмосферу космосу без гравітації.

5. Спортивні гібриди

Хороший життєвий тонус неможливий без ментального здоров’я — у цьому впевнені багато опитаних. Приблизно 70% респондентів чекають появи фітнес-центрів для тренування розуму, в яких можна буде зміцнити ментальне здоров’я за рахунок персонально підібраних AR/VR-технологій та безлічі датчиків.

6. Фабрика дизайну

Ремонт речей та виробництво нових предметів із старих відповідно до вимог замовника будуть можливі до 2030 року. Більше половини опитаних готові купувати нові речі, виготовлені з перероблених старих.

7. Віртуальні ресторани

Багато людей віддають перевагу віртуальному суспільству як менш втомливому. Половина опитаних не проти віртуально пообідати або повечеряти в якомусь із ресторанів світу в товаристві друзів, залишаючись при цьому вдома.

8. Завжди доступні магазини

Людям потрібна можливість протестувати речі перед покупкою хоча б віртуально. Три чверті опитаних хотіли б наочно представляти нові речі у своїх будинках перед покупкою.

9. Багатопрофільні медичні центри

Ми звикли швидко отримувати бажане та медичні послуги не повинні бути винятком. 77% опитаних розраховують на появу медичних центрів, у яких можна буде лише за кілька хвилин оцінити стан здоров’я за допомогою технологій АІ.

10. Парки для спілкування з неіснуючими тваринами

Люди втомилися від міст і нудьгують за природою. 44% опитаних хочуть відвідувати парки всередині торгових центрів та за допомогою цифрових технологій відчувати близькість до природи.

Методологія

Під час підготовки звіту використані дані, отримані під час опитування мешканців 14 мегаполісів: Делі, Дублін, Джакарта, Йоганнесбург, Лондон, Мехіко, Москва, Нью-Йорк, Сан-Франциско, Сан-Паулу, Шанхай, Стокгольм, Сідней та Токіо. Опитування проводилося протягом жовтня та листопада 2021 року, а його дані відображають думку 57 млн осіб, які починають користуватися новими технологіями раніше, ніж інші.

Повна версія звіту Ericsson ConsumerLab Ten Hot Consumer Trends 2030 – The Everyspace Plaza доступна для завантаження за посиланням.