Чт. Кві 18th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Завод кераміки, що входить до групи компаній «Епіцентр», планує експортувати 6-8 млн кв. м плитки на рік.

Стратегічні контракти та домовленості, які дозволять українському виробнику плитки постачати великий обсяг продукції на зовнішні ринки, були укладені на цьогорічній виставці керамічної плитки Cevisama, яка пройшла в Іспанії.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Українську кераміку планують постачати до Польщі, Голландії, Бельгії, Швейцарії, Угорщини, Німеччини, Білорусі, Литви, Естонії, Таджикистану та Туркменістану. Також вітчизняною керамікою зацікавилися у Франції, Великобританії, Швеції, Ізраїлі та Ісландії.

Великий попит на українську продукцію в Epicentr Ceramic Corporation пояснюють привабливим поєднанням якості та ціни.

Першу чергу заводу з виготовлення керамічної плитки в смт Калинівка група компаній «Епіцентр» запустила в середині минулого року.

«На новітньому виробництві площею понад 70 тис. кв. м встановлене високотехнологічне обладнання світового лідера – компанії SACMI, завдяки якому українська кераміка може успішно конкурувати із провідними світовими виробниками та навіть перевищувати їх в якості продукції», – вважає директор заводу Ігор Тюрдьо.

Наразі потужність виробництва становить 6 млн кв. м на рік. До кінця року буде запущено 3-ю лінію, що дозволить збільшити потужності до 9 млн кв. м на рік. Протягом наступних двох років будуть запущені 4-та та 5-та лінії із загальним обсягом 15 млн кв. м плитки на рік.

50 % продукції експортуватиметься на зовнішні ринки, 50 % –  продаватиметься в Україні, здебільшого в материнській мережі – торговельних центрах «Епіцентр».

На сьогодні компанія вже має низку закордонних контрактів на постачання продукції, зокрема вітчизняна кераміка користується попитом в Румунії, Молдові, Німеччині, Азербайджані, Казахстані, Грузії, Канаді та Латвії.

Також на виставці Cevisama компанія «Епіцентр» уклала низку контрактів із провідними світовими виробниками кераміки. Зокрема, у мережі ТЦ «Епіцентр» будуть представлені останні колекції таких світових лідерів, як: Pamesa Ceramica, Cifre Ceramica, Еmigres, Tau Ceramicа, Ceramica Saloni.

«Більшість з цих брендів у своїх колекціях роблять ставку на природні структури: мармур, граніт, дерево. Пояснюється це тим, що кількість багатьох натуральних каменів у світі скорочується, а люди хочуть бачити їх у своєму інтер’єрі», – говорить директор напрямку покриттів для підлоги мережі «Епіцентр» Олег Шкаровський.

За його словами, ці тенденції матимуть попит і в Україні, оскільки протягом останніх 3-4 років спостерігається зміна споживчих переваг і смаків. Зростає попит на плитку великого формату і природні структури. Наш покупець втомився від класичних моделей та хоче змінити свій простір так, щоб він відповідав його сприйняттю життя.