Пт. Мар 29th, 2024

Краще за відео, може бути лише відео, відзняте за гарячими трендами 2020 року.

Тож, до вашої уваги деякі інсайти у створенні сучасного відео контенту від Андрія Провотара –  креативного директора агентства Lovivideo by TWIGA Group Ukraine, якими ділиться MMR.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Є багато такого, що називають трендами, а я все ж таки, назву це інструментами, які використовуються повсюдно і вже не дивують, ні глядачів (читайте фоловерів), ні рекламних професіоналів:

  • LIVE-відео. Замініть частину підготовлених за сценарієм відео на LIVE контент. Це бажано зробити не тільки тому, що це тренд, а тому що будь-яка аудиторія більше втягується в те, що відбувається тут і зараз і, відповідно, більше вірить такому контенту.
  • VLOG. Тут я не відкрию нічого нового. VLOG вже давно увійшов в повсякденне життя не лише блогерів, а й брендів.
  • 360 відео. Нічого складного, просто опануйте цей інструмент. Як показує практика, 360-відео більше залучає споживачів в рекламний контент, адже демонструє картинку в нестандартній спосіб, а це одразу цікавіше, ніж звичайне відео й тим паче фото.
  • Використання AR і VR технологій. З кожним роком спостерігається все більша динаміка — компанії починають активно опановувати і використовувати інтерактивні інструменти.
  • Нативний контент — цей пункт, як раз, настільки великий, що всередині нього я хочу більш детально розкрити два цікавих тренда.

Перший тренд: UGC — user generated content

Назва стара, форми нові.

Instagram, TikTok, Like — платформи максимально адаптовані під самовираження і вайрал розповсюдження. І цим користуються багато брендів, запускаючи хвилі челенджів і флешмобів під їх хештегом.

А першими на українському ринку почала компанія PepsiCo Ukraine. Команда бренду Lay’s разом із командами агентств групи TWIGA Ukraine та Lovivideo, запустили на початку 2019 року челлендж #laysmoviegon в мережах Tik Tok та Like, та першим серед українських брендів промацали грунт в цій терра інкогніта. І не лише промацали, а й досягли в результаті цього проекту зростання уваги молоді та рекорду за кількістю зареєстрованих кодів в рамках національного промо на платформі «Кіно смакує Краще з Lay’s».

А ось й сам кейс:

Другий, але не менш важливий тренд: NATIVE CELEBRITY / INFLUENCER CONTENT

Мова йде про нативний контент від селебріті або інфлюенсерів.

Ви скажете — пффф! будь-який контент, який створюється селебріті або зіркою і не заточений під рекламу, є нативним. А я скажу, що шлях досягнення нативності інфлюенсерами трохи змінився, і нижче приведу приклади.

Так ось, тренд нативного контенту від селебріті або інфлюенсера полягає в тому, що ви насилу відрізните такий контент від зазвичай створюваного. Питання залишається лише в тому, наскільки бренди готові довірити створення контенту не тільки собі, а й зірковому лідеру думки.

А тепер кілька дуже вдалих прикладів:

Олександр Гудков — Дощ 

Дорн — Дічь

Anitta — Breast Move (case)