Ср. Кві 24th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Лондон, 20 вересня 2021 р. — Компанія Glovo, як один з провідних гравців на світовому ринку доставки товарів оголосила про підписання угоди The Climate Pledge (TCP), опинившись серед 200 компаній, які спільно беруть на себе зобов’язання зменшити кількість викидів вуглецевого газу та енергоспоживання до 2040 року.

У вересні 2019 року компанія Amazon та організація Global Optimism спільно заснували угоду TCP, метою якого є зменшення кількості викиду вуглецю в атмосферу до нуля до 2040 року, а також досягнення цілей Паризьких кліматичних угод на 10 років достроково.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Станом на серпень 2021 року кількість учасників угоди TCP налічувала 115 підписантів у 25 галузях промисловості 17 країн світу. З приєднанням Glovo, кількість учасників сягнула 200, що демонструє позитивну динаміку збільшення кількості компаній, які прагнуть боротися з проблемою зміни клімату.

Співпрацюючи у вирішенні проблеми, нові підписанти TCP мають можливість поділитися власними технологіями, практиками та інноваціями у покращенні ланцюжка постачання.

Згідно умов TCP підписанти угоди зобов’язані:

  • регулярно вимірювати та повідомляти про викиди парникових газів;
  • впроваджувати стратегії декарбонізації відповідно до Паризької угоди, шляхом втілення змін та інновацій у бізнесі, включаючи використання відновлюваної енергії, скорочення кількості відходів та інші стратегії зменшення викидів вуглецю в атмосферу;
  • нейтралізувати будь-які залишкові викиди за допомогою додаткових, кількісно оцінюваних, реальних, постійних та соціально вигідних компенсацій для досягнення повного зменшення викиду вуглецю в атмосферу до 2040 року.

Варто зазначити, що з грудня 2021 року компанія Glovo у партнерстві з компаніями Pachama та South Pole почала працювати над зменшенням викиду вуглецю у всіх робочих процесах шляхом поєднання ініціатив та внесок інвестицій у міжнародні природоохоронні та технологічні проекти.

Мету компанії планують досягти за допомогою трьох основних програм:

  • Підрахунок викидів від транспортних засобів: просування велосипедів та електромобілів як основного виду транспорту кур’єрів для здійснення доставок, а також купівля вуглецевих кредитів у проектах, що відповідають міжнародним стандартам.
  • Просування ідеї використання екологічного пакування товарів: розробка багаторазової упаковки замість одноразової пластикової для зменшення кількості вторсировини.
  • Зменшення кількості харчових відходів шляхом використання власної логістики для збору надлишків продуктів у партнерів та передачі їх у НУО (неурядові організації) за допомогою програми Glovo Access.

Себастьєн Пелліон, керівник відділу соціального впливу та сталого розвитку компанії Glovo, зазначив: «Важливо, щоб компанії об’єднувались для вирішення проблем зміни клімату, адже вона є однією з найбільш гострих проблем нашого часу. У Glovo ми маємо чітку стратегію, що спрямована на зменшення нашого екологічного сліду. Вона ґрунтується на трьох опорах: супроводження сектора HORECA у його переході до використання екологічних упаковок, сприяння використанню транспорту, який виділяє мінімальну кількість вуглецю в атмосферу, та скорочення кількості харчових відходів.

Ми раді бути частиною угоди The Climate Pledge та приєднатися до спільноти, яка буде обмінюватись знаннями, ідеями та найкращими практиками для досягнення мети повного зменшення викиду вуглецю в атмосферу задовго до терміну, встановленого Паризькою угодою. Ми сподіваємось, що до цієї ініціативи приєднаються й інші наші партнери”.

Крім того, Glovo є частиною програми UN Global Compact Climate Ambition Accelerator, метою якої є поширення руху сталого розвитку серед бізнес-спільноти для покращення світу.

Дізнайтеся більше про зобов’язання та результати компанії Glovo можна у звіті з соціальної відповідальності за 2020 рік.

Про Glovo

Glovo — це сервіс доставки, що дозволяє придбати, доставити, передати будь-який предмет чи продукт у межах вашого міста. Компанія, що походить з Барселони, сьогодні працює у більше 900 містах у 23 країнах світу на трьох континентах — Європі, Центральній Азії, Африці.

Щомісяця у всьому світі доставкою Glovo користуються понад 2,5 млн користувачів, замовлення доставляють більше 58 тисяч кур’єрів, кількість асоційованих партнерів досягає 90 тисяч. Більше про компанію Glovo за посиланням: about.glovoapp.com/en/

В Україні сервіс Glovo розпочав роботу у жовтні 2018 року та вже представлений у 38 містах — Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові, Запоріжжі, Вінниці, Полтаві, Миколаєві, Херсоні, Чернігові, Черкасах, Житомирі, Івано-Франківську, Чернівцях, Сумах, Вишневому, Борисполі, Броварах, Кривому Розі, Тернополі, Рівному, Кропивницькому, Бучі, Ірпені, Луцьку, Хмельницькому, Кременчуці, Ужгороді, Маріуполі, Умані, Трускавці, Дрогобичі, Чорноморську, Бердянську, Кам’янці-Подільському, Кам’янському, Краматорську.

Переглянути детальну зону покриття сервісу Glovo можна за посиланням: glovoapp.com/ru/map