Пт. Мар 29th, 2024

Компанія Dragon Capital завершила угоду з придбання 100% акцій групи компаній «Аква-Еко», яка розливає й реалізує мінеральну природну воду під торговою маркою «Трускавецька», у міжнародної групи компаній IDS Borjomi International. Про це повідомляється на сайті Dragon Capital, передає The page.

«Глобальний тренд зміни настроїв споживачів у бік здорового способу життя в тандемі з багаторазово меншим споживанням мінеральної води на душу населення в Україні, як порівняти з іншими країнами Східної Європи, дає підґрунтя стверджувати про великий потенціал розвитку сектору мінеральних вод України», — заявив генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Євген Баранов, керуючий директор із прямих інвестицій Dragon Capital, зазначив, що придбання виробника мінеральних вод є лише першим кроком інвестиційної стратегії Dragon Capital.

«Найближчим часом буде затверджено масштабну програму з розширення та модернізації виробничих потужностей підприємства, а також вибудувано потужну дистрибуційну функцію, що має суттєво зміцнити позиції «Трускавецької» на ринку мінеральних вод України», – повідомив він.

Сторони не розголошують суму угоди, проте Forbes оцінює її в $3 – 5 млн. У портфелі IDS Borjomi International залишається бізнес із видобутку та реалізації мінеральних природних і питних вод під ТМ «Моршинська», «Миргородська», «BORJOMI», «AQUA LIFE» і «HEMP WATER».

Dragon Capital — найбільша інвестиційна компанія в Україні, кінцевим бенефіціаром якої є громадянин Чехії, президент Європейської бізнес-асоціації Томаш Фіала. Dragon Capital надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також здійснює брокерські операції з акціями та борговими паперами, супровід угод із залучення капіталу, прямі інвестиції та управління активами.

Контекст

Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет дозволив Dragon Capital придбати контроль над низкою компаній із розливу та реалізації мінеральних природних вод під ТМ «Трускавецька». Інвесткомпанія не володіє активами в такому бізнесі, а учасники концентрації проводять діяльність на різних (несуміжних) товарних ринках. Тому АМКУ дійшов висновку, що заявлена концентрація не призведе до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках.