Чт. Кві 25th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

В усіх  магазинах данської мережі JYSK в Україні встановлені спеціальні контейнери для збору вживаних батарейок. Гарантована переробка всіх зібраних батарейок відбувається на заводі GreenWEEE в Румунії, яку оплатить JYSK в рамках програми екологічної відповідальності.

Тепер усі покупці можуть здати на утилізацію використані батарейки прямо в магазині. Чому саме батарейки? Тому що це — один із найнебезпечніших відходів. Важкі метали, які містяться в батарейках, забруднюють землю та воду, а під час спалювання — і повітря. Деякі із цих металів є канцерогенними, тож небезпечні вони не лише для рослин і тварин, а й для людини. Одна батарейка забруднює 16м2 землі!

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Кожен відвідувач мережі може здати до 50 штук батарейок за один візит, а перші звіти про збір та переробку з’являться уже в липні 2021 на сторінці проєкту: http://batareiky.in.ua/jysk.

«Це далеко не перша екоініціатива від JYSK, проте вона є однією з найважливіших, — запевняє виконавчий директор компанії JYSK в Україні Євгеній Іваниця. — Ми знаємо, що покупці наших магазинів цінують затишок та комфорт власних осель не менше, ніж чистоту та безпеку довкілля. А тому переконані, що цей проект буде успішним та допоможе знизити забруднення навколишнього середовища».

Серед покупців вже відомі й інші екопроєкти мережі. Так, скандинавський бренд кілька разів на рік проводить кампанію з утилізації матраців та подушок, використовує перероблену сировину у своїх колекціях, а цьогоріч усі магазини JYSK відмовились від використання одноразових пластикових пакетів. У компанії переконані, що екологічні проєкти повинні завжди залишатися у пріоритеті соціально відповідальних брендів, адже саме вони можуть спонукати тисячі покупців до якісних змін. Ековідповідальність JYSK популяризує через додаткові знижки для тих покупців, які приєднуються до ініціатив. Так, у планах компанії JYSK влітку провести акцію – 10% знижки на покупку батарейок зможуть отримати всі покупці, які віддадуть на утилізацію старі.

Довідка про компанію:

JYSK (ЮСК) – міжнародна роздрібна мережа, що пропонує повний асортимент товарів для дому. Її перший магазин був відкритий у 1979 році в Данії Ларсом Ларсеном, власником JYSK.

Торгова мережа є одним із європейських лідерів в категоріях товарів для сну (матраци, подушки, ковдри та інше), домашнього текстилю, товарів для ванної кімнати, житлових меблів, а також садових меблів та товарів для літнього відпочинку. В Україні бренд JYSK представлений з 2004 року.

JYSK має унікальні переваги для покупців, серед яких повернення без обмежень в часі, гарантія ціни та зручна послуга онлайн-бронювання.

На сьогодні до складу Групи JYSK входить більше ніж 2 900 магазинів у 51 країні світу: Данія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Польща, Чехія, Угорщина, Голландія, Словаччина, Німеччина, Австрія, Швейцарія, Ісландія, Канада, Гренландія, Фарерські Острови, Естонія, Латвія, Литва, Україна, Косово, Болгарія, Казахстан, Румунія, Франція, Великобританія, Словенія, Македонія, Хорватія, Італія, Іспанія, Боснія та Герцеговина, Сербія, Вірменія, Чорногорія, Індонезія, Греція, Сінгапур, Албанія, В’єтнам, Мальта, Португалія, Грузія, Білорусь, Таджикистан, Молдова, Бельгія, Кувейт, Об’єднані Арабські Емірати, Таїланд, Кіпр, Ірландія та Азербайджан.

Сьогодні в Україні працює 75 магазинів JYSK: у Києві, Житомирі, Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Сумах, Херсоні, Вінниці, Луцьку, Рівному, Хмельницькому, Львові, Івано-Франківську, Чернігові, Тернополі, Полтаві, Білій Церкві, Гатному, Броварах, Кам’янці-Подільському, Запоріжжі, Кривому Розі, Черкасах та ін., а також онлайн-магазин www.JYSK.ua.