Пт. Мар 29th, 2024

Розкрила секрети контролю якості на текстильному виробництві Шум’яцька Людмила Сергіївна, голова відділу управління системою якості ТОВ «Рекламний Текстиль».
Навіщо компанії система управління якістю?

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Найчастіше систему управління якістю асоціюють лише з перевіркою якості продукції. З якістю, до якої можна доторкнутися, яку можна відчути фізично. А як перевірити те, чого не видно? Приміром, час чи дотримання своїх зобов’язань перед замовником. Тут і стає питання щодо системи управління якістю.

Система управління якістю — це сукупність взаємопов’язаних та/або взаємодіючих елементів організації, які дають змогу спрямовувати та контролювати діяльність організації щодо якості. Всі процеси та дії в компанії описані та регламентовані відповідно до державних та міжнародних стандартів.

При дотриманні їх вимог, гарантовано буде виготовлена якісна продукція в зазначений термін. Кожен працівник знатиме, що і як він має виконувати. Завдяки повноцінному функціонуванню системи управління якістю, компанія контролює та може впливати на кожен процес.

Як працює система управління якістю в компанії «Рекламний текстиль»?

 I: Використання якісної сировини.

Компанія працює тільки з перевіреними постачальниками сировини, які надають її вчасно, з усіма необхідними документами (сертифікати якості, висновки СЕС та ін), що є гарантією якості сировини.

Далі вона проходить вхідний контроль працівниками компанії. І лише після перевірки потрапляє на виробництво.

ІІ: Налагоджений, систематизований процес виробництва.

Усі бізнес-процеси компанії регламентовані внутрішніми документами. Процес виробництва зашитий у CRM-систему(Customer Relationship Management) — прикладне програмне забезпечення, призначене для автоматизації стратегій взаємодії підрозділів підприємства).

Завдяки цьому виробництво продукції виконується послідовно та у визначений термін. У будь-який час можна отримати інформацію, щодо етапу виробництва того чи іншого замовлення. Відділ управління системою якості постійно займається аналізом, оптимізацією та удосконаленням існуючих бізнес-процесів.

ІІI: Контроль якості продукції:

  • під час виконання замовлення проводиться міжопераційний контроль контролерами якості. При можливому виникненні збою вже на початкових етапах виробництва відхилення будуть виявлені та усунуті.
  • перед пакуванням в індивідуальні пакети продукція проходить 100%-ий контроль якості. Контролери якості ставлять відмітку на етикетці готового виробу, що є гарантією якісного продукту.
  • після пакування вироби додатково проходять вибірковий контроль якості.

 Усі ці процеси унеможливлюють випуск неякісної продукції. Підтвердженням цього є довготривала співпраця з провідними компаніями національних, міжнародних мереж роздрібної та оптової торгівлі, побутової техніки і електроніки, товарів для краси і здоров’я, виробників парфумерії, косметики, алкогольної продукції та тютюнових виробів, національних логістичних операторів і сервісів доставки, медичних закладів, готелів, ресторанів.

IV: Постійний зворотній зв’язок із замовниками.

Однією із цінностей компанії є робота з людьми та для людей. Тому у «Рекламний текстиль» постійно звертаються до своїх замовників із проханням висловити думку щодо якості обслуговування та продукції. Компанія хоче чути зауваження, побажання та можливу критику. Адже без цього неможливий розвиток та удосконалення.

Гарантія якості — довіра клієнтів

«Рекламний текстиль» впевнені в якості продукції, яку виготовляють. Тому безкоштовно надають тестові вироби потенційним клієнтам. Це дає можливість переконатися у якості продукції, використавши її у побуті. Усі хто скористався цією можливістю стали постійними клієнтами компанії. Це і є головним досягненням системи управління якістю.