Ср. Кві 24th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Із розвитком руху флекситаріанства, що полягає у переході на переважно рослинну дієту та зменшенні споживання тваринної їжі замість відмови від неї, світовий та український ринок рослинних альтернатив м’яса розвивається прискореними темпами. Nestle в Україні представляє вже відомий в Європі бренд Garden Gourmet, в межах якого на українському ринку з’являться чотири нових рослинних продукти.

До лінійки Garden Gourmet, представленої в Україні, увійшли:

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

  • Sensational Burger – рослинна котлета для бургера;
  • Sensational Sausage – рослинна сосиска;
  • Vegan Meatballs – рослинні фрикадельки;
  • Vegetarian Nuggets – вегетаріанські нагетси.

Продукти Garden Gourmet є найкращим рішенням для людей, які прагнуть вживати менше м’яса та мають бажання сприяти зменшенню вуглецевого сліду. Для Nestle пріоритетом є турбота про споживачів. Пропонуючи їм здоровіші рішення та смачні продукти, Nestle також дбає про планету, зменшуючи викиди парникових газів, щоб досягнути нульового балансу до 2050 року. Виробництво рослинної продукції Garden Gourmet є кращим і безпечнішим рішенням як для споживачів, так і для планети.

«Nestle взяла на себе зобов’язання — удвічі зменшити обсяг викидів парникових газів від своєї діяльності до 2030 року, а до 2050 року досягти нульового балансу викидів. Зміни у продуктовому портфелі є частиною шляху компанії до своєї мети. Ми раді запропонувати українським споживачам скуштувати Garden Gourmet та отримати можливість зробити світ кращим, насолоджуючись смачною їжею. Вибір на користь рослинних продуктів допомагає зменшити обсяг парникових газів під час виробництва продуктів харчування. Завдяки оптимальній ціні, цей продукт доступний для кожного, і ми сподіваємось, що українці відкриють для себе світ рослинної їжі, завдяки Garden Gourmet», — зазначає Олена Шевельова, директор бізнесу Nestle Professional в Україні та Молдові.

Garden Gourmet з’явився, аби закохати світ у рослинну їжу. Продукція Garden Gourmet нагадує м’ясо за смаком, зовнішнім виглядом і текстурою, але до його складу входять виключно натуральні рослинні інгредієнти. Сік з буряка та фруктово-овочевий концентрат надають продуктам рум’яного забарвлення, олія та вода додають соковитості. Протеїни, необхідні організму, містяться у пшениці та сертифікованій сої без ГМО. Для приготування оболонки рослинних сосисок також використовуються натуральні водорості. Застосування нової рецептури виробництва рослинного м’яса дозволяє отримати ніжну та соковиту текстуру, неймовірні аромат і смак.

Продукти Garden Gourmet створені зробити світ більш сталим та екологічним. Для створення рослинної котлети для бургера використовується на 80% менше енергії у порівнянні з таким самим продуктом із м’яса. При цьому вуглецевий слід і використання земель при виробництві рослинного бургера зменшуються на 80% і 75% відповідно. Це означає, що з кожною тисячею вироблених котлет Garden Gourmet Sensational Burger зберігається площа лісу, який вирубують під пасовища для худоби, співмірна з чотирма тенісними кортами; заощаджується енергія, співмірна з 30 тисячами LED-лампочками, які горять протягом цілого дня, а також зменшуються вуглецеві викиди в обсязі, аналогічному до трьох поїздок на авто з Ужгорода до Харкова і назад.

Наразі страви з Garden Gourmet доступні для замовлення лише в ресторанах Києва та Львова. Перелік закладів, де зможуть запропонувати страви з рослинної альтернативи м’яса Garden Gourmet, розширюватиметься протягом 2021 року. З повним списком ресторанів можна ознайомитися за посиланням.

Наступним етапом є запуск Garden Gourmet в роздрібні мережі наприкінці 2021 року.

Інформаційна довідка

Nestle

Одна з найбільших компаній світу у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, яка представлена у 187 країнах. Більше 270 тисяч співробітників працюють для досягнення спільної мети Nestle – покращувати якість життя й сприяти здоровому майбутньому. Понад 150 років компанія забезпечує якісне та безпечне харчування. Пропонує широкий асортимент продуктів і послуг для родин та домашніх тварин. Загалом Nestle нараховує близько 2 тисяч брендів.  Науково-дослідна мережа Nestle є найбільшою у харчовій промисловості з 23 науково-дослідними центрами та 3900 вченими, що працюють в усьому світі. Забезпечує функціонування 376 фабрик у 84 країнах.

Nestle розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році з відкриття представництва. Відтоді компанія просуває такі міжнародні бренди, як NESCAFE, Nesquik, Nuts, Friskies, KitKat та ін. У 1998 році Nestle S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч», а з 2018 року володіє 100% акцій підприємства. У травні 2003 року в Києві засновано ТОВ «Нестле Україна». Наприкінці 2003 року Nestle S.A. придбала 100% акцій підприємства «Волиньхолдінг» (ТМ «Торчин»). В 2010 році Nestle S.A. придбала ТОВ «Техноком», виробника продуктів швидкого приготування під ТМ «Мівіна». У 2011 році у Львові було створено Nestle Business Service (NBS Europe), що є одним із п’яти сервісних центрів Nestle у світі та надає послуги з підтримки підрозділів компанії Nestle у більш ніж 40 країнах світу. У 2020 році  обсяг продажів компанії склав 84,3 млрд швейцарських франків.

Бізнес Nestle в Україні представлено такими напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи, продукти швидкого приготування), дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корми для домашніх тварин. А також Nestle Professional є підрозділом, який пропонує зручні та сучасні комплексні рішення для індустрії харчування поза межами дому.

Nestle Professional – це підрозділ Nestle, який постачає професійні  продукти для закладів громадського харчування. Nestle Professional представлений на ринку України більше 10 років, та надає комплексні рішення для закладів громадського харчування, а саме: професійне обладнання для приготування кави, інгредієнти: зернову каву Buondi та розчинну каву Nescafe, молоко, какао та кавові мікси, проводить тренінги для бариста та надає технічну підтримку, професійні формати холодних соусів бренду ТОРЧИН, а також роздрібні формати та інгредієнти для приготування десертів та продукцію ТМ Світоч, Lion, KitKat.

 Garden Gourmet – бренд рослинної їжі, яка є дуже популярною в Європі. Виробництво знаходиться в Чехії і працює на повну потужність, щоб задовольнити зростаючий попит на рослинну їжу у Великобританії, Німеччині, Швейцарії, Бельгії, Австрії, Нідерландах, Іспанії, Італії, Польщі, Чехії та Україні. Місія бренду Garden Gourmet – закохати світ у рослинну їжу. Бренд здійснює свою місію, завдяки високим смаковим характеристикам, широкому асортименту та оптимальному ціновому позиціонуванню.