Ср. Кві 24th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Нова соцмережа HalloApp, віртуальна примірка в Instagram, конкурент TikTok від YouТube, збільшення тривалості відео в TikTok, Facebook Business Suite для ПК та інші важливі й корисні зміни для бізнесу в соцмережах і месенджерах для тих, хто не стежить «що там у Цукерберга», пише RAU.

YouTube запустив в Україні конкурента TikTok

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

В Україні в додатку YouTube запрацював новий сервіс YouTube Shorts. Працює він за аналогією із соцмережею TikTok: користувачі YouTube Shorts так само можуть перегортати нескінченний, згенерований алгоритмом, потік коротких відео, підписуватися на вподобаних авторів, лайкати і коментувати контент. Перехід між відео відбувається свайпом вгору. У той же час компанія передбачила можливість ставити дизлайки.

Знімати відео можна тривалістю до 60 секунд – для цього потрібно натиснути кнопку з числом 15 над кнопкою запису (саме з такою тривалістю відео спершу анонсувався сервіс YouTube Shorts). Проте додавати музику з фонотеки Youtube поки ще можна тільки у відео не довше 15 секунд. До відео можна додавати текст не більше 100 символів. Щоб записати відео, достатньо торкнутися значка “Створити” потім вибрати “Створити Shorts”. Усі короткі відео представлені на вкладці Shorts в додатку YouTube. Нагадаємо, вперше про запуск сервісу на відеохостингу стало відомо навесні 2020 року.

Збільшення тривалості відео в TikTok

TikTok збільшив тривалість відео до трьох хвилин. Про це повідомив офіційний блог платформи. Спочатку TikTok обмежував тривалість відео 15-ма секундами, у 2020 році обмеження було послаблено до 1 хвилини. Цікаво, що вже є повідомлення, що TikTok тестує 5 і 10-хвилинні відео. Таким чином, в платформи є шанс поборотися за аудиторію Instagram IGTV, Facebook і навіть YouТube, адже користувачі та компанії зможуть більше експериментувати з тематикою і довжиною відео.

Віртуальна примірка в Instagram

Бренди зможуть впровадити в свої магазини (Instagram Shop) технології доповненої реальності. Функціонал запрацює завдяки API інтеграціям з Modiface і Perfect Corp. Також у продавців з’явиться можливість рекламувати каталоги з AR-продуктами – функція AR Dynamic Ads вже доступна в США.

В Україні функція з’явиться не раніше, як взагалі запрацює сервіс Shop (доступний вже в багатьох країнах світу).

Реклама в Instagram Reels

В рекламному кабінеті Facebook з’явилася можливість розміщувати рекламу в Instagram Reels. Новий плейсмент доступний для всіх рекламодавців з України, але є нюанс – таргетуватися на українську аудиторію не вийде, адже Reels (аналог TikTok в Instagram) все ще недоступний в нашій країні. Список доступних країн є у довідці Facebook – саме на них вже можна запускати таку рекламу. Усім іншим залишається готувати рекламні креативи під новий “тіктоківський” формат і чекати, поки він нарешті запрацює.

Плейсмент Instagram Reels доступний в таких цілях кампаній, як конверсії, охоплення, трафік, перегляди відео, впізнаваність бренду та установки програми. В той же час налаштовувати рекламу для розділу Reels в Instagram можна лише окремо від інших плейсментів, або спільно з Instagram Stories. При цьому рекламувати можна лише відео. Будь-яке зображення рекламний кабінет запропонує за допомогою вбудованого “редактора зображень” перетворити на відео або слайд-шоу.

Нагадаємо, нові вкладки Shop і Reels на нижній панелі навігації Instagram анонсував ще минулого року. Reels працюватиме за аналогією з соцмережею TikTok і дозволятиме створювати 15-секундні відео, регулювати швидкість відтворення, додавати ефекти та накладати музику – свою або з каталогу треків. Найпопулярніші відеоролики будуть показуватися в розділі “Рекомендації”. Вкладка Shop в свою чергу стане продовженням нової політики Instagram, згідно з якої в соцмережу все більше інтегрується функцій повноцінного маркетплейсу. Нові вкладки вже працюють в більшості західних країн, Україна на черзі.

Facebook Business Suite для ПК

Facebook почав викочувати аналог мобільного додатку Business Suite для ПК. Попередньо, його ціль – об’єднати можливості Creator Studio, функціоналу Ads Manager та інші давно очікувані інструменти. Серед них – планування Stories, причому як в Instagram, так і у Facebook. Також в Business Suite планується перенести Commerce Manager – таким чином Facebook хоче спонукати адміністраторів користуватися новим сервісом. Наскільки новий сервіс юзабіліті поки можуть перевірити не всі – інструмент Facebook Business Suite поки доступний не всім користувачам.

HalloApp

Колишні співробітники WhatsApp Нірадж Арора та Майкл Донохью запустили нову соцмережу HalloApp. Як пише The Verge, знайти і додати користувача в новому додатку можна тільки за його номером телефону – це одна з головних особливостей сервісу. У HalloApp є чотири вкладки – стрічка з повідомленнями друзів, групові чати, індивідуальні чати і налаштування. При цьому в додатку немає алгоритмів сортування постів, окремих бізнес-профілів, каналів або реклами.

Творці HalloApp назвали свій проект “протиотрутою від традиційних соціальних мереж”, в якій серед друзів у стрічці – лише справжні друзі, без зайвої інформації. Також новий додаток вирізняється мінімалістичним дизайном.

Функція швидкого запуску реклами в TikTok

У TikTok з’явилася функція швидкого запуску реклами Promote для всіх рекламодавців. Функція дозволяє користувачам запускати рекламу одразу зі свого аккаунта TikTok. Для цього необхідно вибрати в своєму акаунті будь-який відеоролик,  натиснути на кнопку Promote (“просувати”), вибрати мету кампанії (збільшення переглядів, відвідувань сайту або підписок), встановити бюджет і тривалість кампанії. Після чого, за аналогією з Instagram, налаштувати аудиторію і виставити бюджет. В Україні, за традицією, функціонал до сих пір працює не у всіх.

І ще деякі новини соцмереж одним реченням:

  • У Facebook Ads з’явилася оплата в українській гривні, але вона доступна тільки для нових рекламних акаунтів.
  • Clubhouse відмовився від системи запрошень і оновив логотип.
  • Instagram тестує новий розділ, який дозволяє зі Stories монтувати Reels.
  • Замість свайпа для переходу на сайти в Instagram Stories будуть стікери.
  • У LinkedIn відмовилися від Stories: вони так і не стали популярні.
  • Instagram почав тестувати оновлений розділ Favorites, в якому дозволить користувачам відмічати найбільш цікаві їм акаунти.
  • TikTok став другим після Facebook додатком, який завантажили 3 млрд разів.