Чт. Кві 25th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

У Києві за адресою вул. Кільцева дорога, 1, відкрився новий дизайнерський супермаркет Сільпо, який став найбільшим в мережі. Дикі Амазонські джунглі, святковий Ріо-де-Жанейро, бразильський street-art та власний паб Beermaster – що ще вдалося помістити в магазин унікального формату, пише RAU.

12 листопада на Теремках почав роботу найбільший торговельно-розважальний центр України – Respublika Park. Продуктовим якорем ТРЦ став флагманський магазин мережі Сільпо загальною площею 10 000 кв. м, що більше колишнього флагмана – в київському ТРЦ Blockbuster Mall. Розповідаємо, що можна в ньому цікавого побачити і, що головніше, купити поїсти.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Магазин відкрився 12 листопада у ТРЦ Respublika Park за підтримки уряду Бразилії, що невипадково: креативники мережі цього разу надихалися подорожами Бразилією. Торговельна площа магазину склала 4920 кв. м. Покупців обслуговує 15 кас, з яких 10 – самокаси. В асортименті можна знайти випічку, хліб, солодощі, копченості, кулінарію, ексклюзивні імпортні продукти із десятків країн світу.

У новому супермаркеті Сільпо вперше реалізував декілька унікальних проектів. Перший – це кімната для медитації, другий – власний паб Beermaster. Дизайн пабу зроблено за мотивами Національної бібліотеки Бразилії. У ньому поєднано неокласицизм та модерн.

Починається власне “подорож за продуктами” у джунглях Амазонії з відділу фруктів та овочів, де окрім екзотики, відвідувачі знайдуть продукти від українських фермерів.

Посеред інсталяцій дерев, диких тварин і птахів, під величезними люстрами з ротанга розташований затишний фуд-хол з кількома кухнями світу. Тут можна скуштувати страви італійської кухні, піцу на дровах, лапшу вок, суші, донер.

Працює в “бразильскому” Сільпо і кав’ярня Feeltrd, звісно ж, з найкращою бразильською кавою. Поряд розташований дегустаційний простір, у якому бренд-шеф мережі Марко Черветті та інші топові шефи Сільпо проводитимуть майстер-класи та створюватимуть рецепти для «Академії Смаку».

З джунглів покупець потрапляє до Ріо. Це місто важко уявити без трьох речей: пляжів, карнавалу та футболу. Тому частина супермаркету – це зона стадіону, у якій розташовані солодощі від «Власної Кондитерської». Від стадіону через “Чізарню” Сільпо, в якій виготовляють авторські сири, можна потрапити до акведуку Каріока, яким ходить один із найстаріших у світі трамваїв Санта Тереза.

На стінах супермаркету можна побачити ілюстрації богів Амазонії на тлі бразильських пейзажів. Це данина феноменальній Бразилії – її сучасності та самобутності. Щодо Сільпо, то тут феноменом називають свою «Лавку Традицій». Цей проект поєднує крафтові продукти від невеликих українських виробників.

Між джунглями та пляжем працює аптека Біла Ромашка, а на самому пляжі Копакабана гості можуть придбати різноманітні непродуктові товари від емоційного бутику Offtop.

Також на стінах Сільпо є пішасао – бразильський street-art, який розписав бразильський художник Тарік Кляйн. Ще тут можна побачити скульптуру Merman, яку створили для однієї з найвідоміших подій у світі мистецтва, що проходить у пустелі Блек-Рок у штаті Невада, США: Burning Man. Тут поєднані хвилі океану біля кас, літак над самокасами, будиночки Параті.

Довідка

Сільпо — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на грудень 2021-го нараховує понад 319 супермаркетів, зокрема 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

Cільпо — один із небагатьох у світі великих мережевих продуктових рітейлерів, який створює індивідуальний тематичний дизайн для кожного магазину. Нині в мережі вже понад 90 тематичних дизайнерських супермаркетів і 4 делікатес-маркети Le Silpo, кожен з яких має власну концепцію. Тематичну атмосферу Сільпо створює і для своїх співробітників — кімнати для персоналу також відповідають оформленню магазинів. У мережі є супермаркети в стилі всесвіт Мавки, музичний, ямайський, муркотиковий та інші. Команда Сільпо також отримує натхнення з картин Ван Гога, культових хітів рок-музики, азіатської культури, історії Подолу тощо. Третій рік поспіль супермаркети мережі входять у Europe’s Finest Store — перелік найкращих інноваційних дизайнів європейських магазинів за версією European Supermarket Magazine. У 2021 році до переліку потрапили три Cільпо: за мотивами «Маленького Принца», у стилі Америки 50-х, присвячений дайнерам, і Сільпо Re Cycling — магазин, який побудовано за «зеленими» технологіями та присвячено дбайливому ставленню до планети.