Чт. Кві 25th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Мережа супермаркетів «Сільпо» продовжує реалізовувати екопроєкти з турботою про довкілля, наших Гостей, співробітників та партнерів. Саме тому разом з екоексперткою компанії 0ZERO SPACE Олесею Вершигорою підготували прості поради, які допоможуть купувати продукти легко та екологічно. Компанії нагадують, що навіть маленький крок — важливий, і кожен може зробити власний внесок у глобальні зміни у світі.

«Сільпо» підтримує рух української відповідальної компанії 0ZERO SPACE, яка вже п’ять років навчає людей жити екодружньо та допомагає втілити сталі зміни.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Що для цього можна зробити?

  1. Купувати овочі та фрукти без додаткового пакування. «Один за всіх, а клей на одного»достатньо просто наклеїти чек на яблуко, гілку помідорів чи капустинуі вже мінус три пакети. Помножте на сотні тисяч гостей щодня, і уявіть, наскільки менше відходів стане за місяць або рік?
  2. Використовувати багаторазові торбинки замість пакетів. Кожен з магазинів мережі «Сільпо» пропонує сіточки, мішечки, шопери на будь-який смак. Вони підійдуть, щоб упакувати овочі та фрукти (хоч буряк, хоч виноград) або скласти всю покупку.
  3. Пакувати вагові продукти (сир, ковбасу) в папір, а для випічки можна обрати паперові пакети, які завжди є у «Сільпо», чи власну торбинку.
  4. У що пакувати м’ясо, рибу, м’які сири чи салати з кулінарії?  Мережа «Сільпо» заохочує брати з собою власну тару, адже твоя таратвої правила. Продавці магазину завжди із задоволенням  зважать продукти у чисті харчові контейнери Гостей.
  5. Обирати фасовані продукти в упаковці, яку можна переробити. Молоко та соусиу скляних пляшках, консервовані продуктиу банках та металевих бляшанках. Це не тільки екологічно, але й вигідно: вторсировину можна здати на переробку.
  6. Планувати закупку. Створення списків продуктів, які треба купити, допоможе уникнути імпульсних та зайвих покупок.

Один з найважливіших принципів  «Сільпо»турботливе ставлення до довкілля, що включає підходи, покликані зменшити негативний вплив на планету. Серед важливих заходів, що вже втіленівпровадження енергоефективних технологій, створення станцій сортування вторсировини, економічне споживання природних ресурсів та створення екодружньої спільноти.

Мережа «Сільпо» та компанія 0ZERO SPACE закликає своїх Гостей підтримати екологічні ініціативи та робити власні кроки назустріч дбайливому ставленню до планети. Об’єднавшись, можна досягти колосальних результатів. Долучайтесь до екошопінгу!

ПРО «СІЛЬПО»

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на листопад 2021-го нараховує понад 320 супермаркетів, зокрема 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

«Cільпо» — один із небагатьох у світі великих мережевих продуктових ритейлерів, який створює індивідуальний тематичний дизайн для кожного магазину. Нині в мережі вже понад 90 тематичних дизайнерських супермаркетів і 4 делікатес-маркети Le Silpo, кожен з яких має власну концепцію. Тематичну атмосферу «Сільпо» створює і для своїх співробітників — кімнати для персоналу також відповідають оформленню магазинів. У мережі є супермаркети в стилі всесвіт Мавки, музичний, ямайський, муркотиковий та інші. Команда «Сільпо» також отримує натхнення з картин Ван Гога, культових хітів рок-музики, азіатської культури, історії Подолу тощо. П’ятий рік поспіль супермаркети мережі входять у Europe’s Finest Store — перелік найкращих інноваційних дизайнів європейських магазинів за версією European Supermarket Magazine. У 2021 році до переліку потрапили три «Cільпо»: за мотивами «Маленького принца», у стилі Америки 50-х, присвячений дайнерам, і «Cільпо» Re Cycling — магазин, який побудовано за «зеленими» технологіями та присвячено дбайливому ставленню до планети.