Чт. Мар 28th, 2024

У Києві почав роботу перший об’єкт нової продуктової мережі України – Ultramarket, комплексну технічну реалізацію якого здійснила компанія Aisberg. Його власник – один з екс-співвласників мережі МегаМаркет Олег Вишняков, пише RAU.

Новий магазин відрізняється за форматом, концепцією та інтер’єром від торгових точок МегаМаркет. У ньому зовсім інший асортимент, інші категорії товарів, новітнє обладнання та оригінальний дизайн. Адже при іншому позиціонуванні супермаркету потрібні були відповідні обладнання та технічні рішення. У першому Ultramarket повний комплекс робіт з технічної реалізації проекту – обладнання, меблі, системи охолодження та енергозбереження, монтаж техніки – виконала компанія Aisberg зі штаб-квартирою в Одесі.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Інженерам одного з найбільших вітчизняних виробників холодильного обладнання довелося вирішувати ряд несподіваних і досить складних питань, а також розробити та провести оригінальну техніку спеціально під побажання замовника й нормативні вимоги законодавства. Це стосується як внутрішнього оснащення магазину, так і облаштування системи охолодження.

«Проект цікавий перш за все тим, що це комплексне рішення. Ефективне планування торгового простору з дизайном інтер’єру, освітленням, індивідуальним виготовленням меблів», – розповідає генеральний директор Aisberg Олег Антоненко. Він уточнює, що кожна торгова зона магазина загальною площею 2850 кв. м оформлена в своєму тематичному дизайні, що робить унікальним і динамічним проект в цілому. Для кожної торгової зони фахівці Aisberg виготовили індивідуальну лінійку вітрин під дизайнерську обробку з натуральних матеріалів – дерева, скла, кераміки.

Дизайн вітрин був вибраний виходячи з ідеї максимальної оглядовості, ергономічності, відповідності оздоблень загальному дизайну торгових зон і виконаний Aisberg спільно з Ultramarket. Кріплення облицювання та панелей вітрин дозволяють легко їх знімати для прибирання вітрин і обслуговування електричних систем.

Але вітрини й інше торгове обладнання – лише верхівка роботи, виконаної Aisberg. До цього часу компанія вже виконала не один десяток замовлень, пов’язаних із розробкою та монтажем вітрин і техніки, спроектованих спеціально під вимоги замовника. Зараз же фахівцям довелося шукати рішення іншої проблеми: класична схема монтажу системи охолодження в Ultramarket на проспекті Перемоги була неможлива. Супермаркет знаходиться в житловому комплексі, тому, по-перше, були проблеми з пошуком відповідного приміщення для машинного відділення, а по-друге, треба було уникнути неминучих шуму і вібрацій, які турбували б мешканців.

Вихід знайшли досить оригінальний: основна частина системи встановлена поза будівлею, прямо на вулиці, тому не доставляє мешканцям ніяких неприємностей. «З урахуванням розміщення супермаркету в житловому будинку система охолодження розділена на кілька зон розміщення через шум, вібрації, викиду тепла. При проектуванні системи охолодження мінімізували відстані від мультикомпрессорних установок до споживачів холоду», – пояснює деталі Олег Антоненко.

При цьому средньотемпературна станція охолодження з ресиверною групою і системою утилізації тепла виготовлена в контейнерному виконанні. Всі роботи по підготовці 20-футового контейнера до експлуатації та компоновка його обладнання були проведені на заводі Aisberg. Контейнер був додатково забарвлений, тепло- і шумоізольований, проведено освітлення, змонтовано систему кондиціонування, що працює від мультикомпрессорної установки. Станція укомплектована пультами управління з системами автоматизації та комп’ютерного моніторингу роботи холодильної техніки в магазині.

У такій комплектації станція охолодження магазину була транспортована на місце експлуатації – на відкритий підготовлений майданчик зі збереженням паркувальних місць торгового центру, та підключена до виведених трубопроводів. Повітряний конденсатор встановлений на контейнер вже на місці експлуатації.

«Таке технічне рішення економить займану площу, якої в магазині завжди не вистачає. Вирішує питання шуму та вібрації від системи охолодження. Значною мірою прискорює монтажні роботи», – звертає увагу ще на ряд переваг обраного рішення Олег Антоненко.

Саме можливість не тільки знайти відповідне рішення, а й забезпечити його повну реалізацію – від креслення на папері до виготовлення і монтажу устаткування – і є одним з головним конкурентних переваг компанії Aisberg. Завдяки власним штатам інженерів і дизайнерів, а також потужній виробничій базі, одесити можуть розробляти та встановлювати техніку відповідно до поставлених завдань і побажань замовника, що дозволяє швидко й ефективно реалізовувати навіть найскладніші проекти.