Чт. Кві 25th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

У зв’язку з пандемією COVID-19 та економічною кризою, наступні 18-24 місяці виявляться доволі непростими, а тому усім власникам бізнесу доведеться подбати про план відновлення стабільності. Організація з прогнозування світових тенденцій (WGSN) створила нову інформаційну довідку, у якій розповідає учасникам ринку, до чого слід готуватися, передає Sostav.ua.

У документі під назвою «Зміна цінностей» від світового лідера з прогнозування споживчих та дизайнерських тенденцій WGSN (та за сумісництвом партнера компанії WARC) визначені настрої споживачів, які мають переважати у цьому переповненому змін світі, а також описані стратегії ведення бізнесу, які знадобляться, щоб відповідати цим настроям.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Зокрема, організація WSGN виокремлює п’ять основних споживчих тенденцій:

  • Фінансова нестабільність: жорсткі економічні умови призведуть до малоефективного споживання та вибору лише найбільш важливої та довговічної продукції.
  • Проблеми зі здоров’ям: питання благополуччя споживачів і так залишалося у центрі уваги, а якщо до цього додати ще страх за фізичну і психологічну безпеку, та врахувати все більший розвиток самолікування – зовсім не дивно, що цей аспект став настільки критичним для споживачів.
  •  Синдром самотності: цей синдром, який набув поширення ще до початку пандемії COVID-19, був спричинений переходом від фізичних до цифрових відносин та все меншим рівнем згуртованості  населення. Так званий «карантин» продовжиться і після пандемії, ставши нормою для багатьох поколінь.
  • Пошук істини: до початку пандемії неточності та інформаційна пропаганда ставали справжнім місцем бойових дій у все більш необ’єктивному світі, де панує політика постправди. Коронавірус поставив питання правди на перше місце. Надійне та достовірне інформування населення ще ніколи не відігравало такої важливої ролі.
  • Страхи, пов’язані з безпекою: від соціальних та політичних занепокоєнь до світової пандемії – безпека – це саме той демографічний і соціально-економічний фактор, який об’єднує увесь світ. Нині спостерігається зростання колективного занепокоєння, яке робить поняття рідної домівки як ніколи важливим.

У зв’язку з цим організація WGSN підготувала п’ять стратегій для відновлення стабільності:

  • Додайте цінності своїй продукції.  Створюйте не просто власні лінії товарів чи продукцію за низькими цінами, а вигадайте щось більш універсальне та багатофункціональне. До речі, не бійтесь грати на повну з косметичними засобами та товарами для дому, оскільки на них зараз найбільший попит.
  • Подбайте про благополуччя споживачів, які свідомо дбають про своє здоров’я та шукають глобальні рішення у питаннях харчування, краси, спорту та домашньої гігієни.
  • Отримайте довіру споживачів, які цінують правду. Поводьтеся зрозуміло, відкрито та чесно на всіх етапах вашої роботи. Поставтеся серйозно до соціальної відповідальності та покажіть, що ви дбаєте про своїх клієнтів.
  •  Просувайте тренд «Згуртованості» і пробудіть громадський дух як у справжньому, так і у цифровому світі, завдяки концепції «третього простору» та продукції, яка може зробити вас ближчими до ваших клієнтів.
  • Запропонуйте споживачам комфорт та впевненість у різний спосіб. Покажіть, що дім може стати основним місцем для роботи, відпочинку та ігор. Додайте захисні властивості для одягу чи косметичних засобів, щоб убезпечити клієнтів перебування на вулиці.
  • За словами  шеф-редактора WGSN Бетана Райдера «нині існують різноманітні можливості та рішення для брендів – від способів завоювати довіру своїх споживачів у складний економічний період до фокусування на добробуті клієнтів та продукції, яка зараз особливо цінується».