Пт. Мар 29th, 2024

Міністерство економіки внесло регуляторні зміни в редакцію законопроекту «Про захист прав споживачів», яким, зокрема, вводить зобов’язання онлайн торговців розміщувати інформацію про себе як суб’єкта господарювання та перелік інформації про продукцію, пише The page.

«Регулювання інтернет-комерції — вимоги сучасності. Адже неможливість ідентифікувати онлайн-продавця призводить до незахищеності прав споживача і бюджетних втрат через нереєстрації продавців як підприємців. Тому, щоб вирішити ці проблеми ініціюємо механізм добровільної ідентифікації в реєстрі інтернет-магазинів продавцями товарів в електронній комерції», — передає прес-служба Мінекономіки слова заступника міністра економіки Ірина Новікова.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

У документі дається визначення «електронний торговельний майданчик (маркетплейс)» і «електронний сервіс порівняння продукції (прайс-агрегатор)». Також встановлюється відповідальність за ненадання повної інформації суб’єктом господарювання про його ідентифікації.

Госпродпотребслужба також отримає право звертатися до провайдера інтернет-послуг по обмеженню доступу до веб-сайту суб’єктів господарювання, які порушують законодавство про захист прав споживачів і яких неможливо ідентифікувати.

Паралельно з цим Мінекономіки спільно з Мінціфри працюють над створенням платформи «Е-споживач» для продавців в інтернет-магазинах. Цей електронний сервіс дозволить ідентифікувати продавця шляхом надання Госпродпотребслужбой статусу «Перевірений продавець».

Зараз законопроект знаходиться на розгляді Кабміну.