Чт. Мар 28th, 2024

У рекламній кампанії потрібно робити акцент не лише на раціональні фактори, але й на емоційну складову та таргетувати її з метою залучення цільової аудиторії покупців.

MOYO 24/7 – цілодобовий магазин електроніки та побутової техніки, який відкрився наприкінці 2018 року. Його унікальність полягає не лише у режимі роботи, але й в продажі понад 40 000 товарів, які доставляються клієнтам надзвичайно швидко (буквально впродовж 20 хвилин після замовлення в інтернет-магазині). Він став найбільшим в мережі MOYO і займає площу близько 1500 кв. м, розташувавшись на трьох поверхах за адресою вул. Марка Вовчка, 18 А у Києві. 

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Магазин складається з двох поверхів: на першому поверсі – знаходиться електроніка, а на другому поверсі – побутова техніка. Також тут знаходиться «кава-зона», де усіх відвідувачів пригощають кавою. Наталія Случай, начальник відділу маркетингу в мережі MOYO, під час свого виступу на онлайн-конференції E–commerce Digital Day розповіла про специфіку рекламного просування цілодобового магазину електроніки й побутової техніки. RAU пропонує ознайомитись з тезами її презентації.

Реклама в Google

Для нас було важливим налаштувати усі канали комунікації зі споживачем, щоб максимально охопити аудиторію різного віку та інтересів.

Найважливішим для нас були локальні клієнти, тому що магазин знаходиться у нетрафіковому місці, й у перший раз його досить складно знайти. У 2020 році у локальних кампаніях, крім геолокації, ми почали запускати рекламу – коли клієнт робить запит у Google, він шукає цю точку, бачить її режим роботи й останні рекламні пропозиції.

Ми почали в Google Картах демонструвати рекламу, адресу та графік роботи нашого магазину та збільшили кількість відвідувачів.

Реклама у контекстних медіа 

Рекламні кампанії у контекстних медіа допомагають нам охопити нових унікальних користувачів, а у банерній рекламі повідомляти про наші переваги та останні акції.

Реклама на YouTube

Також ми проводимо рекламні відеокампанії на YouTube і сумарна кількість переглядів для просування магазину 24/7 складає 2,5 млн.

Реклама у соціальних мережах

У таргетованій кампанії потрібна інформація скеровується на якийсь конкретний сегмент споживачів. Для цього потрібно розуміти потребу потенційних клієнтів, наприклад, жителів новобудов, які нещодавно купили квартиру. Логічно, що їм швидше за все потрібна буде техніка – тоді з ними комунікація більше націлена на конкретні цінові пропозиції.

У Facebook ми користуємось як платною рекламою, так і комунікаціями у нашій стрічці новин. Аудиторія Facebook – від 25 до 64 років. Зараз там знаходиться 70% жінок і 30% чоловіків.

За допомогою платної реклами ми охоплюємо Київ та навколишні міста, а у таргетованих кампаніях працюємо з жителями новобудов Києва та області з доходами вище середнього.

Наша стрічка новин у Facebook є додатковим актуальним каналом комунікації з існуючими та потенційними покупцями: за її допомогою ми розширюємо аудиторію та покращуємо знання про наш магазин.

В Instagram на аккаунт MOYO підписана в основному чоловіча аудиторія. Щомісяця у своїх постах ми нагадуємо, що у нас є цілодобовий магазин і розповідаємо про акції.

Ми залучаємо до співпраці блогерів-лідерів думок, які мають аудиторію у Києві та розповідають їм про свій позитивний досвід покупок в магазині.

У Tik Tok ми зайшли у 2020 році. Сьогодні у профілі проводяться різні активності. Ця соцмережа залучає до компанії молоду аудиторію, у якій формується лояльність до магазину. Зрозуміло, що не всі вони є зараз покупцями MOYO, але тим не менш, знання магазину та бренду серед цієї аудиторії є також важливими.

PR-публікації

Використовуємо і PR-публікації про наш магазин, зокрема напередодні Нового року ми розмістили 16 таких статей у чотирьох провідних ЗМІ, які мали понад 20 000 переглядів.

Зовнішня реклама

Встановили ми й навігаційні борди з яскравим дизайном на вулицях Києва, щоб супроводжувати покупців до нашого магазину.