Чт. Мар 28th, 2024

Інноваційна екоакція  JOYKIS з елементами доповненої реальності проходила з 1 квітня по 1 червня в 11 регіональних торгових мережах й вперше об’єднала заради спільної турботи про довкілля більше 1430 вітчизняних супермаркетів.

Акція проходила у формі оригінальної екогри з доповненою реальністю (AR). Діти 3-8 років, які брали участь у акції в ігровій формі, вчилися сортувати відходи та дізнавались про те як піклуватися про природу, чому не слід смітити та як можна практично поліпшити екологічну ситуацію на планеті.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Щоб стати учасником акції та розпочати екогру у товаристві Джойок, потрібно було виконати наступні правила:

  • зробити покупки на суму від 99 грн в одному з магазинів-учасників акції;
  • отримати картку з героєм JOYKIS, що оживає;
  • купити товари партнерів акції та отримати додаткові картки;
  • зібрати колекцію усіх героїв, активувати додаток JOYKIS та брати участь у грі, яка навчала сортуванню сміття.

У маленьких активістів були 24 віртуальні помічники Джойки, які ділились на чотири команди (лісову, водяну, повітряну та міську) та підказували їм у який спосіб вони можуть турбуватись про середовище. За кожну гру з одним із Джойок дітлахи отримували певну кількість балів у вигляді насіння, яке має перетворитися на справжнє дерево, посаджене однією з 11 торгових мереж.

Учасниками акції стали такі торгові мережі як Фора, Рукавичка, Таврія В, Аврора, Рост, Делікат, Семья, Зеркальный, Тайстра, Файно маркет та Економ. Ініціатива, навколо якої об’єдналися гравці рітейлу, підтримує екологічні “Цілі у сфері сталого розвитку”, прийняті на Генеральній Асамблеї ООН у 2000 році. Серед цілей окремо відзначені відповідальне споживання і виробництво, збереження екосистем та сприяння раціональному використанню природних ресурсів — лісів, морів, океанів.

“Відповідальне ставлення до навколишнього середовища — це вже не просто модний тренд, а вимога сучасного світу заради майбутнього. І ми раді, що нам вдалося успішно реалізувати таку корисну та масштабну акцію лояльності саме для регіональних мереж, оскільки зазвичай подібний якісний продукт можуть собі дозволити лише національні лідери рітейлу”, — зазначив Генеральний продюсер Art Nation Едуард Ахрамович.

Усі рітейлери, які брали участь в акції, залишились надзвичайно задоволеними її результатами, оскільки з її допомогою змогли збільшити споживчу лояльність, підвищити  інтерес до своєї мережі та водночас спільно зі своєю цільовою аудиторією реалізувати важливий екологічний проект.

За підсумками акції буде висаджено 1500  дерев, з яких 400 вже ростуть в дитячих навчальних закладах та міських парках.

“Ми надзвичайно задоволені участю в проєкті та його результатами. Завдяки Джойкам ми і навчали маленьких гостей магазинів Фора сортувати сміття та піклуватись про довкілля, і стимулювали до діалогу про навколишнє середовище батьків із дітьми, і доєднались разом із учасниками до озеленення планети. Нашими маленькими гостями було зібране віртуальне насіння для 270 дерев. Але Фора вирішила не лише озеленювати, а ще й допомогти продуктами, тож ми посадили 6 фруктових садів у 6 навчальних закладах для дітей – в інтернатах, школах та дитячому садку. Тож кожен гість наших магазинів, що грав із Джойками у мобільному додатку та збирав віртуальне насіння, може собою пишатись, адже він зробив хорошу справу”, — розповіла маркетинг-директорка мережі Фора Лідія Боназзі.

«Важко передати наше захоплення від участі в програмі лояльності Джойкіс! Адже ми отримали змогу разом з нашими магазинами Тайстра, Норма та Економ долучитись до масштабного проекту, на меті якого було навчити діток та їх батьків берегти навколишнє середовище та правильно сортувати сміття. Для цього ми додатково встановили поруч із нашими магазинами спеціальні урни для розподілу сміття та його подальшої обробки. Це унікальна практика, яку ми першими реалізували в регіоні. Із великим задоволенням працівники магазинів разом із учасниками програми лояльності висаджували дерева та іншу рослинність на основі кількості зібраного віртуального насіння дітворою в мобільному додатку. Це була чудова можливість зробити внесок в озеленення нашої планети всім разом», — поділилася керівник мережі магазинів Тайстра Груп Боршан Катерина.

“Найважливіший результат нашої участі в проекті  JOYKIS, що разом з Джойками діти навчились бережливо ставитись до довкілля, не смітити на вулиці та на природі. Екодрузі довели діткам, що сортування сміття — це дуже важлива, а головне — не складна справа, яку може робити кожен з нас.

Приємно, що гості Делікат були дуже активними у грі, і вдалось зібрати віртуальне насіння для висадки майже 40 дерев.

Фінальний екозахід після завершення акції ми організували у Черкаському Дитячому парку. На святі діти власними руками могли посадити в землю справжнє дерево. Ми навіть не розраховували на такий ентузіазм дітлахів і їхніх батьків – лопати жваво переходили з рук в руки, кожен хотів посадити своє дерево і долучитись до озеленення планети”, — повідомив маркетинг-директор мережі Делікат Драган В’ячеслав.

Компанія Art Nation Loyalty, що спеціалізується на створенні інноваційних програм лояльності для рітейлу, вже планує реалізацію другого сезону акції JOYKIS 2, яка буде ще цікавішою та насиченішою захоплюючими іграми на екотематику. “Результати цієї акції говорять самі за себе, тому ми вже активно працюємо над її продовженням. Ми впевнені що саме такі корисні проекти найкраще працюють на залучення нових клієнтів, зміцнення іміджу та підвищення споживчої лояльності наших партнерів з рітейлу”, — резюмує генеральний продюсер Art Nation Едуард Ахрамович.